Книги Українською Мовою » 💙 Жіночий роман » Зціли моє зранене серце, Мелорі Бронд 📚 - Українською

Читати книгу - "Зціли моє зранене серце, Мелорі Бронд"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Зціли моє зранене серце" автора Мелорі Бронд. Жанр книги: 💙 Жіночий роман. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Зціли моє зранене серце, Мелорі Бронд» була написана автором - Мелорі Бронд, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Жіночий роман".
Поділитися книгою "Зціли моє зранене серце, Мелорі Бронд" в соціальних мережах: 

Зціли моє зранене серце - незабутня подорож у світ тепла, кохання та самовідкриття. Мелорі Бронд у своїй книзі розповідає історію, яка переплітається з нашими власними почуттями та переживаннями. Мелорі Бронд - талановита письменниця, яка не тільки вміло грає словами, але і здатна торкатися струн душі читача. Її твори вражають глибоким розумінням людської природи та вмінням розкривати найтонші відтінки почуттів. У "Зціли моє зранене серце" герой стикається зі складними життєвими обставинами та шукає виходу з темряви душі. Через загадкових персонажів та неочікувані повороти подій, читач відкриває для себе справжнє значення кохання та внутрішньої сили.

Чому читати на readukrainianbooks.com: 📚 Безкоштовно та без реєстрації: Сайт readukrainianbooks.com пропонує усім бажаючим насолоджуватися літературою абсолютно безкоштовно та без необхідності реєстрації. 🌍 Бестелери та найкращі книги світу: Тут об'єднані шедеври всього світу, щоб кожен читач міг зануритися в найцікавіші літературні твори. 🇺🇦 Важливість читання українською мовою: Читати українською - це внести свій внесок у розвиток мови та культури України. Кожен прочитаний рядок - це підтримка рідної мови та сприяння її збереженню. 🧠 Розширення світогляду: Читаючи українською, ви не лише насолоджуєтеся творчістю авторів, але й розширюєте свій світогляд та розуміння культурних особливостей.

Нехай кожен читач відчує силу та тепло "Зціли моє зранене серце" разом із Мелорі Бронд на readukrainianbooks.com. 📖❤️


Читати ще книги автора Мелорі Бронд на нашому сайті:

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Глава 1

Побачивши, що донечка заснула, я тихенько піднялася з ліжка і вийшла з кімнати. Без мене вона ніяк не хотіла засинати, весь час капризуючи і вимагаючи моєї уваги.

Я і сама була не проти біля неї прилягти поруч. За весь день на ногах, сильно втомилася. Софійка захворіла і я більшість дня провела з нею у поліклініці. Здаючи купу аналізів і чекаючи на заключення лікаря. А потім ще довелося бігати по аптеках у пошуках потрібних ліків.

Додому повернулися досить пізно, на маршрутці. Приготувавши швидко вечерю для донечки і виконавши всі настанови лікаря я вклала її спати.

А сама, тим часом, пішла до кухні готувати вечерю для Сергія, який мав повернутися невдовзі з роботи. Він гнівається, коли немає приготовленої їжі, або чистого випрасуваного одягу. Тільки розпочала приготування, як почула сильний стукіт дверей і лайку чоловіка у прихожій.

Вийшовши з кухні побачила п'яного Сергія, який ніяк не міг зняти взуття і закрити двері.

— Дай допоможу і не шуми так, а то донечку розбудиш. Вона тільки що заснула.

— Пішла геть, я сам і на соплячку твою мені начхати. Це ти дитини хотіла, а не я. Казав зроби аборт, але ти не послухалася мене і народила. Ось і не вказуй мені в моєму домі, як розмовляти.

Його слова мене боляче ранили в серце. Я сама виросла в дитячому будинку і знаю, що таке батьківська байдужість і нелюбов до власної дитини. Тому коли дізналася про вагітність я пообіцяла собі, що з своєю дитиною ніколи так не вчиню. Буду любити її всім серцем і ображати нікому не дозволю.

— Сергію, не кричи Софійка почує.

— Нехай чує, мені байдуже. Ти мене вже дістала разом з нею.

Він відштовхнув мене і поплентався до кухні. Зайшовши, відразу почав заглядати до каструль. Голосно стукаючи кришками об них.

— Де вечеря?  Невже ти не взмозі була приготувати вечерю за цілий день? Я працюю як віл, щоб вас прогодувати дармоїдів, а прийшовши додому не можу, як слід поїсти.

— Софійка захворіла і я майже весь день провела з нею в лікарів. Саме збиралася зайнятися приготуванням. Почекай кілька хвилин, я швидко.

— Так ти через соплячку мене посміла залишити без вечері.
Його очі потемніли від гніву, а кулаки зжалися. Він одним помахом згріб всі каструлі з плити на землю. Сильний шум розбудив доню і вона почала голосно плакати.

Сергій ще більше розгнівався і направився до спальні. Я швидко собою загородила йому прохід.
— Не смій Софію чіпати, я не дозволю.

