Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Лисова наречена, естонська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Лисова наречена, естонська казка"

59
0
03.10.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Лисова наречена" автора естонська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Лисова наречена, естонська казка» була написана автором - естонська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Лисова наречена, естонська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Надумав лис одружитись, але ніяк не міг знайти до вподоби нареченої: та надто велика, та мала, та дужа, а: дурна, а та занадто розумна, але слабосила. Довго шукав поки знайшов, нарешті, і серцю любу, і на ім’я гарну кішку.

Ото й питає лис свою обраницю:

– Кішечко, золотенька, чи будеш мені за дружин

– Ня-ав! Авжеж буду! – погодилася та.

І без довгих розмов лис і кішка побралися.

Привів лис свою чорно-білу красуню до себе в нору. Минуло весілля, і кішка пронявкала:

– Ну, чоловічку, веселощами та забавами ситий не будеш, шукай мені щось їсти!

Лис покірно виліз із нори і пішов на полювання. Дорогою зустрілись йому вовк і ведмідь та й питають:

– Здоров був, лисе, куди прямуєш?

– Йду своїй дружині шукати їсти.

– Овва! У тебе жінка є! – здивувалися вовк і ведмідь,– Гарна? Покажи її нам.

– Звісно, гарна, а що вже чепурунка! Тільки ніяк не нагодую – все нарікає, все бурчить, як їсть: мурр-ня-ав, мурр-ня-ав, мало-мало, мало-мало!

Вовкові та ведмедеві страх закортіло побачити лисову дружину, і вони запросили молодят до себе в гості й пообіцяли, що буде вдосталь наїдків. Лис подякував і сказав, що прийде.

Для гостей ведмідь з вовком припасли багато ласощів: телячі голови, конячі стегна, кістки свиней та собак тощо.

У домовлений день вони нетерпляче очікували лиса з дружиною – прийдуть чи не прийдуть. Вовк сказав клишоногому:

– У тебе, брате, чіпкі лапи – вилізь на вершечок найвищої ялини і поглянь, чи не видно їх?

Ведмідь видерся на ялину, подивився довкруж і сказав:

– Он вони йдуть болотом. Лис чалапає по багну, а молода, щоб ніг не замочити, стрибає з купини на купину.– Раптом він вигукнув: – Ой, чи це не мисливець, бо наче рушниця стирчить за плечима!

А то хвіст кішки здалеку здався йому рушницею.

Переляканий вовк стрибнув у кущі, а ведмідь сидів високо на ялині і не дуже настрахався.

Молодята, підійшовши до місця бенкету, здивувалися, що господарів не видно. Проте взялися за їжу. Кішка вилізла на купу м’яса, вишукувала найсмачніші шматочки, уминала на повен рот і все буркотіла:

– Мурр-ня-ав, мурр-ня-ав, мало-мало, мало-мало!

Вовкові незручно було сидіти в кущах, і він ворухнув хвостом. Кішка подумала, що то миша, і хап його за хвоста! Сірий аж підстрибнув од болю й кинувся навтіки. Кішка й собі злякалася і вмить видряпалася на ялину, де сидів ведмідь. А той зі страху, що кішка й до нього дістане, поліз вище.

Аж тут верхівка дерева тріснула, ведмідь гупнув додолу й вельми забився.

Після таких невдалих гостин кішка повернулася в свій колишній дім ловити мишей. Лис пішов був за своєю судженою, та невдовзі повернувся до любого й такого звичного лісу. Так і досі живуть вони нарізно.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Лисова наречена, естонська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Лисова наречена, естонська казка"