Книги Українською Мовою » 💙 Підліткова проза » Сонце, молодість, салют, Світлана Бонд 📚 - Українською

Читати книгу - "Сонце, молодість, салют, Світлана Бонд"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Сонце, молодість, салют" автора Світлана Бонд. Жанр книги: 💙 Підліткова проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Сонце, молодість, салют, Світлана Бонд» була написана автором - Світлана Бонд, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Підліткова проза".
Поділитися книгою "Сонце, молодість, салют, Світлана Бонд" в соціальних мережах: 
Кожне літо Діана приїжджає в дитячий табір "Салют" разом із друзями. Робота вожатими стала для них ковтком свіжого повітря, а це місце - другою домівкою. Навіть тривала сварка з колегами не вплинула на їхнє бажання повертатися сюди з року в рік. Неприязнь між двома компаніями молодих вожатих виливалася в багато підстав і невдач, незважаючи на це, вони чудово спрацьовувалися і лише підігрівали атмосферу літньої пригоди. Іноді наставали моменти перемир'я, коли пригнічуючи злість, вони змушені були працювати в команді. Обставини все частіше зіштовхували їх разом, давши можливість помиритися, і забути всі незгоди. Варто лише скористатися нею.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 130
Перейти на сторінку:
Глава 1

На головній площі проходили збори для вожатих, котрі ледве стримували позіхання, викликані промовою директорки. Галина Андріївна знову вирішила нагадати своїм підлеглим правила поведінки в таборі. І хоч більшість присутніх приїжджали сюди щоліта, і знали її вимоги напам'ять, вона не могла промовчати.

- За дітей довго говорити не буду, і так знаєте, - Галина Андріївна ходила туди-сюди, раз у раз відкидаючи бордову прядку волосся, що лізла в очі. - А ось вам хотілося б нагадати. Перше - не пити. Друге - не палити. З дітьми не фліртувати, - вона впивалася поглядом у кожну молоду вожату. - Все зрозуміло? Можу голосовим у чат продублювати.

Від такої пропозиції всі, звісно ж, відмовилися. Панічно кивали, аби не отримати нотації ще й у телефоні.

Діана, що приїжджала сюди багато років поспіль, ледве ховала посмішку. Так не вистачало цієї атмосфери, цих людей, вона б і директорку із задоволенням розцілувала, але такі думки актуальні тільки в перший день приїзду, зовсім скоро має виникнути бажання втекти.

Судячи із задоволених перешіптувань друзів, не тільки вона стримувала надлишок щастя від перебування в таборі. Іноді до неї долинали коментарі найкращої подруги Аліси, все це підкріплювали жарти Діми та злісний сміх Христини. Тільки Валера і Лариса, що стояли позаду і були років на десять старші, тримали кам'яні обличчя, сподіваючись пережити ці збори й піти святкувати приїзд.

Не все так гладко було в їхньому колективі. Дванадцять вожатих стояли у дві шеренги, невдоволено переглядалися, і чимось нагадували суперників, що боролися за головний приз. І це тривало вже котрий рік...

Навпроти себе Діана помітила нове обличчя. Молодий хлопець стояв трохи відкинувши голову назад, і вдивлявся в далечінь, вивчаючи місцевість. Він привернув увагу до своєї персони написом на білих шкарпетках "У мене проблеми". Ким би не був цей незнайомець, він уже викликав відразу, хоча б тому, що перебував у шерензі навпроти. А якщо він не за нас, то - проти нас.

Від досліджування нового персонажа Діану відвернув голос директорки.

- Вероніко Григоріївно, ви б переодягнулися, - Галина Андріївна спопеляла поглядом високу дівчину, що стояла в майці з декольте. - Ні я, ні діти не захочуть таке бачити.

Серед вожатих пронеслися насмішки, а їй соромно стало. Вона прикрилася довгим нарощеним волоссям, що доходило до пояса, і пішла в наступ.

- Взагалі-то це нормально, всі в такому ходять, - Вероніка поставила руки в боки. - Ви себе згадайте в моєму віці.

- Ви мене почули, - навіяла директорка.

Вероніка неохоче пообіцяла, що перегляне свій гардероб, а Галина Андріївна вирушила до кабінету, на ходу роблячи в телефоні нотатки щодо розподілу обов'язків.

До приїзду дітей, що буде вже завтра, потрібно встигнути багато чого: перевірити готовність кімнат, програму на кожен день, яка детально розписувалася і також чітко виконувалася. Одна половина вожатих працювала в їдальні, враховуючи, що на прибиральницях директорка економила. А інша половина допомагала цій самій економній директорці з перестановкою в її кабінеті. Надто вона полюбляла зміни у власному житті, але найбільше страждав саме кабінет.

 

***  

Ввечері шестеро вожатих нарешті закінчили зі своїми обов’язками і могли перейти до власних планів. За багато років сформувалися певні традиції, про які нічого не знала директорка.

- Замовляйте, що в магазині брати, - вимагав Валера, чухаючи вологу від спеки потилицю. В майці та квітчастих шортах він мав особливо комічний вигляд.

- Ось список, - Христина простягнула блокнотний аркуш із переліком покупок.

- Допишіть мені вино, - втрутилася Аліса - наймолодша серед колег. - Не хочу я ваш коньяк пити.

- Тоді будеш за всіх перед Галинкою відповідати, - пожартував Діма.

Незадовго до закриття магазину двох чоловіків відправили за спиртним, слідом ув'язався фізрук Михайло, який з самого початку віддав перевагу їхній компанії, а не "цим". Гідної назви решті колег придумати фантазії не вистачило, достатньо було раз назвати їх "цими", щоб надалі характеризувати так кожного з шести осіб.

- Ой, дівчатка, я за вами так сумувала, - Христина обійняла двох подруг за плечі. - З кінця минулого літа мрію про наступне.

- Могла б у гості приїхати, - випалила Діана, стукнувши її пальцем по носі. - Мені довелося з роботи втекти, щоб потрапити на день народження Аліси.

- А мене бос не відпустив, - нагадала Христина.

Вони були з різних міст, розташованих недостатньо далеко, щоб вважати відстань перешкодою. Аліса з Дімою жили поруч, але навіть там друзі бачилися не часто. У кожного свої справи, і тільки в таборі вони могли бути всі разом. Це місце, як можливість втекти від проблем, зануритися в інший світ.

Коли почало темніти, а перші комарі вилетіли на полювання, дівчата вирушили до кімнати. Христина жила трохи далі разом із Ларисою, котра хоч і була старшою, здавалася такою ж молодою і сучасною. Спілкуючись з юнаками, піддавалася їхньому впливу. Зараз її затримала директорка з черговим завданням, але до початку збіговиська вона обіцяла вирватися.

Поки хлопці не повернулися з магазину, подруги вирішили виконати останнє на сьогодні завдання - випрасувати краватки. Тепер їх носили тільки вожаті, у кожного свій колір - орієнтувалися за веселкою і старшинством. У першого загону - червоні, у другого - помаранчеві, у третього - жовті й таке інше.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 130
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Сонце, молодість, салют, Світлана Бонд», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Сонце, молодість, салют, Світлана Бонд"