Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Три брати, ногайська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Три брати, ногайська казка"

80
0
07.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Три брати" автора ногайська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Три брати, ногайська казка» була написана автором - ногайська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Три брати, ногайська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Колись давно жили чоловік із дружиною. І мали вони трьох синів-близнюків: Уруса, Тахира й Газія. Хлопці були дуже вродливими й такі схожі, що ніхто не міг їх розрізнити.

Якось Урус пішов до лісу й зустрів там красуню Лію. Вони відразу покохали одне одного й вирішили одружитися.

Незабаром Газій подався до лісу. Побачивши його, дівчина подумала, що то її наречений. І цей хлопець також покохав незнайомку й почав просити вийти за нього заміж.

«Як же так? – здивувалася Лія. – Я вже дала обіцянку». Проте вона не заперечила юнакові та знову погодилася.

Наступного дня Тахир пішов до лісу та зустрів Лію. Парубка теж не оминуло почуття любові до дівчини. А красуня все вважала, що це її наречений.

– Пообіцяй стати моєю дружиною! – наполягав хлопець.

«От дивак! – думає Лія. – Вже двічі давала згоду вийти за нього».

І цього разу чорноока приховала свої сумніви та знову погодилася.

Троє братів повідомили матері та батькові, що знайшли собі наречених. «Вона неперевершена! Іншої такої немає!» – переконував кожен.

Нарешті настав день весілля, і брати вирушили по наречену. Дівчина здалеку помітила юнаків і вирішила, що її коханий іде з двома бояринами. Коли ж гості ввійшли до хати, красуня розгубилася: хлопці були неймовірно схожі.

«Хто з них мій наречений?» – розгубилася Лія.

А кожен із братів запевняв, що дівчина саме йому давала згоду.

Тоді красуня запропонувала:

– Я вийду заміж за того, хто принесе найдивовижнішу річ на світі.

Незабаром брати вирушили на пошуки. Хоча й різними дорогами вони прямували, але опинилися на одному базарі. Тахир побачив у старого купця дзеркало.

– Скільки коштує? – поцікавився юнак.

– Сто золотих. Та не дивуйся, що так дорого, адже люстерко чарівне – показує все, що забажаєш, – запевнив торговець.

– Саме те, що потрібно! Дивовижнішої речі не знайдеш! – зрадів парубок і придбав дзеркало.

Газій примітив на базарі надзвичайної краси килим. Але вартість була надто високою.

– Чим же він такий цінний? – запитав хлопець.

– Це не простий килим. Не встигнеш і оком змигнути, як віднесе тебе будь-куди.

– Такого дива ніхто не бачив… – розмірковував уголос юнак. – Беру!

Урус зустрів на базарі дідуся, який пропонував за сто монет яблуко.

– Невже воно із золота? То чому ж продаєте? – здивувався, всміхаючись, хлопець.

– Помиляєшся, юначе, – відповів старий. – Яблуко здатне вилікувати будь-яку недугу!

Зрадів парубок і придбав фрукт.

Зустрілися брати біля воріт базару й почали один перед одним подарунками вихвалятися. Забажали хлопці подивитися, що робить Лія. Зазирнувши у чарівне люстерко, парубки побачили, що дівчина дуже хвора. Не зволікаючи, брати сіли на килим і злетіли високо в небо. Не встигли хлопці роздивитися краєвиди, як опинилися біля оселі красуні. Урус дав бідолашній скуштувати дивовижного яблука – й дівчина одужала.

Брати знову засперечалися, хто гідний одружитися з красунею. Довелося звертатися по допомогу до мудреця, який розсудив юнаків так:

– І дзеркало ціле, і килим зостався, а от яблука вже немає. Отже дівчина повинна обрати Уруса.

Невдовзі відсвяткували пишне весілля й молодята зажили в мирі та злагоді.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Три брати, ногайська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Три брати, ногайська казка"