Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Лютий лев, калмицька казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Лютий лев, калмицька казка"

151
0
06.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Лютий лев" автора калмицька казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Лютий лев, калмицька казка» була написана автором - калмицька казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Лютий лев, калмицька казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Сірий заєць біг широким степом. Цього року весна видалася ранньою, й земля увібрала всю вологу.

Довкола жодної калюжки, а зайчику дуже захотілося пити. Раптом стрибун побачив стару криницю. Наблизився й зазирнув до колодязя.

– Ой! – пискнув сіренький і щодуху дременув геть.

Біжить зайчик, а назустріч йому поважно крокує лисичка з букетиком ранніх весняних квітів.

– Куди мчиш, друже? – поцікавилася вона.

– Там… там у криниці, – важко дихаючи, показував у бік колодязя заєць, – хтось сидить. Воно таке страшне: має довгі вуха й волохату морду! Хотіло кинутися на мене, та я втік.

Злякалася й лисиця невідомого чудовиська та побігла разом із зайцем. Невдовзі зустріли вони ведмедя.

– Куди поспішаєте? – заревів клишоногий, чухаючи спину об дерево.

– Потрібно рятуватися, бо у криниці мешкає страховисько, – наперебій пояснювали лисиця з зайцем.

Рушив і ведмідь з ними. Всім, кого дорогою зустріли втікачі, розповідали про істоту в колодязі. Врешті-решт вирішили піти до царя звірів – лева. Він мудрий і сильний, неодмінно захистить від страшної істоти.

– Яке неподобство! – обурився золотогривий, вислухавши підданих. – Хто ж насмілився оселитися в моїх володіннях?! Ходімо, хочу сам побачити страховисько.

Звірі покірно попленталися за левом. Діставшись криниці, тварини стали колом, а цар обережно зазирнув до колодязя і вжахнувся. Він заревів і погрозливо затряс гривою, невідома істота теж вишкірила ікла й замахала головою.

– Де ж довгі вуха? – звернувся лев до зайця. – Воно має густу шерсть на шиї та великі зуби! Зараз я покажу, як дражнити царя!

Розлючений лев стрибнув у криницю, а налякані звірі схилилися над ямою. Та похлюпавшись у воді, цар зрозумів, що там нікого немає.

– Боягуз! Він утік! – засміявся лев. – Витягніть мене звідси.

Тварини допомогли золотогривому вибратися на поверхню.

– Дякуємо, могутній царю, що прогнав страховисько, – зраділи звірі.

Заспокоївшись, усі розбрелися у справах, але до криниці більше ніхто не наближався.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Лютий лев, калмицька казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Лютий лев, калмицька казка"