Книги Українською Мовою » 💙 Бойове фентезі » Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо, Камі Мир 📚 - Українською

Читати книгу - "Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо, Камі Мир"

130
0
29.01.24
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо" автора Камі Мир. Жанр книги: 💙 Бойове фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо, Камі Мир» була написана автором - Камі Мир, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Бойове фентезі".
Поділитися книгою "Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо, Камі Мир" в соціальних мережах: 

Поглибтеся в світ таємниць та загадок у захопливому романі "Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо" від Камі Мир. Головна героїня — донька темряви, чия доля сплетена з невловимим Синім Бородо. Читачі переживатимуть разом із нею крок за кроком, розкриваючи секрети минулого та власної ідентичності. Це подорож, яка залишить вам вогкі сліди в душі. Камі Мир — талановита майстриня слова, яка поглиблює нас у світ магії та фантазії. Її твори — це не лише історії, але й емоційні переживання. Авторка відома своєю здатністю розкривати глибокі теми та викликати в читачів роздуми.

📖 Читай безкоштовно на readukrainianbooks.com: На readukrainianbooks.com вас чекає можливість онлайн читання книг безкоштовно та без реєстрації. Сайт об'єднує найкращі твори світової літератури та бестселери, доступні українською мовою. Читання українською — це не лише розвага, а й важливий крок у розвиток мови та культури. 🌍 Важливість читання українською: Читайте українською для збереження та розвитку рідної мови та національної ідентичності. readukrainianbooks.com дарує можливість кожному відчути магію слів та поглибити зв'язок із своєю культурною спадщиною.

🔍 "Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо" — це не просто книга, це подорож у світ загадок і кохання! ✨ Приєднуйтесь до читачів readukrainianbooks.com та допоможіть розгадати таємниці разом із Камі Мир. 📖

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 59
Перейти на сторінку:
Розділ перший

Чи чекала я на те, що коли прийду додому, мене позбавлять свідомості «опікуни» і за сумісництвом дядько з тіткою, одягнуть у якусь вульгарну сукню, намастять рота дивною помадою, нафарбують обличчя якимись не дуже приємними засобами і запхнуть у карету, яка попрямує в невідомому напрямку? Звичайно ж очікувала, але не припускала, що це станеться так швидко!

Проте тепер зрозуміло, чому вони останнім часом поводилися так тихо і спокійно. От справжні любки. Шкода тільки, що зараз вони конвоєм супроводжують мене кудись.

Невже знайшовся новий сміливець, який захотів зв'язатися з «Проклятою Дівою»? Смішно. І трохи шкода його. Навіть цікаво, чи надовго вистачить цього багатія? Навряд він хоча б дві доби протримається. А якщо буде в змозі – поаплодуймо йому щосили. Можливо, навіть стоячи.

Ну і все ж, для мене така зустріч відбувається не вперше, а от чоловік навряд чи бачився зі схожими на мене. Не хочу здатися самозакоханою, але таких людей він більше ніде й ніколи не зустріне.

– Стій тихо і спокійно, – інструктувала кирія Вайшнейден. – І не давай йому до тебе торкатися, поки ми не укладемо угоду! Зрозуміла?

Навіть кумедно, що в неї щоразу як уперше. Даремно вона хвилюється, однаково нічого не вийде з цього задуму. Ми це вже проходили.

– Не дивися так, ніби ми тебе продаємо!

А хіба це не так?

– Тобі вже давно не шістнадцять.

Ага, аж двадцять. Справжнісінька стара діва.

– Інші молодики відмовилися від твоєї руки. Киріос Байс – наша остання надія.

Начепурений киріос Сейр Вайшнейден дивився з тугою, але нічого не говорив. Ну звичайно, а що б він сказав? «Ми втомилися від баласту у вигляді проклятого дівчиська, з яким ніхто не хоче одружуватися»? Надто вже добродушний сорокадворічний чолов’яга, чиї скроні тільки-но зачепила сивина, для такої жорстокої фрази.

– Іриніє, ми робимо це винятково для твого майбутнього! – продовжувала винувато повторювати дружина мого опікуна. – Твоя мати точно б не хотіла, щоб її дитина зустріла старість на самоті.

А ось цю жінку сюди приплітати не треба. Вона й так досить настраждалася. Якщо кивну, ви заспокоїте своє сумління? Її щебетання нам ні до чого.

