Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Вовк і лиска, Народні 📚 - Українською

Читати книгу - "Вовк і лиска, Народні"

166
0
30.05.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Вовк і лиска" автора Народні. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Вовк і лиска, Народні» була написана автором - Народні, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Вовк і лиска, Народні" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Раз на єдне весілля лиска кликала вовка. Каже:

– Куме! Ходімо на весілля.

– Я би-х, – каже, – кумице, йшов, айбо боюся, що уб’ють.

Лиска пішла. Зайшла там у хижу і збирала кірки, що падала, та їла, та й йому винесла раз-двічі полизати кісток.

– Но, – каже, – кумочку, ходи й ти, бо я вже п’яна.

– Я би-х, кумице, йшов, айбо боюся, що уб’ють.

– Не бійся! – каже.

Вовк ся утяг до хижі і там якісь кістки збирає. У хижі ся втямили та кажуть:

– Вовк, вовк, вовк!

І там його побили. І він утік звідти, і сів собі набоці та сидить. Лиска як тото вчула, побігла та покачалася в паздір’ї, а паздір’я ся набрало на неї.

Каже вовк:

– Ой, кумо! Покликала ти мене, а мене позвідали, що голову мені розвалили.

Вона каже:

– Мене не так побили: позирай, з мене кістки летять, я вже жити не годна! – І трясеться, а з неї паздір’я летить.

Каже:

– Кумочку! Я звідси не годна йти.

Узяв вовк її на плечі та й несе. Як її несе, вона тоді співає йому:

– Несе битий небитого, несе битий небитого!

– Що ти, – каже, – кумочко, говориш?

Каже лиска:

– Сниться мені, бо мене дуже побили.

– Айбо ні, – каже, – кумочко, я виджу, що тебе не били, то ти співаєш!

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Вовк і лиска, Народні», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Вовк і лиска, Народні"