Книги Українською Мовою » 💛 Любовні романи » Не в красі щастя, Ангеліна Кріхелі 📚 - Українською

Читати книгу - "Не в красі щастя, Ангеліна Кріхелі"

405
0
16.10.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Не в красі щастя" автора Ангеліна Кріхелі. Жанр книги: 💛 Любовні романи. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Не в красі щастя, Ангеліна Кріхелі» була написана автором - Ангеліна Кріхелі, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Любовні романи".
Поділитися книгою "Не в красі щастя, Ангеліна Кріхелі" в соціальних мережах: 

На платформі readukrainianbooks.com розцвітає історія, яка несе в собі глибокий зміст і незабутні емоції – книга "Не в красі щастя" від видатної української письменниці Ангеліни Кріхелі. Це не просто оповідання, а важлива моральна та духовна подорож, яка залишить слід в серці кожного читача.

Про "Не в красі щастя": Ця книга – це історія про справжню красу, яка прихована у внутрішній глибині людської душі. Головний герой – це звичайна людина, яка пережила багато випробувань та втрат, але завжди залишалася сильною та вірною своїм переконанням. Її історія надихає на віру у краще майбутнє та вчить цінувати кожен момент життя.

🌟 Про Ангеліну Кріхелі: Ангеліна Кріхелі – це визнана майстриня слова, яка здатна розкрити найтонші почуття та думки через свої твори. Її романи завжди доторкаються до глибоких проблем сучасності та розкривають нові горизонти душевності.

📚 Чому читати українською на ReadUkrainianBooks: У ReadUkrainianBooks ми прагнемо збагачувати світ української літератури, роблячи її доступною для кожного. Це не просто книги – це можливість відкрити для себе світ емоцій, фантазії та мудрості, які здатні змінити наше бачення світу.

Приєднуйтеся до нашої спільноти на readukrainianbooks.com, щоб зануритися у чарівний світ "Не в красі щастя". Ця книга не залишить вас байдужими і стане невід'ємною частиною вашого літературного відкриття. Відчуйте красу мови та мудрість слів разом з нами! 📖✨

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 76
Перейти на сторінку:
Глава 1

- Ти впевнена, що все так погано? - із сумнівом у голосі перепитала Марина.

У пориві цікавості вона подалася всім тілом уперед і тепер сиділа на краєчку крісла в кімнаті своєї подруги.

- Ти ж знаєш, я не схильна перебільшувати, - сумно промовила Аліна, роблячи ще один ковток гарячого шоколаду з улюбленого кухля.

Мабуть, тепер це єдина можлива розкіш для неї. Дівчина гірко посміхнулася, обводячи безрадісним поглядом крихітну орендовану квартиру, що більше була схожа на вимиту комірчину Попелюшки. Незвично, але люди й так живуть. Значить, зможе і вона. Крім того, адаптуватися їй допоможуть і навички, набуті у злиденному дитинстві та підлітковому віці. Про це послужливо нагадала пам'ять, підсовуючи спогади із щасливого, але вкрай небагатого дитинства. Аліна сумно усміхнулася і відставила майже порожню чашку на журнальний столик. Сьогодні вона, мабуть, розтягне цю насолоду, а вже завтра неодмінно почне економити.

- Знаю, звичайно, - Марина трохи роздратовано пересмикнула плечима, знову сідаючи глибше у стареньке, але зручне крісло.

- Я поки не уявляю, як вижити, де працювати та з яких коштів робити переказ. І я не розумію, як йому вдалося заморозити всі мої особисті рахунки. Але це і на краще, мабуть. Так він не зможе відстежити ні мене, ні мої переклади.

- Так, звичайно, - задумливо пробурмотіла Марина, трохи кокетливо смикаючи складку на спідниці з останньої колекції паризької моди.

