Книги Українською Мовою » 💙 Сучасна проза » Історія втраченої дитини, Елена Ферранте 📚 - Українською

Читати книгу - "Історія втраченої дитини, Елена Ферранте"

489
0
22.11.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Історія втраченої дитини" автора Елена Ферранте. Жанр книги: 💙 Сучасна проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Історія втраченої дитини, Елена Ферранте» була написана автором - Елена Ферранте, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Сучасна проза".
Поділитися книгою "Історія втраченої дитини, Елена Ферранте" в соціальних мережах: 

Ласкаво просимо на readukrainianbooks.com - домівку найзапальніших історій, де кожне слово має силу власного чарівного світу. 📚

Про книгу: "Історія втраченої дитини" Елени Ферранте - це епічна подорож через пекло та рай дитинства. Ця книга - велике відкриття, де важливість моментів переплітається з невичерпним потоком почуттів і емоцій.

Головний герой: Наш герой - це молода і рішуча дівчина, яка змушена шукати себе в складних реаліях життя. Зіткана з тканини втрат і знахідок, вона вивчає себе, пробиваючись через заплутані шляхи. Її історія - це історія кожного з нас.

Про автора: Елена Ферранте - таємнича особистість і водночас великий талант. Невідомість та реалізм її творів створюють неповторний літературний світ, який поглиблюється з кожним обертом сторінки. Дізнайтеся більше про Елену Ферранте, що розкриває таємниці життя та людської душі.

Чому читати на readukrainianbooks.com: 🇺🇦 Мова - наша ідентичність! Читайте українською мовою, бо вона є ключем до розуміння світу і свого «Я». Читати українською - це високий акт патріотизму!

📚 На нашому сайті ви можете читати книги онлайн безкоштовно і без реєстрації. Серед наших обранців - бестселери та найкращі книги світу, які пробуджують у вас найяскравіші емоції.

Магія слів та важливість історій: Нехай кожна сторінка "Історії втраченої дитини" розкриє вам неймовірний світ і вчить цінувати кожен момент життя. 🌟

Читайте разом з нами - читайте з емоціями на readukrainianbooks.com!


Читати ще книги автора Елени Ферранте:

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 125
Перейти на сторінку:

Елена Ферранте

Історія втраченої дитини

© Edizioni e/o, 2014

© Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», видання українською мовою, 2021

© Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», переклад і художнє оформлення, 2021

* * *Вказiвник дiйових осiб

Родина Черулло (родина чоботаря):

Фернандо Черулло – чоботар, батько Ліли.

Нунція Черулло – мати Ліли.

Раффаелла Черулло, її називають також Ліна або Ліла. Народилася в серпні 1944 року. У шістдесят шість років безслідно зникає з Неаполя. У зовсім юному віці виходить заміж за Стефано Карраччі, але під час відпустки на Іскії закохується у Ніно Сарраторе й заради нього кидає чоловіка. Після невдалої спроби спільного життя з Ніно та народження сина Дженнаро, або ж Ріно, Ліла дізнається, що Ада Каппуччо чекає від Стефано дитину, і остаточно з ним розлучається. Разом з Енцо Сканно переїжджає до Сан-Джованні-а-Тедуччо, а через кілька років повертається до району з Енцо та Дженнаро.

Ріно Черулло – старший брат Ліли. Одружений із Пінуччою Карраччі, сестрою Стефано, від якої має двох дітей. Первістка Ліли назвали на його честь – Ріно.

Інші діти.

Родина Ґреко (родина вахтера):

Елена Ґреко, її ще називають Ленучча або Ленý. Народилася в серпні 1944 року. Авторка цієї довгої історії, яку ви читаєте. Після початкової школи Елена успішно продовжує навчання і врешті закінчує один із найпрестижніших університетів Італії – Вищу нормальну школу в Пізі. Там вона знайомиться з П’єтро Айротою, за якого згодом виходить заміж, і перебирається до Флоренції. У них народжуються двоє доньок – Аделе, або Деде, та Ельза. Розчарована шлюбом, Елена кидає дітей та чоловіка і зав’язує роман із Ніно Сарраторе, у якого палко закохана ще з дитинства.

Пеппе, Джанні та Еліза – менші брати та сестра Елени. Еліза, попри незадоволення Елени, наважується на позашлюбне спільне проживання з Марчелло Соларою.

Батько – вахтер у мерії.

Мати – домогосподарка.

Родина Карраччі (родина дона Акілле):

Дон Акілле Карраччі – спекулянт і лихвар. Його вбили.

Марія Карраччі – дружина дона Акілле, мати Стефано, Пінуччі та Альфонсо. На її честь назвали доньку Стефано від Ади Каппуччо.

Стефано Карраччі – син покійного дона Акілле, комерсант і перший чоловік Ліли. Незадоволений бурхливим шлюбом із Лілою, зав’язує стосунки з Адою Каппуччо і згодом починає з нею жити, не одружуючись. Має сина Дженнаро від Ліли та доньку Марію від Ади.

Пінучча – дочка дона Акілле. Виходить заміж за Лілиного брата Ріно й народжує від нього двох дітей.

Альфонсо – син дона Акілле. Довго зустрічається з Марізою Сарраторе і зрештою наважується з нею одружитися.

Родина Пелузо (родина столяра):

Альфредо Пелузо – столяр, комуніст. Помер у в’язниці.