– Добре, що ти це розумієш, – погладила мене по голові і притисла до своєї шиї.

Ух! Скільки парфумів вона на себе вилила? Вона точно мене заміж хоче видати, а не сама вискочити? Гм… До речі, а хто мій наречений?

– Не хвилюйся, він добрий чоловік, – ніби прочитав мої думки киріос Сейр. – Хайден Байс – завидний холостяк Тенебрісу. Багато дівчат хотіли б опинитися на твоєму місці.

То чому вони не тут? Я можу й посунутися, мені не принципово. А якщо серйозно, то дивно це: бути неодруженим у його віці, та ще й з урахуванням місцевих негласних законів. Щось із ним не так.

Побачивши за вікном доволі темну атмосферу, я посміхнулася: не дуже це місце підходить для проживання знаменитого киріоса, про якого мріє багацько місцевих жінок. Це радше обитель якогось маніяка, збоченця чи, зрештою, темного володаря.

І як я могла пропустити момент, коли небо затягло хмарами, а ми в'їхали в густий ліс?

– Не хвилюйся, все буде добре, – промовляла кирія, погладжуючи мою руку.

Це кого вона намагається заспокоїти – мене чи себе? А втім, не важливо… Сподіваюся тільки, що як він мене вб'є, це буде безболісно.

– Іриніє, ну скажи хоч щось.

Вона знущається? Самі ж мені губи нафарбували помадою, більше схожою на клей. Я у відповідь тільки промукати можу, але не хочу так ганьбитися. Сподіваюся, вона зрозуміє, якщо вказівний палець на губи спрямую.

– Ой! Ми що, нанесли не той блиск?

То це не планувалося? Кумедно.

Метушлива жінка спритно відкрила свій ридикюль у пошуках чогось, але знайшла досить швидко: якийсь флакончик та ватка.

Кирія побризкала речовину на відірваний шматочок вати, протерла мої губи, тим самим повернувши мені можливість ведення розмов.

– Вибач, будь ласка! Це ненароком вийшло.

– Нічого, буває, – байдуже кинула їй фразу і продовжила спостереження за дорогою.

Ах, тернина. Прямо як у казках. Та ще й ціла стіна... Не вистачає тільки болота... А ні, он там, вдалині є якась водойма. Виходить, киріос Хайден у нас казкар. Кумедно.

– Люба, здається, ми під'їжджаємо, – довела до відома жінка, коли в полі нашого зору опинився величезний моторошний замок.

Темно-синя черепиця не надто приваблювала, а високі конусоподібні вежі лякали не менше, ніж габарити цієї будови. Та й вузькі вікна мене відштовхують. Не знаю чому, але мені дуже не подобається архітектура в готичному стилі, яка захоплює соціум.

Ні, ми з ним точно не порозуміємося…

– Киріосе Байс, – вигукнув мій опікун, побачивши красеня, що вийшов із притулку. – Дякую за доброзичливий прийом.

І це той самий холостяк? Ви жартуєте? Та хто ж не захоче заміж за цього симпатюльку з темно-сірими, як глибини людських душ, очима і синьо-чорним, як вороняче крило, волоссям? Тут точно щось не чисто.

– Ми вдячні долі, що скоро поріднимося з таким чудовим киріосом! – защебетала кирія.

Невже конче треба було наряджати мене в таке відкрите вбрання? Спідниця вище коліна, корсет, що прикриває лише половину грудей, відкриті плечі… Готова посперечатися, що й макіяж надто яскравий.

Темрява мені в печінку! Почуваюся останньою… дівчиною легкої поведінки, особливо на тлі манірного киріоса Хайдена та одягненого подружжя взагалі створюється відчуття, що мені тут не місце. Якась дівчина легкої поведінки публічний будинок з особняком аристократа переплутала.

– А це, мабуть, ваша донька, – звернув на мене увагу наречений, який не відповідає своїй хаті.

– Племінниця, – виправив його опікун.

– Кирія Іринія Файден, – не зводячи погляду, представилася йому і простягнула руку. – Ваша наречена.

Щоразу смішно спостерігати, як змінюється в обличчі тітонька за секунду до катастрофи.

Всі ми знаємо, що трапляється, коли до мене торкається чоловік, але не киріос Хайден.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 59
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо, Камі Мир», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Донька темряви, або Я Вам не дружина, Пане Синя Бородо, Камі Мир"