Він зловив мене своєю рукою за шию і притиснув до стіни, чимраз сильніше стискаючи моє горло. Я намагалася вивільнитися з його рук, не взмозі і слова вимовити. Жадібно хапаючи ротом повітря. Його очі потемніли від злості і налилися кров'ю.

— Тату, таточку благаю відпусти маму. Софійка стояла заплакана у дверях спальні і вся тремтіла. Він на секунду послабив тиск і я скориставшись моментом, щосили штовхнула його від себе. Не втримавшись на ногах  Сергій впав і вдарився головою об гострий кут табуретки. З голови миттю потекла кров по обличчю.

— Ах тиж сука, тобі і твоєму ублюдкові не жити.
Він намагався встати, але внього ніяк не виходило. Видно добряче вдарився головою.

Щоб не гаяти дорогоцінний час, я швидко вибігла з кухні і закрила двері на ключ. Забігши до спальні поспіхом кинула до сумки кілька наших речей з донькою. Одягнути як слід Софію не мала часу. Заспокоюючи її, загорнула в шерстяний плед. Кожна секунда була важлива.

Я знала, що коли він виламає двері, не пожаліє дочку, а тим більше мене. Він і раніше виходив з себе, але не настільки, щоб мене мало не вбити. Якби не дочка, я вже не впевнена чи він відпустив би мене хоч на секунду.

Сергій весь час бив кулаками у двері і голосно матюкав мене. Взявши дорожну сумку і доню на руки, вийшла в коридор. Поспіхом взула перше, що попало під руки. Захопивши свою сумочку з телефоном. Швидко вийшла з квартири захлопнувши її.

Донечка тихенько схлипувала уткнувшись мені в шию, міцно обнявши мене своїми маленькими ручками.

—Софійка, доню не плач, мама поряд. Більше нікому не дозволю нас ображати.

Вийшовши на вулицю я побачила, як з таксі виходить жіночка. Я підбігла до машини, відкрила задні двері і сіла. Чоловік обернувся, здивовано на нас поглянув. Вигляд в мене з дочкою був не найкращий, але мені було байдуже. Хотілося якнайдалі звідси втекти.

Назвавши адресу водієві, він вчасно рушив. Саме з під'їзду вибіг розлючений Сергій і дивився в різні сторони, поглядом шукаючи мене.

Софійка, на щастя, вже заспокоїлася і тихенько сиділа на колінах не відпускаючи мене. Я вийняла з сумки одяг і вдягнула її.

Я їхала до баби Каті навмання, не знаючи чи знайду її вдома. Вона єдина моя надія, більше не маю до кого звернутися з проханням нас прихистити, хоча б на якийсь час.

В дитячому будинку баба Катя робила санітаркою. Щоразу приходячи на зміну, приносила мені з дому різних смаколиків. Я неймовірно раділа і часто називала її своєю бабусею

 Інші діти почувши це, глузували з мене. Казали, що я непотрібна власному батькові, а бабі Каті тим більше. А я не зважаючи на них, все рівно любила її. І чекала з нетерпінням кожного разу наступної її зміни.

Свою маму я мало пам'ятаю, вона тяжко захворіла від знущань тата і померла, коли мені було п'ять років. Я залишилася з татом пияком. Який мною майже не цікавився.

Часто ходила голодна і брудна. Інколи сусіди викликали соціальну службу і тато переставав пити на якийсь час. Боячись, що його залишуть без стабільного доходу, забравши мене до дитячого будинку.

Ці кілька днів тоді були найкращими в моєму житті. В нас була їжа на столі і чистий одяг в мене. Але з приходом чергового друга по чарці, тато забував про свою обіцянку соціальним службам. І я знов була бродячою попрошайкою.

Згодом почав бити мене за найменшу провину і замикати в кімнаті, щоб ніхто не побачив з людей мене на вулиці в синцях. Я сиділа годинами в холоді голодна і без води. На мій плач і прохання він не зважав.

Інколи, хтось з його друзів кидали мені їжу, як собаці і наказували мовчати. В такому пеклі я прожила рік. А потім стався пожар, наша хата згоріла. Тато п'яний залишив пічку відкритою.

Він вибіг на вулицю і дивився, як горить будівля, а про мене і не згадав. На щастя, сусіди прибігли, вибили вікно і витягли мене непритомну з кімнати. Швидка відразу забрала до лікарні. Довго лікарі приводили до тями і боролися за моє життя.

Пізніше, санітарки мене вимили і дали чистий одяг. Я довго лежала у лікарні. Через постійне голодування і побої, мій організм був надто виснажений. Для свого віку, на той час, я була досить худою. Вага нижче норми.

Це були мої найкращі дні мого дитинства, які я пам'ятаю і досі. Мені приносили медсестри іграшки, солодощі і фрукти, яких я ніколи не мала і не куштувала.  Ніхто з персоналу на мене ніколи не підвищував голос.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Зціли моє зранене серце, Мелорі Бронд», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Зціли моє зранене серце, Мелорі Бронд"