Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Вдячні статуї, японська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Вдячні статуї, японська казка"

111
0
06.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Вдячні статуї" автора японська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Вдячні статуї, японська казка» була написана автором - японська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Вдячні статуї, японська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

В одному селищі мешкало старе бідне подружжя. Сплетуть кілька солом’яних капелюхів, дід понесе їх у місто, продасть – придбає щось поїсти, а як ні – лягають спати голодними.

Якось напередодні Нового року селянин каже дружині:

– Так хочеться на свято поласувати рисовими оладками. Тільки ж у хаті жодної зернини не знайдеться.

– Авжеж, – погодилася жінка. – Сходи, чоловіче, в місто, продай капелюхи та придбай рисових зерен. Я щось приготую.

– Твоя правда, – зрадів старий. – Завтра матимемо святкову вечерю.

Наступного ранку чоловік закинув товар за спину й попрямував у місто. Цілий день старий там був, але жодного капелюха так і не продав. Уже й сутеніти почало. Подався селянин додому, а думки невеселі в голові крутяться. Раптом бачить: біля мосту стоять шість статуй Дзідзо. Кожен японець знає, що добрий дух Дзідзо захищає подорожніх і дітей.

– Звідкіля вони тут? – здивувався чоловік.

Підійшов ближче, дивиться, а скульптури снігом припорошені. Несподівано старому здалося, що кам’яні зіщулилися від дошкульного холоду.

«Бідолашні, зовсім замерзли», – пожалів чоловік. Узяв він непродані капелюхи й надів на них. Ось тільки біда: головних уборів п’ять, а статуй – шість. Не зволікаючи, старий скинув свого старенького капелюха й накрив голову останньої.

– Хоча з дірками, проте це краще, ніж нічого, – пробурмотів селянин.

Сніг посипав іще сильніше, що чоловік ледь дістався домівки. Дружина вже й не сподівалася його сьогодні побачити. Відігрівся мандрівник і розповів, як, зустрівши на мосту шість статуй Дзідзо, подарував капелюхи.

– Ти в мене добрий! – усміхнулася жінка. – Не сумуй. Немає в нас головних уборів, немає й рисових оладок. Але це все пусте! Всі перепічки у світі не варті й однієї доброї справи.

Голодне подружжя лягло спати. Тільки-но притулилися до подушки, як чують дивну пісеньку:

У цю новорічну ніч, Прийшов старий на поміч: Кожному капелюха дав, Від холоду нас врятував. Дідусеві належне віддамо, Дякуємо, щиро дякуємо!

Голоси лунають усе ближче, ось чиїсь кроки біля хати. Раптом почувся стукіт.

Скочили старі, кинулися до дверей, відчинили й завмерли: на ґанку лежав пакунок! А на свіжому снігу сліди незвичні: й не людські, й не звірячі. Подивилися господарі вбік лісу й бачать: шість статуй крокують, а на голові в кожної капелюх гойдається.

Підняв чоловік пакунок і заніс у кімнату. Дружина розгорнула подарунок – а там ціла купа духмяних рисових перепічок.

Ніколи в житті старе подружжя не святкувало Новий рік так добре й весело!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Вдячні статуї, японська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Вдячні статуї, японська казка"