Книги Українською Мовою » 💛 Молодіжна проза » Ігри мажорів. "Сотий" ліцей, Діна Ареєва 📚 - Українською

Читати книгу - "Ігри мажорів. "Сотий" ліцей, Діна Ареєва"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Ігри мажорів. "Сотий" ліцей" автора Діна Ареєва. Жанр книги: 💛 Молодіжна проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Ігри мажорів. "Сотий" ліцей, Діна Ареєва» була написана автором - Діна Ареєва, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Молодіжна проза".
Поділитися книгою "Ігри мажорів. "Сотий" ліцей, Діна Ареєва" в соціальних мережах: 
— Подумаєш, Топольський! — чую як обурюється мамина подруга. — Вісімнадцять років минуло, Дашко, гадаєш, вони пам'ятають цю історію? Відкупилися і живуть собі як у бога за пазухою. Чим тобі зашкодить його син? Ти он якою красунею стала, хто впізнає в тобі те дівчисько зашугане? — Не знаю, Лар, — мамин голос звучить глухо і втомлено, — не хочу я, щоб моя дівчинка з ним в одному класі вчилася. Вони ж можуть бути братом і сестрою. Андрій Топольський один із трьох покидьків, які зламали життя моїй мамі. І який може бути моїм біологічним батьком. Але я надто пізно дізналася, що ми будемо вчитися в одному ліцеї з його сином. Тепер Нік Топольський наполегливо мене переслідує, а я з кожним днем дедалі більше і більше в нього закохуюся. І все більше ненавиджу себе за це заборонене почуття

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 111
Перейти на сторінку:
Розділ 1

Нік

— В самий час твої батьки вирішили в Австралії почилитись, — Анвар розвалюється на пасажирському сидінні новенького «Ленд Ровер Діскавері» і із заздрістю проводить рукою по торпеді. — Красунчик!

Красунчик, справді. Два тижні як із салону. 

— Не боїшся? Твого батька інфаркт схопить, якщо він дізнається, що ти його нов'йо взяв, — нервово совається Мамаєв.

— Не дізнається, — повертаю ключ і кайфую від того, як тихо гудить двигун, — він увечері дзвонив із Мельбурна. Спати збирався, в них майже дванадцята ночі була. Я тільки з тренування прийшов.

— З Австралією різниця в часі сім годин? — уточнює друг. Киваю. Він морщить лоба. — Тобто там п'ята ранку.

Так. А в нас десята вечора, якраз починається самий двіж. Ми з Анваром їдемо в «Кактус», там чергова тусня. У Дима сьогодні день народження.

— А охорона не спалить? — не вгамовується Мамаєв. — Чого ти свого «Форда» не взяв?

Вирулюю з двору, і мене пре, як плавно у «Діскавері» обертається кермо. 

— У «Кактус» на «Форді»? Це днище, Анваре! — зневажливо щурюсь. На приладовій панелі спалахує попереджувальний індикатор, звучить переривчастий сигнал. Киваю в бік панелі, що миготить: — Пристебнися!

— Нормальна тачка як на мене, — не погоджується Мамаєв, замикаючи ремінь безпеки.

— Чотири роки машині, Анваре, це викопне, а не автомобіль. Батько хоче його мені віддати, коли я отримаю права. 

— А ти?

— А я сподіваюся, що він все-таки купить собі новий «Кайєн» і віддасть мені Красунчика, — ліниво кермую однією рукою. Реально, він сам їде, я майже не докладаю зусиль.

— Гадаєш купить?

— Батько вважає, машина має бути новою і дорогою. Я теж так вважаю. Це в нас спільне. Три роки тачці — вже викопне.

— Мені б таке викопне, — друг відкидається на спинку сидіння. — Мені до повноліття світить максимум гіроскутер.

У Анвара двоє старших братів, один молодший і ще молодша сестра. З таким суворим батьком як у них Мамаєву до повноліття точно нічого не світить.

— Мене мати прикриває, вона вважає, що Топольські не повинні їздити на дровах. Тож, можна сказати, я наполовину під батьківським благословенням, — недбало кидаю, і Анвар розуміюче хмикає.

З Мамаєвим ми знайомі з першого дня, як прийшли в ліцей. «Сотий», найкрутіший у місті. Хоч би як Анвар скаржився, у Мамаєвих нормальна сім'я, на відміну від нашої.

У нас кожен сам по собі. Мати ледве вмовила батька взяти її з собою в Мельбурн, і він зробив це через силу.

У «Кактус» їдемо в об'їзд — без прав краще не потрапляти на очі патрульній поліції. Запізнюємося. Розмова з батьком забрала час, і за законом підлості потрапляємо в неабиякий затор.

— Треба було ризикнути і їхати через центр, — Анвар висовується у вікно і присвистує. — Там аварія, Нік, затор не розсмокчеться, поки поліція не приїде.

Переглядаємося. Нічого не відповідаю і в'їжджаю на бордюр. Якраз залишилося дочекатися патрульних, щоб мені прилетіло на повну. 

Вирулюю з проспекту і дивлюся на навігатор. Дворами до нічного клубу, де Дим відзначає день народження, удвічі коротше. Треба тільки не гнати, щоб у темряві не зібрати всіх «лежачих поліцейських».

— Гальмуй, Ніку! — кричить Анвар.

Я вже сам бачу насупленого котяру, якого вихоплюють із темряви ксенонові промені «Діскавері». 

Чорний, чортяка, тому пізно його помітив. Вдавлюю педаль гальма в підлогу мало не двома ногами.

Я встиг, ну встиг же? Але звідкись праворуч виринає дрищ у толстовці з капюшоном, і лунає глухий стукіт об капот.

Поштовх, пацана кидає вперед. Він падає на коліна і ніяково валиться на бік. Ну все, приїхали на тусу...

Анвар поруч глухо лається, сповзаючи по спинці сидіння.

— Що за чел? — кажу байдуже, а в самого спина вкривається потом. Я справді людину збив?

— Здавай назад і крути ліворуч, Нік, відвалюємо! — витирає мокре чоло Анвар.

На автоматі вивертаю кермо, сам дивлюся не вперед, а праворуч, повз Мамаєва. А потім у дзеркало заднього виду.

— Ніку, ворушись швидше, — Анвар не доганяє, чому я гальмую.

Не в сенсі педаллю, у сенсі мізками. А я гальмую. Тому що бачу, як збитий мною хлопець сідає на підвернуту ногу, і в нього сповзає капюшон. 

Волосся розсипається по плечах. Довге, хвилясте. Гарне...

У неї. Це вона, а не він.

Я це сказав чи подумав?

— Ауч, яка лялечка! — визирає з вікна Анвар. Значить, подумав.

Дівчина сидить, не ворушиться, і мене кидає в холодний піт. Може, у неї больовий шок? Анвар поруч смикається, а я продихнути не можу. Ніби я там сиджу на асфальті на зігнутій нозі. 

— Тебе батьки вб'ють, і мене заодно, — Мамаєв заводиться, але я його осаджую.

— Заткнися, Анваре.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 111
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Ігри мажорів. "Сотий" ліцей, Діна Ареєва», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Ігри мажорів. "Сотий" ліцей, Діна Ареєва"