Книги Українською Мовою » 💛 Міське фентезі » Азотне сп'яніння, Olha Alder 📚 - Українською

Читати книгу - "Азотне сп'яніння, Olha Alder"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Азотне сп'яніння" автора Olha Alder. Жанр книги: 💛 Міське фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Азотне сп'яніння, Olha Alder - Читати Книгу (читати книги) 📘 Онлайн Українською Мовою 💙💛 Безкоштовно. Скачати книги у форматі PDF, EPUB, FB2 українською

0
0
00

Olha Alder
Електронна книга українською мовою «Азотне сп'яніння, Olha Alder» була написана автором - Olha Alder, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Міське фентезі".
Поділитися книгою "Азотне сп'яніння, Olha Alder" в соціальних мережах: 
Джо, хоч і неохоче, але врешті-решт погоджується вирушити у несподівану відпустку за кордон. Під час морської екскурсії він стикається з непередбачуваною подією, коли маленька дівчинка ненароком впускає свого плюшевого ведмедика у воду. Він вирішує зануритися, щоб дістати іграшку, але це виявляється більш небезпечним, ніж він очікував. На дні він зустрічає і морську істоту, яка годує його цукеркою.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 3
Перейти на сторінку:
1/1

Вони розбудили мене, кидаючи камінці у вікно.

— Джо!

І чому я вирішив орендувати одноповерховий будинок із вікнами спальні, що виходять на вулицю?!

— Джо!

Чорт, та заткнешся ти нарешті?!

Я перевернувся на бік, стиснув подушку в руках і натягнув її на вуха.

— Джо!

Роздратовано схопився й різко розчинив вікно.

— Що тобі треба в понеділок о 10 ранку?!

— Поїхали на море?

Це був мій друг Майк. Ми обидва колись були спортсменами, але в якийсь момент він вирішив, що спортом багато не заробиш, і став офісним клерком, щоб утримувати свого хлопця, який теж крутився під моїм вікном.

— Навіть я хочу на море. — Це Вероніка, моя найкраща подруга. Вона теж пішла зі спорту одразу після закінчення академії, щоб грати в групі свого хлопця, який поїхав до Мехіко й помер від наркотиків, залишивши їй у спадок лише барабани.

— Кого я вибрав собі в друзі? — простогнав я й уже через пару годин летів у бік моря.

У літаку я роздумував про своє життя. Після академії кілька років виступав на спортивних змаганнях — жив цим. Здавалося, жодного дня без тренувань, а потім отримав травму й довічну заборону.

— Тобі навіть тренером не рекомендується бути, — сухо повідомив хірург, переводячи мене до реабілітаційного відділення.

Я не знайшов кращого застосування, як стати інструктором із йоги. Принаймні це не забороняли лікарі, і мені це більш-менш подобалося. Мене мали б приваблювати красиві відвідувачки в спортивному одязі, але магії не сталося, тож я навіть зітхнув із полегшенням і просто виконував свою роботу. Ніколи не був ловеласом і навіть не знав, як би впорався, якби відчув таке тяжіння.

Роздумуючи про свою не надто вдало складену кар’єру, я почав розуміти, чому мої друзі — це Майк, Вероніка й Робін. Четверо невдах із квитками по три сотні пом’ятих доларів готівкою.

Ми не шикарно жили, жили звичайно. І перестали подавати надії. Нам було зручно варитися в цьому супі. Ми навіть застрягли в деякому дні бабака: працюємо, п’ємо, сваримося, плачемо, спимо і знову. Дім — робота, робота — дім. Але ми все ще помічали, що починаємо старіти. Уже 27, майже тридцять. Старі. І нам це подобалося. Ніхто не змінював своє життя, ніяких різких рухів, просто життя. Це наше просте життя, коли всі мрії позаду, а майбутнє завтра виглядає, так само як і сьогодні. Ми знайшли спокій, і нам було весело.

— Поїхали на море?

Я знав, що мої друзі трохи божевільні, але щоб захотіти на море, треба зійти з розуму.

