Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Перший сніг, Дональд Біссет 📚 - Українською

Читати книгу - "Перший сніг, Дональд Біссет"

150
0
24.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Перший сніг" автора Дональд Біссет. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Перший сніг, Дональд Біссет» була написана автором - Дональд Біссет, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Перший сніг, Дональд Біссет" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Давно-давно жила в одній південній країні дівчинка, яка ніколи не бачила снігу. Звали її Аміната.

Якось гуляла Аміната зі своїм собакою по саду. І було їй дуже сумно.

– Чом ти сумуєш? – запитав її собака. Собаку звали Кунуллу.

– Мабуть, це тому, що я ніколи в житті не бачила снігу.

– Гав! Я теж.

– Мені так хочеться побачити сніг! – зітхнула Аміната.

– Гав! І мені, – сказав Кунуллу.

Цього вечора, коли Аміната і Кунуллу пішли спати, і в саду нікого не залишилося, квіти завели розмову.

– Ти чула, – сказала чайна троянда ліловим крокусам, – Аміната ніколи в житті не бачила снігу.

– Це ж треба! – закивали у відповідь крокуси.

– Така гарна дівчинка, – вставили своє слово й маргаритки. – Щовечора поливає нас із лійки.

– Треба щось зробити! – вирішили всі.

– Я знаю що! – сказав Південний Вітер, який теж гуляв цього вечора в саду. – Чекайте мене, я скоро повернуся!

І він полетів на північ. Далеко-далеко, через пустелі й гори, моря й рівнини, через ліси й замерзлі тундри на Північний полюс, де жив Північний Вітер. Ось куди прилетів Південний Вітер.

– Чого тобі тут треба? – здивувався Північний Вітер. – Забирайся краще, не то я тебе як спіймаю!

– А ти спочатку дожени мене! – весело крикнув Південний Вітер і полетів назад.

І Північний Вітер помчав за ним. Але Південний був легкий вітерець і летів швидше. Він поспішав додому на південь, і Північний Вітер ніяк не міг його наздогнати.

Він ніс із собою такий холод, таку холоднечу, що навіть хмари замерзли й зіщулилися, і замість дощу на землю посипався сніг. Білі снігові пластівці…

Вранці Аміната вийшла з собакою до саду і побачила, що все навколо біле-білісіньке.

– Дивись, Кунуллу, як гарно! Усе таке біле, м'яке й пухнасте. Напевно, це і є сніг?

– Гав! Сніг! – погодився Кунуллу.

А Південний Вітер після довгої прогулянки втомився і сховався в собачу будку відпочити.

Північному Вітру набридло його чекати, і він полетів назад до Північного полюсу.

А коли засяяло сонечко, сніг розтанув, і знову в саду цвіли квіти.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Перший сніг, Дональд Біссет», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Перший сніг, Дональд Біссет"