Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Казка для мишки, Ольга Зубер 📚 - Українською

Читати книгу - "Казка для мишки, Ольга Зубер"

126
0
30.06.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Казка для мишки" автора Ольга Зубер. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Казка для мишки, Ольга Зубер» була написана автором - Ольга Зубер, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Казка для мишки, Ольга Зубер" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

У старому зеленому садочку, знайшла собі прихисток маленька Мишка. Вона зробила собі затишне кубельце за купою гілок, біля розлогої яблуні.

Вдень Мишка була зайнята хатніми справами, а щовечора вибігала зі своєї затишної домівки й поспішала до хатинки, аби послухати вечірню казку, яку бабуся розповідала своїй онучці.

Казки Мишка дуже любила. Нічого в світі вона не любила більше, ніж казки! Хіба, що зернята.

Та ось, одного разу, трапилася така історія.

Надворі цілісінький день ішов дощ. Спочатку Мишка дуже засмутилася. Та потім вирішила, що ніякий дощ не завадить їй послухати казку.

І ось, діждавшись вечора, вона, перестрибуючи калюжі, подалася до хатинки. Вона, як завжди, заскочила на підвіконня й притулилася вушком до шибки. Та дощ барабанив так сильно, що їй ледь вдавалося розбирати, про що розповідала бабуся.

І вона, заплющивши очі й затамувавши подих, намагалася почути кожне бабусине слово.

− Цікаво, правда? − почулося позаду.

− Дуже, − відповіла Мишка. − Ой! − озирнувшись, скрикнула вона.

Прямісінько біля неї, на підвіконні, сидів величезний сірий кіт і дивився на неї зеленими очима.

− Привіт, мишко! − привітався Кіт.

− Я… я… я не мишка! − відповіла Мишка.

− А хто ж ти? − здивувався Кіт.

− Я… я метелик!

− Та ну, не вигадуй! Який з тебе метелик! Ти − мишка! Я ваш рід знаю!

− Ну… так. Я мишка. Але не справжня, а… іграшкова! − вигадала Мишка.

− О! іграшкова! То це ще краще! З тобою можна погратися! − зрадів Кіт.

− Мо…можна…

− А я знаю, що ти тут робиш!

− Ховаюся від дощу! − знову спробувала обхитрити Кота Мишка.

− Та годі тобі! Я знаю: ти слухаєш тут казки! − задоволено промурчав Кіт.

Мишка густо почервоніла, начебто слухати казки, то було щось геть кепське.

− Ну… так, − знітившись, промовила вона. − Я дуже люблю казки!

− Я також! А бабуся знає їх так багато!

− І всі такі цікаві! − підтримала Мишка.

− Отож! А давай-но будемо слухати разом! Я знаю місцину, яка чудово підходить для слухання казок!

− Я… я не знаю… − злякалася Мишка.

− Та не бійся! Я не ображаю друзів! До того ж бабуся нагодувала мене смачнющою кашкою! − відповів Кіт і зіскочив з підвіконня.

Мишка, наважившись, плигнула за ним.

− Я найбільше люблю казки про мишок. А ти? − спитав Кіт, ведучи Мишку вузькою стежкою.

− А я про принцес і принців! − пропищала Мишка у відповідь.

− Тоді нам треба поспішити! Якраз сьогодні, бабуся розповідає казку про принцесу, яка була дуже сміливою, і ніколи нічого не боялася, − сказав Кіт і завів Мишку в хатину.

Вони зайшли до кімнати й тихенько примостилися в куточку, на килимку. Мишка заховалася за кота й нашорошила вуха. Тепер вона чула кожне бабусине слово.

Онучка дрімала, поруч муркотів кіт, надворі так само бубонів дощ.

А Мишка слухала й слухала, подумки дякувавши котові за те, що одного дощового вечора, він раптом став її другом. А слухати казки зі своїм другом, то справжнісінька насолода!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Казка для мишки, Ольга Зубер», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Казка для мишки, Ольга Зубер"