Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Зилян, татарська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Зилян, татарська казка"

120
0
11.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Зилян" автора татарська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Зилян, татарська казка» була написана автором - татарська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Зилян, татарська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

У давні часи жила одна бідна жінка, що мала трьох синів і доньку. Виростила їх умілими та спритними. Старший син міг відчувати за запахом місцезнаходження будь-якої речі, середульший влучно стріляв із лука, молодший був силачем, а дочка-красуня – надзвичайною рукодільницею. Якось її побачив у чарівному люстерку страшний див – велетень, який мешкав за високими горами та глибокими річками у дрімучому лісі. Страховисько вирішило забрати вродливу панночку до себе. Одного дня, коли брати з матір’ю пішли по дрова, див викрав дівчину. Повернулася родина, бачить – у будинку порожньо! Почали юнаки просити матір: – Відпусти на пошуки! Гірко плачучи, благословила парубків ненька: – Ідіть, тільки благаю: поверніться! Помандрували юнаки світом. Довго подорожували, багато високих гір минули та бурхливих річок перепливли. Старший брат усе принюхується. Аж нарешті відчув запах сестри й так напав на слід велетня: – Ось де проходив див! Попрямували юнаки до дрімучого лісу. Розшукали будинок чудовиська, зазирнули у вікно – їхня сестра закута, а поруч спить див міцним сном. Прокралися брати обережно в хатинку, визволили сестру та дременули геть, а велетень навіть не прокинувся. Подалися рідні додому. Та дорогою стомилися, щойно сіли перепочити на березі озера, як одразу поснули. Саме цієї миті підхопився див і побачивши, що полонянка зникла, кинувся наздоганяти. Примчав до озера, а хлопці міцно сплять. Схопив велетень красуню та злетів із нею під хмари. Середульший брат почув шум, прокинувся та почав будити братів: -Лихо скоїлося! А сам схопив лук, прицілився та пустив стрілу в чудовисько. І так влучно, що потрапила вона прямо в руку велетню. Від болю страховисько заревло та випустило полонянку. От-от впаде бідолашна та розіб’ється! Проте молодший брат, спритно підскочивши, впіймав дівчину. І хлопці подалися додому, щоб якнайшвидше розрадити засмучену неньку радісній звістці. До повернення дітей мати виготовила красивий зилян – розшитий шовком халат і вирішила: «Подарую тому з синів, який урятує доньку». Прийшли брати з сестрою додому – радіє мати та розпитує, як розшукали дівчину.

Старший каже: – Без мене не дізналися б, де сестра. Середульший говорить: – А без мене див не випустив би дівчину. Я підстрелив велетня! Молодший і собі: – Якби не підхопив вчасно сестру, то бідолашна розбилася б об камені. Вислухала їхні розповіді мати: – Кому ж зилян віддати? – Кожен із братів сміливий, а тому гідний отримати твій подарунок! – усміхнулася донька. – Проте халат один, тому віддай найстаршому – він натрапив на слід чудовиська. А середульшому й меншому вишию золотими нитками зиляни я, матусю. Три халати і справді були дивовижними: щойно їх вдягали хлопці, як втома минала, а тіло наповнювалося силою та бадьорістю.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Зилян, татарська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Зилян, татарська казка"