Аліна лише хмикнула, помітивши цей жест подруги. Їй завжди було цікаво, як тій вдається виглядати і поводитися привабливіше, ніж самій Аліні. Так уже повелося ще зі шкільних часів, що скромницю і відмінницю Алю сприймали як яскраву обкладинку, яка отримує чудові оцінки виключно за чудовий "фасад". Не надто привабливу Марину ж, що постійно залишалася в деякій тіні подруги і невпинно списусувала в неї всі контрольні, навпаки - вважали привабливою скромницею, незаслужено недооціненою.

І тільки Аліна знала, що скромність Марини - риса наносна, під якою захована душа, яка прагне романтичних пригод будь-що-будь. Втім, здається, за той час, що вони не бачилися, багато що змінилося.

- А що каже поліція? - питання висмикнуло її зі спогадів, змушуючи зосередитися на нагальних справах.

– А що вона може сказати? - з удаваною байдужістю знизала плечима, і знову потяглася за гарячим шоколадом. - Що прийняли заяву. Але доказів чи як там... немає.

- Зрозуміло, - діловито покивала Марина, про щось задумавшись.

- Не навантажуйся, Маринко... - усміхнулася Аліна. - Я впораюсь. Просто рада, що ми знову зустрілися. Бачиш, супермаркети поєднують людей навіть у великих містах.

Вона натужно засміялася і ненадовго замовкла. Розмова не клеїлася.

Вони зустрілися кілька тижнів тому, радісно поцілували повітря у надушених щічок одна одної, як це заведено в їхньому колі, обмінялися телефонами, пообіцявши неодмінно побачитися за чашкою кави. Коли Аліна зовсім зневірилася знайти рішення, то згадала про цю зустріч і набрала колишню шкільну подругу. Хотілося просто розвіятись. Кажуть, якщо думки очистити, вирішення проблеми знаходиться швидше.

Марина радісно примчала в гості з тортиком. Тепер уже точно можна... І на питання про те, як успіхи великої моделі (чули-чули, бачили, знаємо, стежимо!), Аліна чомусь гранично чесно розповіла, як справи. І це замість того, щоб як вихована людина просто відповісти, що все добре чи буде добре.

- Вибач, що навантажила тебе своїми проблемами, - покаянно промовила Аліна. - Слово честі, я не хотіла розповідати, думала просто побалакати...

- Друзі колишніми не бувають, - насупившись, відмахнулася Марина, і теж взяла чашку зі столу. 

Вже охолола терпка і ароматна кава без цукру тяжко впала в порожній шлунок. Це колишнім моделям фігури дотримуватися не треба, а ось офісним клеркам з постійними стресами розслаблятися не можна - ожиріння підстерігає за кожним кутом, призовно помахуючи перед зголоднілими поглядами тістечками.

– З роботою, припустимо, я спробую тобі допомогти… – продовжувала розмірковувати подруга.

Аліна помітно підбадьорилися.

- Що у великому місті загубитися легше, ніж у рідному містечку – це правильно. Хоча і не таке вже велике це місто. Але хіба через ім'я та прізвище він не зможе тебе знайти? - Уточнила дівчина, продовжуючи будувати в голові якийсь план. - Новий паспорт я тобі зробити не зможу, такі справи не для мене...

- Він знає лише мій модельний псевдонім Алевтина Крилатова.

На німе запитання у погляді Аля пояснила:

- Алевтина – ніби розтягнуте ім'я Аліна. А Крилова та Крилатова... Тут нічого складного і немає.

- Настільки немає, що він якось заблокував твої рахунки.

Дівчата замовкли задумливо.

- Правильно. Тоді я не знаю, що й сказати... - розгублено пробурмотіла Аліна.

- Давай тоді з'ясуємо, що ти вмієш. Ну, крім професійних навичок, - якось невесело посміхнулася Марина.

- Це не професійні навички, - відкрито посміхнулася Аля.

Подруга обдарувала її здивованим поглядом.

- Моя професія – філолог. Моделлю я стала випадково, - простодушно пояснила дівчина, плавним рухом відкидаючи довге світле волосся за спину.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 76
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Не в красі щастя, Ангеліна Кріхелі», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Не в красі щастя, Ангеліна Кріхелі"