Книги Українською Мовою » 💙 Сучасна проза » Тато в декреті 📚 - Українською

Читати книгу - "Тато в декреті"

174
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Тато в декреті" автора Артем Чапаєв. Жанр книги: 💙 Сучасна проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Тато в декреті» була написана автором - Артем Чапаєв, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Сучасна проза".
Поділитися книгою "Тато в декреті" в соціальних мережах: 

«Тато в декреті» — концентрат років особистого досвіду батька двох синів, зокрема року з гаком у відпустці з догляду за дітьми. Як можна водночас відчувати ніжність і скреготати зубами від того, що тобі «виносять мозок»? Чому, навіть пішовши в декрет, чоловік лишається у привілейованому становищі порівняно з жінкою й чому Україна просто-таки створена для чоловіків із немовлятами? Просякнута іронією, книжка висвітлює різні аспекти декрету та ранніх стадій татівства.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 35
Перейти на сторінку:
Артем Чапай
Тато в декреті
Відгуки

Мужчина возле ребенка… Не просто рядом находящийся, а заинтересованный, сопричастный, действующий, принимающий ответственные решения. Редкая картина, но такая желанная для детского врача, для общества, для мамы этого ребенка в конце концов!

Как преодолеть эту чудовищную ментальность, это привычное деление на мужские и женские умения, обязанности, способности? Ну а если не преодолеть, так хотя бы задуматься о своей мужской ответственности, о своих возможностях, о счастье быть настоящим, социально ответственным папой.

Уже начали думать? Книжка Артема Чапая вам в помощь!

Євген Комаровський, тато, дід, дитячий лікар


«Тато в декреті» — передусім про те, наскільки часто наше суспільство не цінує працю з догляду за дитиною, не полегшує її та не сприяє її справедливому розподілу між партнерами. Головне, чого цією книжкою Артем НЕ намагається сказати: «Я зміг — і кожен зможе». Бо в суспільстві все трішки складніше. Як завжди.

Оксана Дутчак , дружина Артема Чапая, соціолог


Як людині, яка «відсиділа» шість років декрету, а після того вийшла на роботу, тобто перейшла в стадію мами, яка працює — а це здебільшого означає лише трохи модифікований декрет, — мені важко дібрати слова, та ще й невелику кількість, адже це відгук, а не ще одна книжка.

Так само важко й повірити, що вони справді існують — пари, сім’ї, у яких може бути «як треба», а не «як у всіх». У яких шлюб є справжнім партнерством із повагою й цінуванням одне одного, а не розтягнутим на все життя ритуалом із продовження роду в рамках нової «ячейки общества», із характерною патріархальною асиметрією, хоч якими би прогресивними ми самі собі не здавались. У яких під час декрету ніхто не вигоряє до 80-го левела, не втрачає себе й не впадає в жах від контактів із землянами. І таких іще 100 500 пунктів.

Ця книжка, як і сам декрет, — хаотична, без хронології та гравітації, мінлива, щемлива: тут ми мімімішкаємо й плачемо від щастя, а тут розфігачуємо щось об стіну від розпачу й безсилля. Усе як є, «усе, як ми любимо».

Це чудовий приклад того, як треба жити, щоб сім’я не «посипалась» і щоб у дітей формувалась правильна, в-ногу-з-часом, картина світу, а не усталена — але ж хіба змусиш когось наслідувати, хіба що на законодавчому рівні, як у Європі.

Анна Андрієвська , мама двох хлопців


Ця книжка, яку сміливо можна назвати профеміністичною, — доволі інноваційна для українського суспільства. Автор, який дотримується ідеї гендерної рівності, ділиться досвідом так званого залученого, усвідомленого татівства. «Героїзм» виявляється саме в сміливих і критичних рефлексіях про доглядові практики, які постають непростими — справжнім викликом для чоловіків і їхньої маскулінності.

Тамара Марценюк , кандидат соціологічних наук, доцент кафедри соціології Києво-Могилянської академії, викладач курсу «Маскулінність і чоловічі студії»


Дуже зворушлива розповідь батька у відпустці з догляду за дітлахами. «Тато в декреті» дає гарну можливість подивитися на власний материнський досвід новими очима. Те, що пересічна мама зазвичай уважає дрібним і неважливим — витримувати капризи, недосипання, утому, роздратування, — раптом починає мінитися новими фарбами маленького подвигу.

Виявляється, що досвід «батьківського щастя» мало чим відрізняється від «радощів материнства». Ті самісінькі тривоги з приводу хвороб, те саме розчулення від уранішніх обіймів, той самий клопіт виховання й така самісінька гордість за дітей. Є тільки одна різниця: тато в декреті — це все ще рідкість.

Руслана Радчук , мама, учений-біолог

«А вам не важко з двома?»

Чомусь в Оксани цього не питали. Ну, може, поспівчували раз або два. Приватно. Але не брали інтерв’ю. Не запрошували на радіо. Не просили писати колонки. Поки Оксана сиділа в декреті, я працював репортером і щотижня був у роз’їздах, а вона — з двома дітьми, один із яких щойно народився. Банально.

Справді, про що питати жінку в декреті? Навіть якщо їй, наприклад, при дитині доводиться по телефону розшукувати, куди

1 2 ... 35
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Тато в декреті», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Тато в декреті"