Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Як хом’ячок до мишки в гості ходив, Ольга Зубер 📚 - Українською

Читати книгу - "Як хом’ячок до мишки в гості ходив, Ольга Зубер"

126
0
01.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Як хом’ячок до мишки в гості ходив" автора Ольга Зубер. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Як хом’ячок до мишки в гості ходив, Ольга Зубер» була написана автором - Ольга Зубер, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Як хом’ячок до мишки в гості ходив, Ольга Зубер" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Якось одного разу запросила Мишка до себе в гості свого давнього друга польового Хом’ячка.

– Приходь, – каже, – напечу пирогів, поласуєш досхочу! Тільки-от принеси мені в дарунок букетик польових квітів, а то у нас в лісі таких нема!

– Добре! – погодився Хом’ячок.

Треба сказати, що Хом’ячок з Мишкою хоч і товаришували, та були геть різні. Мишка – метушлива, швидка, працьовита. А Хом’ячок – лінькуватий, повільний та ще й забудькуватий.

Наступного ранку прокинувся Хом’ячок, коли в Мишки вже тісто підійшло. Вийшов він з хатинки та й попрямував до Мишачої нірки. Пройшов пів шляху й раптом помітив, що шубка в нього кудлата й зачухана.

– Ні, – каже сам до себе Хом’ячок, – не годиться у такому вигляді в гості йти. Ще чого доброго Мишка подумає, що я нечупара!

Повернувся він додому й взявся шубку чистити. Та доки чистив, притомився.

– Треба трішки відпочити, тим більше, що ось на цьому бочку я ще не лежав… сьогодні, – сказав Хом’ячок й солодко потягнувся.

А в Мишки, тим часом вже пироги допікаються.

Хом’ячок подрімав ще з годинку й каже:

– Треба в гості йти, бо ще Мишка образиться.

А Мишка вже скатертину застелила, пироги на стіл поставила й Хом’ячка у віконечко виглядає.

А Хом’ячок ішов-ішов, минув поле, майже дістався лісу і раптом згадав, що Мишка просила його принести польових квітів.

– Ой! – сказав Хом’ячок, – Треба повертатися назад. А то Мишка погано про мене подумає.

Повернувся Хом’ячок на поле, нарвав квітів і каже:

– Ой! Щось я притомився! Відпочину, а тоді піду.

Та незчувся, як і заснув.

Вже й сутеніти почало, а Хом’ячок спить собі.

А Мишка чекала-чекала, вже й хвилюватися почала. А тоді поклала в торбинку пирогів, та й сама подалася до Хом’ячка в гості.

Та пройшовши півшляху, надибала Мишка свого друга посеред квітучої галявини, що згорнувшись клубочком, мирно спав, підмостивши під вушко букетик польових квітів.

– Гей! Хом’ячку! – почала будити його Мишка.

Та Хом’ячок спав так міцно, що не зважав на всі старання Мишки та аж ніяк не хотів прокидатися.

Зовсім замучилась Мишка з тим Хом’ячком. Потім залишила біля нього торбинку з пирогами, взяла букетик польових квітів, а сама подалася додому.

Вранці Хом’ячок прокинувся й каже:

– Гарно я вчора до Мишки в гості сходив. А це ось Мишка ще на дорогу й пирогів дала. Добре, коли є такі друзі.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Як хом’ячок до мишки в гості ходив, Ольга Зубер», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Як хом’ячок до мишки в гості ходив, Ольга Зубер"