Я взяв у залі коротку відпустку, подзвонивши адміністратору. Чорт, я працював три роки без відпустки — зразковий співробітник. Однозначно заслуговую на відпочинок.

Ми змінювали часові пояси, тому зранку я не мав сил піднятися і зробити звичну для себе пробіжку. Дивлячись на Майка, я почав боятися відростити пивне пузце, тому зосередився на ранкових пробіжках, адже робота тренером йоги для мене була не надто енерговитратною. Я взагалі почувався дуже пасивним. І точно не знав, що могло б мене розворушити, стрясти й змусити обрати інший спосіб життя. Я вже перебував у своєму умиротвореному раю — не дивився новини. Так, багато хто заздрив мені, особливо Майк. Його Робін — божевільний, ковтаючий кожну газетну статтю і політичні чвари.

— А ви знаєте, що в сусідньому місті орудує серійник? — Одного разу за вечерею запитав він, і я кинув у нього куряче крильце з місцевої забігайлівки.

— Джо!

— Не розповідай мені цього. — Ледве потягуючи пиво прямо з банки, сказав я.

— Чорт, я змушений слухати цю дурню кожен божий день. — Простогнав Майк. — Заздрю, Джо, ти просто вимкнув телевізор, а коли я одного разу не заплатив, думав, що він мене задушить!

— Пари... Як важко. — Зітхнула Вероніка, яка також розчарувалася в стосунках.

Ми з нею цокнули бляшанками й зробили ковток.

А тепер я, сонний, випав зі своєї кімнати на маленькій приватній віллі, орендованій у якоїсь літньої бабусі, бозна-скільки кілометрів від моря.

— Ми бідні!

На моє обурення після першого враження закричав Майк із сусідньої кімнати.

Це була південна країна на перетині Європи та Азії. Поки я не знайшов на карті її назву, навіть не знав, що така країна існує. Справді, мої знання обмежувалися спортом і тим, як працює моє тіло відповідно до виконуваних завдань. Я був обмеженим і мене це не турбувало. Я просто не намагався вести глибокі розмови. Не заводив стосунків. І заробляв гроші, щоб жити нормально. Як усі?

І мене не хвилювало, чи жили так усі.

— У нас сьогодні запланована екскурсія, — сказав Майк, похитуючись від недосипу.

Я встав першим і, походивши взад-вперед по дому, виглянув на вулицю, зрозумів, що надто спекотно для пробіжки — дві години дня за місцевим часом!

— Екскурсія в перший день? Як давно ти готувався до цього? — Бурчав я, перевертаючи яєчний млинець, що шкварчав на сковороді.

— Я вирішив, що нам з Робіном потрібно більше різноманітності в особистому житті, — він плеснув його по сідниці.

Робін випустив газету незнайомою мовою, залишену бабусею-господинею:

— Я тут переклав дещо, виявляється...

— Робін! — Простогнав я. — Нічого не хочу знати!

— Та це не страшно, — хихикнув він. — Знаю, ти не любиш жахи та детективи, Джо, це швидше фентезі. Тут написано, що є легенда...

— Пахне смачно, — клубок волосся вийшов до нас з останньої, третьої спальні. Це Вероніка, ще не встигла розчесатися. У дівчат такі довге волосся... мене б це дратувало щодня їх прибирати з подушки. Я здригнувся. На щастя, я жив один.

Легенду Робіна ми так і не дослухали.

Швидко поснідавши, ми намагалися зловити таксі, але простояли під парканом нашого орендованого будинку пів години, перш ніж розчаруватися в місцевому сервісі.

— Тоді автобус? — Майк вказав на зупинку, на якій палило сонце і не було жодного автобуса.

Я закотив очі. Навіщо ці двоє вирішили втягнути нас із Веронікою у зміну їхнього життя? Усе йшло чудово...

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 3
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Азотне сп'яніння, Olha Alder», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Азотне сп'яніння, Olha Alder"