Книги Українською Мовою » » Ситий янгол, Morgana 📚 - Українською

Читати книгу - "Ситий янгол, Morgana"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Ситий янгол" автора Morgana. Жанр книги: ---. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Ситий янгол, Morgana - Читати Книгу (читати книги) 📘 Онлайн Українською Мовою 💙💛 Безкоштовно. Скачати книги у форматі PDF, EPUB, FB2 українською

0
0
00

Morgana
  • Жанр: ---
  • Автор: Morgana
  • 29
  • 0
  • 23.08.24

Електронна книга українською мовою «Ситий янгол, Morgana» була написана автором - Morgana, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "---".
Поділитися книгою "Ситий янгол, Morgana" в соціальних мережах: 
Твір брав участь у конкурсі "Число звіра 2024"

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Ситий янгол

«Яка ж вона беззахисна… Так тихенько сидить на тій холодній дерев’яній лавці, бездоганна у своєму сумі. За чим ти сумуєш, янголе? За власною долею чи за життям тих двадцяти, що вже ніколи не розкажуть нам своєї історії? Ти схилила голову, наче все давно вирішено, а твої пестливі дівочі рученята зосереджено перебирають вічки грубо зв’язаного старого светра. Ти хвилюєшся? Чи може ти голодна? Бо твої шелепи рухаються неначе ти щось жуєш, а гарячий язик час від часу облизує бліді потріскані губи.

Зазвичай таких як вона майже не годують і не дозволяють їм вдягати щось окрім костюма, але схоже хтось проявив милість до цієї бідолашної. Як би і я хотів змилуватися і захистити її від самого себе, або хоча б нагодувати…

Боже, навколо неї вже метушаться яструби з камерами, відчуваючи наближення жертвоприношення. Хіба ж вона не жертва? Хіба цей білявий янгол з блакитними очима винен у своїй досконалості? Хіба заслуговує вона на цю страту?

Ні! Я знаю багатьох, хто міг би так вчинити, хто вчиняв набагато гірше! Цього не можна робити з цим дівчам, вона не винна! Чуєте? Я завжди задовольняв усі ваші криваві видовищні забаганки, але зараз я відмовляюся… Я відмовляюся робити з цією дівчиною те, що робив з десятками до неї. У тих стратах жило правосуддя, в цій – я бачу виключно випадковість і бажання покарати хоч когось. Подивіться, подивіться на це янгольське обличчя, зазирніть у сповнені страху блакитні очі… Вона не винна, чуєте?!

Благаю, вигадаймо щось інше… Щось, що дозволить цьому ледь помітному рум’янцю на її щоках жити далі та спалахувати при зустрічі з коханим. Щось, від чого її витончені пальчики юної піаністки не скам’яніють назавжди та колись будуть лагідно занурюватися у волосся на голові маленького білявого хлопчика поруч. Щось, що не вип’є з неї життя, наче найлютіше чудовисько зі страшних казок. Давайте полишимо наші ролі катів і зіллємося в єдину і міцну руку допомоги!

Ні, ви ніколи не підете на це. Вам потрібні кров, м’ясо і кістки. Я вже неодноразово бачив, як злагоджено працює ваш апарат. Її молоді кістки ви згодуєте пекельним псам, які вже чатують. Її свіжою кров’ю ви омиєте ноги своїх хазяїв. А мене, а мене заставите розрізати її на маленькі шматочки і перекрутити їх на м’ясорубці. А потім, ласуючи людятиною, будете насолоджуватися черговою перемогою над правосуддям. Ви справжні монстри, вас не зупинить жодна потойбічна сила… А може вас зупинить Бог? Можливо він у людській подобі врятує своє янголятко?

Даремно, даремно я сподіваюся не замастити руки в її кров… Я – мерзотник, як і всі оті істоти навколо тебе, крихітко. Краще б я послухався тата і залишився на нашій затишній фермі, а не намагався шукати заможного життя у великому місті.

Ще трохи і я підійду до твоєї клітки, янголятко. Вибач, вибач, що мені доведеться це зробити! Мушу зізнатися, це вперше, коли я щось відчуваю до істоти, що сидить на цій лавці. Та що там, це вперше, коли я вважаю цю істоту людиною! Розумієш? Чомусь я певен, що ти щось зміниш у моїй голові. А може і у моєму житті? Тож я маю хоча б спробувати…»

— Шановні суддя та присяжні, хвилинку Вашої уваги, будь ласка…

****

— Як приємно, що ти не залишив мене за ґратами і нагодував, — дівчина люб’язно посміхнулася своєму рятівнику і з жадібністю маленького пташеняти почала ласувати щойно зготованою стравою. — Дякую тобі!

Головний судовий представник обвинувачення сидів за вишуканим обіднім столом навпроти чарівної серійної вбивці, яку він, всупереч своєму обов’язку, виправдав пару годин назад у суді. Він як ніколи пишався собою. На його обличчі застигла самовдоволена посмішка… і маленька краплинка крові. Відсутність частини мозку внесла суттєві зміни в його голову, до того ж його янгол тепер був ситим.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍

Кінець

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Ситий янгол, Morgana», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Ситий янгол, Morgana» жанру - ---:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Ситий янгол, Morgana"