Книги Українською Мовою » 💙 Сучасна проза » Випадкова зустріч (плането, я тут!), Марса Чаунік 📚 - Українською

Читати книгу - "Випадкова зустріч (плането, я тут!), Марса Чаунік"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Випадкова зустріч (плането, я тут!)" автора Марса Чаунік. Жанр книги: 💙 Сучасна проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Випадкова зустріч (плането, я тут!), Марса Чаунік» була написана автором - Марса Чаунік, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Сучасна проза".
Поділитися книгою "Випадкова зустріч (плането, я тут!), Марса Чаунік" в соціальних мережах: 
Ніч поволі добігала кінця, а разом із нею підійшла до завершення й наша відверта розмова. Коли перші відблиски ранку торкнулись облич, поїзд почав сповільнюватися. — Ми прибули, — тихо промовила я, спостерігаючи за пейзажами, що невблаганно зникали за вікном. Вокзал стрімко насувався своєю величчю, а ранкова прохолода туманною димкою стелилась довкола. — Мабуть, наша несподівана зустріч — одна з тих, що залишають слід, — відповів мій співрозмовник, підводячись, аби підготуватись до виходу. — А я так намагався викупити все купе, аби ніхто не докучав мені в дорозі. Та, можливо вперше в житті, у мене нічого не вийшло. Це було єдине, майже вільне купе — з одним придбаним квитком. Довелося змиритись. Тому спочатку я поводився так непривітно. Перепрошую! Оповідання для проєкту "Плането, я тут!"

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2
Перейти на сторінку:
Глава 1

Поїзд повільно тягнувся нічним пейзажем, м'яко погойдуючись на рейках. В купе панувала затишна атмосфера: приглушене світло ламп заливало теплим сяйвом невеликий простір. Я сиділа на своєму місці, уважно розглядаючи обличчя попутника навпроти. Ми були єдиними пасажирами в купе, а два інших місця залишались порожніми.

«Напевне підсядуть на проміжних станціях»,  — подумала, бо вільних квитків на цей поїзд ні в касах, ні на сайті вже не виявилося, коли моя подруга спонтанно вирішила поїхати зі мною за компанію, начебто для підтримки, схаменувшись в останній момент. Хоч насправді Неля переслідувала геть іншу ціль — погуляти столицею, пройтись бутиками… Тож я була певна, що купе довго не пустуватиме.

Свій квиток я забронювала завчасно, адже це службове відрядження, важливе для мене. Завтра в центральному офісі компанії проходитиме конкурс на заміщення вакантної посади контент-менеджера. Цей шанс упускати я не збиралася. Підготувала проєкт, який і доведеться захищати перед дирекцією ІТ компанії.

Анонсували, що прибуде новий власник. Ім'я поки тримається в страшному секреті. Колективом ширяться чутки, що він має бути присутнім на конкурсі. Не зовсім зрозуміло навіщо така таємничість. Та, напевне, в тому є якийсь прихований сенс, бо навряд чи той інкогніто-багатій просто так гратиметься в такі ігри. 

Коли я увійшла в купе, попутник уже сидів на своєму місці. Розважно спираючись на стінку, він задумливо вдивлявся в метушливу картинку за вікном. На моє привітання сухо пробасив: «Добрий вечір!» — кинувши на мене прохолодний, відчужений погляд. Мляво потягнувся, зчепивши пальці в замок. І, завівши руки за голову, повернувся до свого споглядання метушні на пероні. Поки я влаштовувалася, незнайомець сидів нерухомо, ніби заглибившись у власні думки. А погляд невпинно блукав за вікном.

Проте, як тільки-но поїзд рушив, чоловік прилаштувався на подушці, очевидно з наміром подрімати. Я чомусь подумала, що дивний якийсь — мовчазний, відсторонений, зверхній. Подумки побажала йому гарно виспатись  і повернулася до вікна спостерігати, як за ним миготять нічні пейзажі. Поїзд стрімко набирав швидкість, і ритмічний стукіт коліс заколисував, відраховуючи кілометри. Монотонний відгомін у моїй голові: «Тутух-тутух…» змусив розслабитись.

Крадькома кинула погляд на нижню поличку навпроти. Мовчазна тиша. Чоловік нерухомо лежав, прикривши повіки. Однак, чи спить, чи просто лежить, відпочиваючи — незрозуміло. Мужнє красиве обличчя, гострі вилиці, чіткі повні губи, прямий ніс, спокійний вираз  лиця, рівне дихання. Не знала чи пощастило з попутником, чи краще б був гомінким та дотепним. 

Усміхнулася й теж вклалася, максимально зручно вмостившись на своєму місці, закутавшись  коцом по саму шию. 

Закрила очі й прислухалася до тиші в купе, в яку наполегливо розміреною мелодією вривались удари коліс об двотаврові сталеві рейки.  Під їх гуркіт  непомітно заснула.

Мимовільно прокинувшись, не відразу зрозуміла, де я. Погляд загубився в напівтемряві приглушеного сяйва софітів. Очі ліниво ширяли простором довкола. Погляд мимохіть затримався на статурі навпроти. Чоловік сидів трохи нахиливши голову і читав книгу,  занурившись в неї так, ніби зовсім не помічав моєї присутності. У напівтемряві купе він виглядав загадково відчуженим, наче був з іншого світу — тихий і спокійний, як сама ніч за вікном.

Кілька хвилин ми мовчали, кожен у своїх роздумах. Здавалося, що ця тиша між нами була бажаною обома. Однак, коли наші погляди випадково зустрілися, тиша раптово обернулася неочікуваним питанням.

— Ви теж не любите поїзди? — запитала я, навіть не усвідомлюючи, як це сталося. Мій голос був тихим, майже нечутним, як шепіт вітру.

— Не те щоб не люблю, — відповів незнайомець, ледь посміхнувшись. — Просто не звик до них. Бо зазвичай обираю інший транспорт. Така тривала подорож поїздом змушує замислитися, як безглуздо іноді ми марнуємо час. І це напружує. Тому інколи краще не думати про подібні нюанси, а просто відпустити думки. Не завжди вдається жити згідно заздалегідь спланованим чітким графіком, як я звик. Ця поїздка для мене — виключення, позапланова.

Я всміхнулася, відчувши якесь незвичайне тепло від його слів. Чомусь захотілося продовжити нашу спонтанну розмову, поринути в ту невідомість, яку приніс із собою цей незнайомець.

— І про що ви думаєте? — я піднялася з подушки й сіла зручніше, щоб краще бачити його обличчя, яке ставало теплішим.

— Про минуле. Про те, як часто ми не помічаємо важливих речей, поки вони не стануть спогадами. Про людей, що приходять і йдуть, залишаючи слід у нашому серці, — відповів він, відвівши погляд у вікно, за яким темрява ховала в собі безліч невидимих ​​чужих історій.

Слова незнайомця змусили мене задуматись, і я також зізналася в найпотаємнішому:

— Я теж часто думаю про те, як ми тримаємось за те, що вже кануло в небуття, про що шкодую, — мій голос злегка затремтів, наче я доторкнулася до чогось болючого. Я добре знала до чого саме: минуло пів року, відколи я розійшлася з хлопцем, а спогади ніяк не відпускали, як і образа. — Ми живемо у світі ілюзій, але так важливо вміти відпускати минуле, бо тільки тоді ми зможемо рухатись далі.

Він уважно слухав.

 

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Випадкова зустріч (плането, я тут!), Марса Чаунік», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Випадкова зустріч (плането, я тут!), Марса Чаунік"