Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Три брати, Брати Ґрімм 📚 - Українською

Читати книгу - "Три брати, Брати Ґрімм"

203
0
10.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Три брати" автора Брати Ґрімм. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Три брати, Брати Ґрімм» була написана автором - Брати Ґрімм, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Три брати, Брати Ґрімм" в соціальних мережах: 

📚👦👦👦 Зануртесь в чарівний світ казки "Три брати" від Братів Ґрімм та насолоджуйтесь незабутніми пригодами та моральними витягами! 🌟🌈

У цій захоплюючій казці ви зустрінете трьох братів, які покидають рідний дім, щоб знайти своє місце у світі. Кожен з них обирає свій шлях, і вони стикаються з різними випробуваннями та перешкодами на своєму шляху до успіху. 🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♂️🌍

"Три брати" - це казка, яка нагадує нам про важливість родинних зв'язків, солідарності та взаємопідтримки. Крізь різноманітні пригоди та випробування герої навчаються цінувати один одного та розуміти силу родинного об'єднання. 👨‍👨‍👦‍👦❤️💪

Брати Ґрімм створили незабутніх персонажів та живописний світ, які буквально оживають на сторінках цієї книги. Кожен епізод казки переносить читачів в захоплюючу атмосферу, де вони зможуть відчути радість перемоги, підтримку сім'ї та солідарність. 📖✨🌟

"Три брати" - це не просто казка, а неперевершений шедевр, який навчає нас важливим життєвим урокам. Читаючи цю книгу, ви зрозумієте, що змога подолати перешкоди та досягти мрій можлива завдяки вірі у себе та взаємній підтримці. 🌟🌈💫

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жив на світі чоловік, було у нього сини, і всім майном його була од лише хатинка, в якій він і жив. І хотілося кожному із синів після смерті батька отримати хатину, але батько любив усіх трьох однаково й не знав, як йому повестися, щоб нікого з них не образити. А продавати дім він не хотів, тому що хата та дісталася йому ще від прадідів. Адже можна було б її продати, а гроші між ними поділити. І ось надумав він, нарешті як йому повестися, і каже своїм синам:

– Йдіть ви мандрувати по світу, випробуйте долю, і нехай кожний із вас навчиться, якомусь ремеслу. А коли повернетесь додому, то дім отримає той, хто виявиться кращим майстром.

Синів це рішення задовольнило; і виріши старший із них стати ковалем, середній – перукарем, а молодший – фехтувальником. Домовились вони про строки, коли вони повинні повернутися знов додому, і рушили потім у дорогу.

Сталося так, що кожний із них знайшов собі досвідченого майстра, у якого він зміг добре навчитися ремеслу. Ковалю довелося підковувати королівських коней, і він подумав: «Ну, вже тепер дім я отримаю точно».

Перукар голив знатних панів і теж подумав, що дім буде його. Фехтувальник не раз отримував удари, але він це переносив терпляче і духом не падав, думаючи про себе так: «Якщо ти будеш боятися ударів, то дому ти ніколи не отримаєш». І ось прийшов призначений строк, і всі вони знов повернулися до свого батька, але вони не знали, як знайти їм привід, щоб показати свою майстерність. Ось сидять вони якось і між собою радяться. Сидять вони і бачать – біжить по полю заєць.

– Е-е, – каже перукар, – а він доречно з’явився!

Узяв він чашку і мило, покрутив помазком, збив піну, і коли заєць підбіг ближче, намилив його на бігу і на бігу ж вибрив йому борідку, і при цьому не порізав його, і зробив це так майстерно, що не причинив йому ніякого болю.

– Це мені подобається, – сказав батько, – якщо брати твої не переможуть тебе, то дім буде твій.

А тут невдовзі проїжджала на повному ходу карета, і сидів у ній якийсь пан.

– Ось ви, батьку, зараз побачите, що я вмію робити, – каже коваль.

Кинувся він слідом за каретою, зірвав у коня на повному ходу всі чотири підкови й підбив йому миттю на ходу чотири нових.

– Ти парубок спритний, – сказав батько, – справу свою ти виконуєш не гірше, ніж твій брат; я вже й не знаю, кому мені дім віддати.

Тоді каже третій:

– Дозвольте і мені, батьку, довести свою майстерність.

А тут саме почав йти дощ. Витяг він свою шпагу і став нею розмахувати над головою так, що жодна крапля не могла на нього впасти а коли дощ пішов ще сильніше і перейшов нарешті, в зливу, цілі потоки вже лили з неба, став він розмахувати своєю шпагою швидше й швидше, і залишився зовсім сухим, немов сидів він під дахом. Побачив те батько, здивувався й каже:

– Ти показав найбільшу майстерність, дім віддаю я тобі..

Брати, як і обіцяли один одному, рішенням залишилися задоволені, а так як вони дуже любили один одного, то вирішили жити в домі всі разом. І стали вони займатися кожний своїм ремеслом, – а справі були навчені вони дуже добре, і майстри були досвідчені, ось і заробляли вони багато грошей. Так жили вони щасливо до самої своєї старості, і коли один із них захворів та помер, то двоє інші стали за ним сумувати так, що самі з горя захворіли та невдовзі й померли. А через те що були вони майстри досвідчені і дуже любили один одного, то й поховали їх разом у спільній могилі.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Три брати, Брати Ґрімм», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Три брати, Брати Ґрімм"