Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Пес і кіт, африканська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Пес і кіт, африканська казка"

175
0
14.08.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Пес і кіт" автора африканська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Пес і кіт, африканська казка» була написана автором - африканська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Пес і кіт, африканська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Ліг якось пес та й ніс спілі кокосові горіхи, коли це назустріч йому кіт.

– Куди ти несеш кокосові горіхи? – питається кіт.

– На продаж,– відповідає пес.

– Скільки ж ти за них просиш?

– Оці два маленькі по одному ескудо, оці більші по півтора ескудо, решту по два з половиною.

– Слухай-но, позич мені ці горіхи. Завтра я продам свій арахіс, а післязавтра поверну тобі гроші.

– Гаразд! – сказав пес і віддав усі горіхи котові, а той враз поїв їх. Того ж дня хтось передав котові гостинця – кукурудзяну кашу. Пес сидів поруч із котом, але той не дав йому ані ложки тої каші. Промовчав пес, а про себе подумав:

«Диви-но! Поїв усі мої горіхи, з’їв кукурудзяну кашу, а мені не дав ані горішка, ані зернятка. Не бачити мені грошей! Нехай би повернув хоч горіхи!»

І пес зажадав назад свої кокосові горіхи! А кіт вигнув спину і втупився в землю.

– Горіхи! Горіхи! Віддай мої горіхи! – гарчав пес.

– Горіхи! Та вони ж усі зелені! – вишкірився кіт і дряпонув пса.

Пес заскавчав і позадкував.

«Що ж це таке? Чого він раніше не скаржився на те, що горіхи зелені? Що він задумав?» – промайнуло в голові у пса. Він знову кинувся до кота і грізно загарчав:

– Ану віддавай мої горіхи!

А кіт знову вигнув спину:

– Зелені вони! Недозрілі! – і подряпав псові носа.

– Скаву! Скаву! Скаву! – заскавучав пес та як дремене.

Відтоді пес і кіт стали ворогами повіки. І коли ви побачите кота з вигнутою спиною, будьте певні – він сердиться на пса і все через ті горіхи!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Пес і кіт, африканська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Пес і кіт, африканська казка"