Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Покахонтас, Волт Дісней 📚 - Українською

Читати книгу - "Покахонтас, Волт Дісней"

266
0
25.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Покахонтас" автора Волт Дісней. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Покахонтас, Волт Дісней» була написана автором - Волт Дісней, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Покахонтас, Волт Дісней" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Красуня Покахонтас була дочкою Поухатана – вождя індіанського племені.

Покахонтас дуже любила природу, їй подобалося гуляти лісом разом зі своїми маленькими друзями – пташкою-колібрі Флітом та єнотом Міко.

Якось Покахонтас вирішила відвідати бабусю Вербу, яка була давнім і мудрим духом дерев. Бабуся Верба часто давала дівчині добрі поради.

Цього разу вона сказала молодій індіанці:

– Прислухайся до свого серця. Якщо тебе колись мучитимуть сумніви, воно тобі підкаже, як вчинити.

По міцних гілках бабусі Верби Покахонтас залізла на верхівку дерева. І тут над морем вона побачила незвичайні білі хмари.

Насправді це були вітрила величезного корабля. Покахонтас, як і всі мешканці індіанської селища, жодного разу в житті не бачила кораблів. Таке дивовижне видовище вразило юну індіанку.

На кораблі припливли люди з далекої Англії. Вони перетнули океан у пошуках золота. Одного з них звали Джон Сміт. Щоб зорієнтуватися на новому місці, він заліз на дерево.

– А це що за маленький розбійник? – здивувався Сміт, помітивши Міко.

Покахонтас тим часом спостерігала за незнайомцем зі свого укриття.

«До чого ж він гарний, – думала дівчина. – Але чи добре у нього серце?»

Почувши шурхіт за спиною, Джон Сміт озирнувся – і побачив дівчину, що втікала до річки.

Джон поспішив за нею і наздогнав її, коли вона вже стрибнула в каное.

– Не бійся, – звернувся він до індіанки.

Покахонтас, звичайно ж, не могла зрозуміти, що він говорить. Але вона згадала пораду бабусі Верби – прислухатися до голосу серця. І тут вона одразу все зрозуміла!

Тим часом товариші Джона Сміта зі злістю копали землю. Жадібний губернатор Раткліфф мріяв знайти золото.

– Копайте глибше! – командував він.

Декілька індіанців з племені Покахонтас, причаївшись за деревами, стежили за незнайомцями. Вони ніяк не могли зрозуміти, навіщо перекопали всю землю в окрузі.

Але один з моряків раптом помітив індіанця, що лежав у засідці, і вистрілив у нього!

На щастя, індіанець виявився лише пораненим у ногу. Кокоум, найсильніший воїн племені, підхопив пораненого на плечі і відніс його до села.

Як тільки батько Покахонтас дізнався про те, що сталося, він розлютився.

– Спочатку вони осквернили наші землі, а тепер ще й почали нападати наших людей! – у гніві вигукнув вождь Поухатан.

Тим часом Покахонтас та Джон Сміт стали добрими друзями. А цікавий Міко бавився із дивовижними штучками, які витягав з сумки Сміта.

Джон розповідав молодій індіанці про Англію, про високі будинки та багатолюдні вулиці.

– І у вашій країні ми збудуємо такі міста, – сказав він. Але Покахонтас спробувала пояснити йому, що серцю її народу набагато ближче красиві зелені ліси.

– Ми частина природи! – вигукнула вона.

– Твоя країна справді чудова, – визнав Джон. – Може, мої друзі забудуть про золото, коли побачать цю красу!

– А що таке золото? – здивувалася Покахонтас.

Джон показав їй золоту монетку, і дівчина здивовано знизала плечима:

– У нас немає золота!

Коли Джон Сміт передав Раткліффу слова Покахонтас, жадібний губернатор йому не повірив.

– Червоношкірі брешуть! – репетував він. – Ми обов’язково знайдемо золото і заберемо його в них!

Тим часом Покахонтас намагалася вмовити батька не вступати на стежку війни з чужинцями.

– Якщо вони погодяться на перемовини, ти з ними зустрінешся?

Вождь неохоче погодився.

Пізнього вечора Джон знайшов Покахонтас на лісовій галявині неподалік бабусі Верби. Сміт пообіцяв дівчині зробити все можливе, щоб відмовити своїх товаришів від нападу на індіанців. Покахонтас була така вдячна Джону, що поцілувала його!

Цієї миті на галявині з’явився Кокоум! Побачивши Покахонтас в обіймах Джона, індіанець вирішив, що чужинець напав на дівчину, і накинувся на нього!

Але один із друзів Джона – Томас – бачив усе і вистрілив у Кокоума!

Індіанці, почувши звук пострілу, прибігли на галявину. Томасові вдалося втекти в ліс, а Джон Сміт був відразу схоплений.

Вождь Поухатан оголосив, що за смерть Кокоума Джон має заплатити своїм життям. Наступного ранку на нього чекала болісна страта!

Покахонтас була пригнічена горем! Поглянувши на компас Джона, вона згадала слова бабусі Верби і прислухалася до свого серця. І воно підказало, як їй треба вчинити!

Підбігши до Джона, вона закрила його собою.

– Якщо ви вб’єте його, вам доведеться вбити і мене! – вигукнула вона. Дивіться, куди вас привела ненависть!

Поухатан зрозумів, що його дочка полюбила незнайомця і залишив йому життя.

Але тут із лісу вийшов озброєний загін англійців на чолі з Раткліффом. Губернатор наказав відкрити вогонь по індіанцям!

Але моряки відмовилися – вони на власні очі бачили, як ті звільнили Джона Сміта.

Тоді підступний Раткліфф сам вистрілив у Поухатана! Але Джон кинувся під кулю і врятував вождю життя!

Друзі Джона зв’язали губернатора і відтягнули на корабель. Джону теж треба було повертатися до Англії – заліковувати рану.

Покахонтас була засмучена.

Джон запропонував їй поїхати з ним до Європи. Але юна індіанка розуміла, що її місце серед одноплемінників. Дівчина ледь стримувала сльози.

Втім, вона була впевнена: хоч вони з Джоном і розлучаються, їхні серця завжди будуть разом!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Покахонтас, Волт Дісней», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Покахонтас, Волт Дісней"