Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Педро Злий та дід і баба, кубинська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Педро Злий та дід і баба, кубинська казка"

141
0
23.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Педро Злий та дід і баба" автора кубинська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Педро Злий та дід і баба, кубинська казка» була написана автором - кубинська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Педро Злий та дід і баба, кубинська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Xуан Скуштуйлиха був хлопець добрий, і найнявся він до одних діда й баби, що мало не заморили його голодом. Тільки-но сядуть їсти, як дід каже бабі:

– Прибери, стара, миску, я вже наївся.

Баба забирала миску, і Хуан лишався голодний. А дід та баба йшли до себе в кімнату й наїдалися там від пуза.

Так воно і йшлося день у день, аж поки Хуан, ледь живий, пішов до свого брата Педро Скуштуйлиха та й каже:

– Педро, я не можу більше жити в людей, до яких найнявся, бо вони мене скоро голодом заморять.

І все розповів братові.

А брат у нього був чоловік від натури злий. От Педро Злий і каже Хуанові Доброму:

– Я сам наймуся до тих стариганів і добряче провчу їх.

Сказано – зроблено. Найнявся Педро до діда й баби. От посіда¬ли вони за стіл, а дід і мовив до баби:

– Забери, стара, миску, я вже наївся.

Баба хотіла вже була забрати миску, але Педро Злий і каже:

– А я не наївся.

Та й поїв усе, що було на столі.

Так він став робити щодня, і тепер уже дід та баба мордувалися голодом.

Одного дня бабі так захотілося їсти, що вона розпалила вогнище й хотіла була підсмажити маніоку. Та Педро Злий стежив за нею. Він схопив сокиру й почав бити обухом по вогнищу, примовляючи:

– Дивись, бабо, скільки я натовчу попелу! Оце стільки було в мого батька грошей – ціла купа золотих монет.

Вранці дід, змучений голодом, пішов на город, щоб попоїсти салати. Та Педро Злий почув його кроки й вибіг з дрючком у руці, вигукуючи:

– Віслюк у городі! Віслюк забрався в город!

І став лупцювати діда дрючком.

Отак Педро Злий поквитався з дідом та бабою за те, що вони морили голодом його брата Хуана Доброго.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Педро Злий та дід і баба, кубинська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Педро Злий та дід і баба, кубинська казка"