Книги Українською Мовою » 💛 Молодіжна проза » Наша спільна брехня, Ксана Рейлі 📚 - Українською

Читати книгу - "Наша спільна брехня, Ксана Рейлі"

989
0
28.09.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Наша спільна брехня" автора Ксана Рейлі. Жанр книги: 💛 Молодіжна проза / 💙 Підліткова проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Наша спільна брехня, Ксана Рейлі» була написана автором - Ксана Рейлі, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Молодіжна проза / 💙 Підліткова проза".
Поділитися книгою "Наша спільна брехня, Ксана Рейлі" в соціальних мережах: 
За бажанням батька Ліліані довелося відмовитися від своєї мрії. Вона старанно вчиться, аби отримати золоту медаль і вступити до медичного університету. Та тільки останній рік у школі виявився не таким легким, як здавалося. Закоханість у найкращого друга, непорозуміння з татом і його контроль, а ще й з'явився новенький учень, який щось приховує. Лілі не придумала нічого кращого, аніж укласти договір з цим зарозумілим парубком. Тепер їм обом доведеться брехати, але що буде, якщо на їхньому шляху з'являться перші справжні почуття?

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 39
Перейти на сторінку:
Пролог

Знову він запізнюється. Я дивилася на екран свого смартфона в очікуванні Сави. У перший же день навчання мій найкращий друг вирішив запізнитися. Я, звісно, не маю нічого проти, але не тоді, коли йому потрібно підвезти ще й мене. Я опустила погляд на свої червоні замшеві туфлі, а тоді розправила руками чорну спідницю. У мене все має бути ідеально, враховуючи зовнішній вигляд. Витягнувши дзеркальце та блиск для губ з сумочки, я підвела свої губи, а тоді роздратовано видихнула, оглядаючись по сторонах. Нарешті я побачила чорну іномарку, що під'їжджала до воріт.

— І пів року не пройшло, — буркнула я, коли сіла в автомобіль.

— Вибач, Лілі, але довелося дуже довго просити у брата, щоб він позичив сьогодні мені свою автівку, — сказав Сава, усміхаючись.

Я завжди милувалася його усмішкою, а ті ямочки зводили мене з розуму. Тільки він про це не знає, і я сподіваюся, що ніколи не дізнається.

— Поїхали вже, а то запізнимося в перший же день.

— Ми вже випускники, — мовив Сава та різко рушив, — нам можна.

— А то нічого, що перший урок у нас в Анатолія Дмитровича? Він терпіти не може тих, що запізнюється.

— Лілі, ну скільки можна? — хлопець закотив очі. — Вимкни свій режим відмінниці. Я дуже добре знаю, що ти не така.

— Мені доводиться такою бути. До того ж не забувай, що я — президент нашої школи.

— Була ним. Можливо, цього року оберуть когось іншого.

— Кого? — спитала я і косо подивилася на свого друга. — Крім мене це нікому не потрібно.

— Може, я подам свою кандидатуру. Всі дівчата проголосують за мене.

— Вони хоча б знають про твоє існування?

Ми обоє засміялися, бо Сава був далеко не тим хлопцем, яким би цікавилися дівчата в школі. Він з тих правильних і благородних юнаків, про яких можна лише мріяти. В нього були свої амбіції, а також цілі. Він мріяв стати найкращим футболістом нашої шкільної команди, і став ним. Ну а тепер для нього відкрилися двері, щоб зайнятися цим професійно. Я впевнена, що у нього все вийде, бо він справді дуже наполегливий. Сава не з тих, що полюбляють гучні вечірки, дискотеки, алкоголь та цигарки. Він більш домашній і цим дуже сильно приваблює мене. Тільки, знову ж таки, Сава не знає про це. Я закохалася в нього вже давно, але боюся зізнатися йому. Все-таки це може повністю зруйнувати нашу дружбу. На жаль, чи то на щастя, у мене лише один друг, тому я повинна берегти наші стосунки наперекір своїм почуттям.

— Лілі, ми вже приїхали, — сказав Сава біля мого вуха.