Джузеппіна Пелузо – віддана дружина Альфредо. Після смерті чоловіка накладає на себе руки.

Пасквале Пелузо – старший син Альфредо та Джузеппіни, муляр, комуніст-активіст.

Кармела Пелузо, яку називають Кармен, – сестра Пасквале, тривалий час зустрічалася з Енцо Сканно. Згодом вийшла заміж за власника заправки на трасі, має двох дітей.

Інші діти.

Родина Каппуччо (родина божевільної вдови):

Меліна – удова, родичка Нунції Черулло. Тривалий час була коханкою Донато Сарраторе й ледь не збожеволіла після розриву з ним.

Чоловік Меліни – загинув за невідомих обставин.

Ада Каппуччо – дочка Меліни. Тривалий час зустрічалася з Пасквале Пелузо, потім стала коханкою Стефано Карраччі й народила від нього доньку Марію.

Антоніо Каппуччо – її брат, механік. Зустрічався з Еленою.

Інші діти.

Родина Сарраторе (родина залізничника-поета):

Донато Сарраторе – страшенний бабій, був коханцем Меліни Каппуччо. Елена в юному віці віддалася йому на пляжі Іскії. На цей крок вона наважилася, бо страждала через роман Ніно і Ліли.

Лідія Сарраторе – дружина Донато.

Ніно Сарраторе – старший із п’яти дітей Донато та Лідії. Тривалий час таємно зустрічався з Лілою. Одружений з Елеонорою та виховує з нею сина Альбертіно. Зав’язує роман з Еленою, яка також має чоловіка й дітей.

Маріза Сарраторе – сестра Ніно. Одружена з Альфонсо Карраччі. Стає коханкою Мікеле Солари й народжує від нього двох дітей.

Піно, Клелія та Чиро Сарраторе – менші діти Донато та Лідії.

Родина Сканно (родина зеленяра):

Нікола Сканно – зеленяр, помер від запалення легенів.

Ассунта Сканно – дружина Ніколи, померла від раку.

Енцо Сканно – син Ніколи та Ассунти, теж зеленяр. Тривалий час зустрічався з Кармен Пелузо. Дбає про Лілу та її сина Дженнаро, коли вона вирішує покинути Стефано Карраччі, і забирає їх до Сан-Джованні-а-Тедуччо.

Інші діти.

Родина Солар (родина власника бару-кондитерської з однойменною назвою):

Сильвіо Солара – власник бару-кондитерської.

Мануела Солара – дружина Сильвіо, лихварка. У літньому віці її вбили на порозі власного будинку.

Марчелло та Мікеле Солари – сини Сильвіо та Мануели.

Через багато років після того, як Ліла йому відмовила, Марчелло бере собі за коханку Елізу, молодшу сестру Елени.

Мікеле одружений із Джильйолою, донькою кондитера, і має від неї двох дітей. Коханець Марізи Сарраторе, яка народжує йому ще двійко дітей. Попри це він і надалі відчуває несамовиту пристрасть до Ліли.

Родина Спаньйоло (родина кондитера):

Синьйор Спаньйоло – кондитер у барі «Солара».

Роза Спаньйоло – дружина кондитера.

Джильйола Спаньйоло – дочка кондитера, дружина Мікеле Солари та мати двох його дітей.

Інші діти.

Родина Айрот:

Ґвідо Айрота – викладач грецької літератури в університеті.

Аделе – його дружина.

Маріароза Айрота – старша дочка, викладачка історії мистецтва в Мілані.

П’єтро Айрота – молодий викладач в університеті. Чоловік Елени, батько Деде та Ельзи.

Викладачі:

Ферраро – учитель і бібліотекар.

Олів’єро – учителька.

Джераче – викладач у гімназії.

Ґальяні – викладачка в ліцеї.

Інші персонажі:

Джино – син аптекаря та перший хлопець Елени. Ватажок фашистів у районі, його вбили перед аптекою під час вуличної сутички.

Нелла Інкардо – двоюрідна сестра вчительки Олів’єро.

Армандо – студент-медик, син викладачки Ґальяні. Одружений з Ізабеллою, з якою виховує сина Марко.

Надя – студентка, дочка викладачки Ґальяні, зустрічалася з Ніно. Під час політичної діяльності зближується з Пасквале Пелузо.

Бруно Соккаво – друг Ніно Сарраторе, спадкоємець багатого промисловця. Його вбили на власній ковбасній фабриці.

Франко Марі – хлопець Елени в перші роки її навчання в університеті. Згодом став відомим політичним діячем. Під час вуличної сутички з фашистами втратив око.

Сильвія – студентка університету, політична активістка. Має сина Мірко, якого народила після короткого роману з Ніно Сарраторе.

Зрiлiсть. Історія втраченої дитини

1

Із жовтня 1976 року і до мого повернення до Неаполя в 1979-му я уникала будь-яких контактів із Лілою. Але це було нелегко. Вона майже відразу знову спробувала силоміць увійти в моє життя, а я не зважала на неї, ледь витримувала її та мучилася через це. Хоч вона поводилася так, ніби намагалася підтримати мене у складний життєвий період, я не могла забути ту зневагу, з якою вона поставилася до

1 2 ... 125
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Історія втраченої дитини, Елена Ферранте», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Історія втраченої дитини, Елена Ферранте"