Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Зайчик хвалько і маленький чарівник, Євген Дмитренко «Лінивий» 📚 - Українською

Читати книгу - "Зайчик хвалько і маленький чарівник, Євген Дмитренко «Лінивий»"

191
0
13.06.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Зайчик хвалько і маленький чарівник" автора Євген Дмитренко «Лінивий». Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Зайчик хвалько і маленький чарівник, Євген Дмитренко «Лінивий»» була написана автором - Євген Дмитренко «Лінивий», яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Зайчик хвалько і маленький чарівник, Євген Дмитренко «Лінивий»" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

У великому старому лісі жила собі зайчиха і було в неї вісім зайчинят.

Перший був найсміливіший

Другий зайчик найгарніший

Третій був трішки ледащій

А четвертий був найващий

П'ятий зайчик розум мав

А шостий гарно співав

Зайчик номер сім спалько

Ну а восьмий був хвалько

От якось вибігли зайчинята на галявину пограти, аж поки один із них не заблукав. А заблукав саме зайчик хвалько. От бігає він від травинки до травинки, щось винюхує. Аж раптом в кущах як зарегоче хтось. Хвалько як підпригне, як дрипане звідти. Тікав він через кущі й високу траву. Тікав так швидко, що навіть не помітив як в однім чагарнику заципив маленького чарівника, який запутався й думав що ні коли не вибиреться. Добіг до якоїсь ямки тай сховався там. А маленький чарівник й не помітив куди той пострибав. Стоїть та й думає собі, потрібно моєму рятівнику якось віддячити. А зайчик притаївся, дивиться ні кого не має, та й вискочив з ямки що б домівку відшукати. Та тут не звідки вибігає сірий вовк і починає бігти за зайчиком.

– Ось де ти, мовив чарівник. Та тебе ж потрібно рятувати.

Вовк майже навздогнав бідолаху і мабуть таки б зїв, як би не чари його боржника. Плеснув маленький чарівник двічі в долоні і зайчик побіг, та так швидко,що вовк навіть навздогнати його не міг. Впав вовк на живота, вивалив язика з пащі та й лежить. А зайчик прибіг на галявину, де гралася його родина, тай вихваляється.

Хто із нас браття найшвидший?

Швидшого мабуть нема!

Я із нашим сірим вовком

Щойно грався у квача

Не втікав! Я просто біг

Він мене наздоганяв

Він лиш пяти мої бачив

Заморився, та й упав

Вислухали його браття, та мабуть ні хто не повірив, бо всі знали, що він хвалько. От настав другий день. І знову зайчики на галявині. І знову зайчик хвалько заблукав. Стрибає з місця на місце та каже сам собі:

– Ну заблукав! Ну що з того? Якщо я вчора від вовка втік, то мені ні чого боятися!

Аж раптом за деревом щось як заричить та завищить. Та хволько навіть не задумаючись як дасть драпака. Біжить, оглядається, а за ним ведмідь. Та такий величезний, такий страшний, що зайчик навіть не міг такого ведмедясобі уявити. І загнав він зайчика в глухий кут. Дивиться хвалько по сторонам, ні куди тікати. Коли не подалік маленький чарівник проходив та й побачив що зайчик знов вскочив у халепу. Плеснув двічі в долоні, і хвалько як підстрибнув, як вдарив лапами ведмедя, що той аж впав. Не довго думаючи хвалько знов почав тікати до своєї галявини, поки той не піднявся. Прибіг тай каже:

Ну що мої любі браття

Що ви скажите тепер

Може я у тілі зайця

Та в душі я як орел

В лісі я зустрів ведмедя

Той хотів мене впіймати

Я йому – не наривайся

Йди до дому краще спати

"Знову за своє, – подумали браття, - знову цей хвалько говорить казна що." Та й пішли всі до нори своєї. Полягали усі спати, а хвальку ні як не спиться, от і вирішив він вилізти з нори, на місяць подивиться, адже ніколи ще його не бачив. До того ж, чого в темряві боятись, коли є швидкість і сила. Та не встиг він відійти від нори, як одразу ж запутався в чагарниках. Йому здалося що на нього напало багато невідомих йому тварин. Хтось дьоргав за вуха, хтось за хвіст. Та й закричав він:

– Мамо! Браття! Рятуйте! Боляче! Боюся! Допоможіть!

На допомогу вибігла уся родина. Розпутали хвалька та й повернулися до нори. Хвалько плакав як ніколи, а браття сміялися з нього:

Ну що брате, що з тобою

Вранці ж ніби був героєм

Де ж поділась твоя сила

Може зникла, загубилась

Як це так, такий сміливець

Плакав ніби немовля

Памятаєм, ти ще вчора

Все кричав "та я, та я"

Ну а зараз, чому плачеш

Чом не можеш дати раду

Як навчився вихвалятись

То навчись приймати правду

Всі заснули, а хвалько цілу ніч не спав. Він не міг збагнути,чому вовка та ведмедя здолав, а чагарника злякався. Настав ранок. Усі зайчики гралися на галявені а хвалько із сумним обличчям пішов собі у невідомому напрямку. Коли на зустріч йому маленький чарівник. Та й питає він у нього:

– Чому зажурився?

І той розповів йому що трапилось:

– Ех ти, хвалько хвалькович. Ти коли від вовка втікав, то врятував мене. Я також застряг в чагарнику. От за мій порятунок, вирішив віддячити тобі. То швидкість подарував, то силу. Ну а в ночі, ти був самим собою. Мене ж поряд не було. Ну нічого страшного в цім не має. Головне що ти живий. Тож, не хай це для тебе буде не великим уроком. Головне що б ти зрозумів про що йде мова. А що б браття з тебе не сміялися, я тобі подарую силу і швидкість. От тільки використовуй її з розумом.

Та й розійшлись вони. Повернувся хвалько до галявини, а браття йому:

– Ну що, будиш вихвалятись?

А він їм у відповідь:

– Та звісно ж буду. Ви в мене найкращі браття. Найсильніші і найшвидші. Я не знаю, що б я без вас робив.

От і настав кінець цієї казки

Якщо сподобалась, то, будь ласка,

Займайтесь спортом, наберайтесь сили

Для вас з повагою Євген Лінивий

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Зайчик хвалько і маленький чарівник, Євген Дмитренко «Лінивий»», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Зайчик хвалько і маленький чарівник, Євген Дмитренко «Лінивий»"