Книги Українською Мовою » 💙 Сучасна проза » Святослав 📚 - Українською

Читати книгу - "Святослав"

215
0
28.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Святослав" автора Семен Дмитрович Скляренко. Жанр книги: 💙 Сучасна проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Святослав» була написана автором - Семен Дмитрович Скляренко, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Сучасна проза".
Поділитися книгою "Святослав" в соціальних мережах: 

Роман «Святослав» розповідає про життя великого князя, політичного діяча і воєначальника, що княжів наприкінці Х сторіччя в Києві. Образ Святослава формується на очах у читача, князя показано від юнацьких років до його трагічної загибелі, показано живою людиною зі своїми сумнівами, надіями, болем та любов’ю до ключниці Малуші, яка прийшла в князеві палати як рабиня та й залишилась на все життя рабинею. Автор, твір якого побудований на скупих літописних відомостях, різнобічно і захоплююче зображує події давноминулої епохи, даючи читачеві відчуття тих часів.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 300
Перейти на сторінку:
Семен Скляренко
Святослав
Княгиня і рабиня
Книга перша
Мандруючи понад старим Дніпром світанками, удень і вечорами, вночі, під чистим зоряним шатром, перед вогнем, що руки грів теплом, я думкою летів через тумани. Туди, в минувшину далеких днів, коли діди, забуті й незабутні, уперше стали між високих гір, оглянули широкий виднозір, за покоління дбаючи майбутні. Трудилися у поті своїх чіл, орали землю, ставили оселі, воздвигли городи і частокіл і в клопоті буденних трудних діл сади садили, будували села. Сварилися, бо рід ішов на рід і плем’я кров братерську проливало, на князя князь ішов, і був розбрід, і знов був мир, за рало брався рід, Русі знамена сонце осявало. Боролись предки. З моря і степів ворожі хижі орди налітали, палили городи і нищили засів, та проти них вставала тьма списів, мечі із піхов люди витягали. Спасибі вам за цю тернисту путь, в труді й на раті гідно ви стояли, нікому з нас ніколи не забуть, і кожному годиться пом’януть, що ви створили, що ви збудували. Почнемо ж нині повість цю смутну про порохом повиту давнину, про ті часи далекі й незабутні, коли діди, прославлені в віках, виходили на свій великий шлях, за покоління дбаючи майбутні. Прийміть же ви, далекі прадіди, від вашого праправнука Семена цей скромний труд, а ви, живі, – да не судіть, якщо не все сказав – то доскажіть, якщо не так сказав – то допишіть, — зробив я те, на що хватило сили в мене… Розділ перший
1 2 ... 300
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Святослав», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Святослав"