Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Блиснуло сонечко з-за хмари, Мирний Панас 📚 - Українською

Читати книгу - "Блиснуло сонечко з-за хмари, Мирний Панас"

43
0
25.05.24
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Блиснуло сонечко з-за хмари" автора Мирний Панас. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Блиснуло сонечко з-за хмари, Мирний Панас» була написана автором - Мирний Панас, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Блиснуло сонечко з-за хмари, Мирний Панас" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Блиснуло сонечко з-за хмари,
Я думав – сонце правди йде,
Аж то людськеє лихо-горе
Діток-напасників веде.
Прийшли і душу оступили,
Украли сон мій і покій,
У серці мученім збудили
Черідку втрат моїх, надій
Химерних, сліз та горя…
Все, що любив я, чим я жив,
Що від людей ховав і крив,
Ви вивели на світ просторий
І всім показують, і всі
Сміються з сліз моїх таємних…
Й нема між ними ні душі,
Щоб устидитись діл тих темних.
О боже правий! Де ж ти, де
З своєю правдою святою?
Чи прийде суд твій на людей,
Чи покарає в світі злого?
Чи їм покаже наше горе?
Тугу запеклу і печаль?
Коли б хоч раз їм стало жаль
Чужого обкрадать покою!
Та де в же!.. Серце їх
Нажива змалу отруїла…
Господь із ними! Що ж то ти?
Чим ти мене утішиш, мила?
Якеє тепле, тихе слово
Уста рожевії твої
Промовлять на моє бездолля,
На сльози мучені мої?
Ніякого?! І ти за ними.
Від мене, мов чуми, біжиш?
Із ворогами із моїми
На мене точиш гострий ніж?
Мене дорізати взялася?
Чи, як другі, перелякалась
І утопила в забутті
Добро моє – пісні мої?

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Блиснуло сонечко з-за хмари, Мирний Панас», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Блиснуло сонечко з-за хмари, Мирний Панас"