— Задумалася, — тихо мовила я, усміхнувшись, бо він був дуже близько. — І навіть не запізнилися.

— А то! Зацінила, який я вправний водій?

— Ходімо, водій!

Я засміялася, а тоді ми разом зі Савою попрямували до школи. Це була величезна будівля, в якій з легкістю можна заблукати. Зовсім не дивно, що це приватна школа, де вчаться дітки багатіїв. Мій батько майже весь свій час проводить на роботі, а з його грошима я бачуся частіше ніж з ним. Він у мене відомий кардіолог, у якого є своя клініка. Його вважають найкращим лікарем нашого міста, ледь не богом, що рятує життя іншим. Тільки свою дружину він врятувати не зміг. Я була ще дуже маленькою, коли мама померла. Моїм вихованням займався брат, а тато постійно був на роботі. Він лише хвилювався про те, аби ми були забезпечені. На жаль, у мене було все, чого я тільки б не захотіла, крім любові рідного тата. Навіть зараз він руйнує усі мрії, а я не можу перечити йому.
Коли ми зайшли в клас, то Віта одразу ж накинулася на мене з обіймами. По факту вона була моєю найкращою подругою, але насправді ми всього лише сиділи за однією партою та ходили разом на вечірки. Сава ж сів біля свого друга Матвія. Майже весь час ми проводили з ним разом, лише на уроках сиділи порізно. Насправді багато хто в школі думав, що ми зустрічаємося. Тільки між нами завжди була лише дружба. Навіть якби мені хотілося чогось більшого, я знаю, що це — неможливо.
Уроки йшли дуже довго і я з нетерпінням чекала великої перерви. Як тільки продзвенів дзвінок, усі почали швидко збиратися. Вчителька з географії ще хотіла дати домашнє завдання, але її вже ніхто не слухав. Вона розчаровано похитала головою, а тоді написала на дошці номер параграфа, який ми маємо прочитати.
Біля нашої школи знаходилося невеличке кафе, в якому завжди обідали усі учні. Тут можна було купити смачне морозиво, чи картоплю і бургер. Коли ми зайшли всередину, то майже усі столики були зайняті.

— Ходімо туди! — сказала Віта, киваючи головою у сторону Сави та Матвія.

— Ага, — погодилася я.

Ми сіли на диванчик навпроти них, і я витягнула свій телефон, щоб погортати стрічку Інстаграм.

— Тобі як завжди? — спитав у мене Сава.

Я кивнула йому і він попрямував, щоб зробити замовлення. Я усміхнулася, бо Сава постійно купував мені їжу. Він знає мене до дрібниць. Хіба не так все повинно бути у коханні?

— Куди плануєте вступати? — заговорив Матвій, дивлячись на мене і Віту.

— Невже після канікул ти не знайшов нічого цікавішого, щоб спитати? — трохи роздратовано сказала я. — Усіх чомусь ще з минулого року не покидає це питання.

— Я міг би спитати, як ти провела свої канікули, чи їхала кудись відпочивати з рідними, але усі й так знають, що ти все літо просиділа за книжками.

— Я думаю про своє майбутнє, на відміну від тебе.

— Це тобі, — сказав Сава, кладучи на стіл тарілку з моїм улюбленим тостом.

— Дякую, — відповіла я, усміхнувшись йому.

Віта купила собі морозиво, а Матвій мовчки жував бургер. Інколи він дуже сильно мене дратував, але я намагалася не зважати на його колючі зауваження. Цей хлопець здебільшого думає про дівчат і вечірки, тому не дивно, що він не розуміє тих, хто цілими днями сидить з підручниками в руках.

— Хто це? — спитала Віта, киваючи головою на якусь дівчину з хлопцем.

Вони сиділи неподалік від нас. Дівчина пила, здається, сік, а хлопець дивився щось у своєму телефоні.

— Не знаю, — я знизала плечима. — Може, це звичайні відвідувачі. Тут же не завжди учні нашої школи обідають.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 39
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Наша спільна брехня, Ксана Рейлі», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Наша спільна брехня, Ксана Рейлі"