Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Киця і квачик, Марійка Підгірянка 📚 - Українською

Читати книгу - "Киця і квачик, Марійка Підгірянка"

179
0
29.05.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Киця і квачик" автора Марійка Підгірянка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Киця і квачик, Марійка Підгірянка» була написана автором - Марійка Підгірянка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Киця і квачик, Марійка Підгірянка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Побачила киця квачик, На полицю за ним скаче. Взяла квачик за чуприну І стягнула на долину.

Стала всюди ним крутити, На всі сторони котити, Закотила хтозна–де, Вже нема квача ніде.

Дідусь квачика шукає: Тут немає, там немає, Став уже дідусь журитись, Нічим буде поголитись,Бо і де ж квача шукати Чей не сам же втік він з хати.

Ой, утік, ой, побіг З–під полиці під поріг, З–під порога аж під плотик, Взяла киця квачик в ротик І ну його микати, І ну ж його смикати, Потім взяла між лапки, Затягнула між тріски, Закинула під дрова – Там упав і пропав.

По дрова дідусь пішов І там квачик свій знайшов, Обсмиканий, обтертий, Із щетини обдертий.

– Це твоя, кицю, робота, Це твоя, кицю, пустота, Ой, дістанеш по хвості За ці витівки пусті.

Дідусь прутика шукає, Юрчик дідуся благає: – Ой дідусю, дідусю, Не бий мою котусю, Не бий мою кицю–мицю, Більш не піде на полицю.

Юрчик кицю прикликає І наказує–навчає: – Кицю–мицю, добре слухай, Що не твоє, то не рухай;Ані дудуся квачів, Ані Петруся м'ячів, Ані дядькових шнурочків, Ані тітчиних клубочків,І не лізь до бабці, В бабусині капці, І по етажерці, Не виправляй герців,Не розкочуй олівців, На роздирай папірців, Не вистрибуй з кута в кут, Бо в роботі буде прут.

Киця–миця слухає, Вусиками рухає, В очі Юрка споглядає, Мов порадоньки питає: – Порадь мені, як гратися, Щоб з прутиком не знатися, Бо я киця маленька, Бавитися раденька.

Юрчик розважав цю справу І придумав так забаву: Всилив гудзик на ниточку І забавляв ним кицечку.

Бавилися без пригоди, Не зробили ніде шкоди. А потім до столу сіли І вечерю смачно з'їли.

Киця–миця з Юрчиком Їли кашку з молочком.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Киця і квачик, Марійка Підгірянка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Киця і квачик, Марійка Підгірянка"