Книги Українською Мовою » 💙 Фантастика » Калькуляція зірок 📚 - Українською

Читати книгу - "Калькуляція зірок"

209
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Калькуляція зірок" автора Мері Робінетт Коваль. Жанр книги: 💙 Фантастика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Калькуляція зірок» була написана автором - Мері Робінетт Коваль, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Фантастика".
Поділитися книгою "Калькуляція зірок" в соціальних мережах: 

У 1952 році на Землю падає гігантський метеорит, після чого історія людства змінюється. Земля через півстоліття стане непридатною для проживання людства. Потрібно переселятися на інші планети…

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 122
Перейти на сторінку:
М. Р. Коваль
Калькуляція зірок

Для моєї племінниці Емілі Гаррісон

з марсового покоління

Дехто думав, що король мертвий, і ми не вистоїмо.

Лавр у нашій країні весь пов'яв

і метеори відлякують нерухомі зірки на небі;

блідоликий Місяць виглядає кривавим з Землі

і худі пророки шепочуть про страхітливі зміни;

Багаті чоловіки виглядають сумними, а розбійники

танцюють і стрибають.

Одні бояться втратити те, що вони мають,

інші хочуть насолодитися люттю та війною.

Ці знаки віщують смерть або падіння королів.

— Річард II, Вільям Шекспір -


ЧАСТИНА I
Розділ 1

ПРЕЗИДЕНТ ДЬЮВІ ПОЗДОРОВИВ НАСА З ЗАПУСКОМ СУПУТНИКА

3 березня 1952 р. Національний консультативний комітет з питань аеронавтики (АР) успішно вивів на орбіту третій супутник, який має можливість передавати радіосигнали на Землю та проводити вимірювання випромінювання в космосі. Президент заперечує, що супутник має будь-яке військове призначення, і каже, що його місія — це наукова розвідка.


Пам'ятаєте, де ви були, коли вдарив Метеорит? Я ніколи не розуміла, чому люди формулюють це як питання, бо, звичайно, ви пам’ятаєте. Я була у горах з Натаніелем. Він успадкував цю будівлю від свого батька, і ми їздили туди "спостерігати" за зірками. Під чим я маю на увазі секс. О, не робіть вигляд, що ви шоковані. Ми з Натаніелем були здоровою молодою подружньою парою, тому більшість зірок, які я бачила, були всередині його очей.

Якби я знала, що зірки приховують, я би проводила набагато більше часу нагорі з телескопом.

Ми лежали в ліжку під покривалами в заплутаному безладі навколо нас. Ранкове світло фільтрувалося крізь сріблястий снігопад і нічого не робило, щоб прогріти приміщення. Ми були невиспані, і ще не вилізли з ліжка з очевидних причин. Натаніель перекинув ногу на мене і притулився до мого боку, рухаючи пальцем по моїй ключиці в такт з музикою з нашого маленького транзисторного радіо з акумулятором.

Я потягнулася під його поглядом і погладила його по стегну.

— Ну, ну… мої власні "Шістдесят хвилин".

Він фиркнув, його тепле дихання залоскотало мою шию.

— Це означає, що я отримаю ще п'ятнадцять хвилин поцілунків?

— Якщо підкинеш полін у пічку.

— Я думав, що вже зробив це. — Але він зарухався, оперся на лікоть і підвівся з ліжка.

Ми зробили дуже потрібну нам перерву після тривалого марафону підготовки до запуску у Національному консультативному комітеті з питань аеронавтики. Якби я також не працювала у НАСА, виконуючи обчислення, я б не бачила, коли Натаніель прокидається, протягом останніх двох місяців.

Я натягнула ковдру на себе і повернулася набік, щоб спостерігати за ним. Він був худорлявим, і лише перебування в армії під час Другої світової війни не давало йому товстіти. Мені подобалось спостерігати, як під його шкірою грають м'язи, коли він узяв поліно з купи біля великого вікна. Падаючий сніг прекрасно обрамляв його, а сріблясте світло Місяця просто вливалося в пасма його світлого волосся.

І тоді світ назовні загорівся.

Якщо ви знаходилися десь в межах п'ятисот миль від Вашингтона, округ Колумбія, о 9:53 ранку 3 березня 1952 року і були біля вікна, ви пам’ятаєте це світло. Коротко червоне, а потім настільки бурхливо біле, що змивало навіть тіні. Натаніель випрямився, дрова все ще були в його руках.

— Ельма! Закрий очі!

Я зробила, як він сказав. Таке світло. Це напевне А-бомба. Росіяни були не надто задоволені нами з моменту обрання президента Дьюві. Боже. Центр вибуху, мабуть, був у D.C. Скільки пройде часу, поки він досягне нас? Ми обидва були в Трініті на навчаннях щодо атомної бомби, але всі цифри вилетіли з моєї голови. D.C. був досить далеко, щоб спека не потрапила до нас, але почнеться війна, якої ми всі боялися.

Поки я сиділа з заплющеними очима, світло згасло.

Більше нічого не трапилося. Музика по радіо продовжувала грати. Якщо радіо грало, то не було електромагнітного імпульсу. Я розплющила очі.

— Правильно, — я вказала великим пальцем на радіо. — Очевидно, що це не А-бомба.

Натаніель повернувся, щоб відійти від вікна, все ще тримаючи поліно. Він покрутив його в руках і глянув назовні.

— Ще не було жодного звуку. Як давно це відбулося?

Радіо продовжувало грати, і все ще грало "Шістдесят хвилин".

— Коли з'явилося світло?

— Я не рахувала. Трохи більше хвилини? — я здригнулася, коли робила обчислення швидкості звуку і секунд, що тикали у голові. — Нульова точка, дві милі в секунду. Отже центр знаходиться як мінімум за двадцять миль?

Натаніель зупинився, почав натягувати светр, секунди продовжували тикати. Тридцять миль. Сорок. П’ятдесят.

— Це… це великий вибух, щоб бути таким яскравим.

Зробивши повільний вдих, я похитала головою, більше від бажання, щоб це було неправдою, ніж через переконання.

— Це була не А-бомба.

— Я відкритий для інших теорій. — Він натягнув светр, шерсть перетворила його волосся в стіжок сіна.

Музика змінилася на "Цей зачарований вечір". — Я встала з ліжка, схопила бюстгальтер і штани, які зняла ще вчора.

1 2 ... 122
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Калькуляція зірок», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Калькуляція зірок"