Книги Українською Мовою » 💙 Сучасна проза » Відьми, жерці та інші неприємності, Шаграй Наталія 📚 - Українською

Читати книгу - "Відьми, жерці та інші неприємності, Шаграй Наталія"

630
0
04.10.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Відьми, жерці та інші неприємності" автора Шаграй Наталія. Жанр книги: 💙 Сучасна проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Відьми, жерці та інші неприємності, Шаграй Наталія» була написана автором - Шаграй Наталія, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Сучасна проза".
Поділитися книгою "Відьми, жерці та інші неприємності, Шаграй Наталія" в соціальних мережах: 
Чи вірите ви у магію? Прокляття, привороти, усілякі зілля, гадання, віщування? Ні? От і Селена не вірила. Проте, доля підкидає їй випробування за випробуванням і носять ті «подаруночки» найрізноманітніші персони, від юних мажорів до спадкових відьом. А деякі з них ще й прокляття за собою притягують! І як цьому дати раду, не полишившись здорового глузду...?

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 87
Перейти на сторінку:
Глава 1

- Допоможіть…- хриплий шепіт пробирав до кісток, а за ним накочувало відчуття тягучого безпросвітного відчаю. Й цей відсвіжний присмак безнадії доповнювався грайливим пригніченням до якого додавалися нотки нудотно-солодкуватої самотності. Той дивовижний дует м’яко відтінявся свіжістю безвихідності й звучав новим акордом чуттєвого горя та витонченого жаху.

  Ці почуття наждаком шурували по нервах, відбиваючи будь-яку надію на світле майбутнє. Видертися з цієї пелени злобного торжества жаху ніяк не вдавалося. І я знову й знову захлиналася у власному крикові, відчутті абсолютно нестерпної туги та безсилій ненависті. А туман довкола набував виразності й витіюватості, як мереживо Кале, наповнюючись шикарним ахроматичним чорним й накривав немов шовковою вуаллю. Приголомшлива пітьма гасила просвіток й вправно занурювала у безодню страху з перекатами паніки та соромливою приреченістю.

- Будь ласка…- переливався страхом шепіт й зірвався у сльози…

Я смикнулася від того нестерпного болю. Поступово крізь марево пряних нот страждань, свідомість полоснув яскравий, як квітка, фізичний біль. І я перелякано відкрила очі. Серце билося так швидко, що в грудях було тісно, поривчасте гаряче дихання причиняло муку. Підірвалася й не зумівши втримати тіло полетіла на підлогу. Жадібно хапаючи повітря я щосили намагалася усвідомити де я. Ліжко…тумбочка…м’який килим…Дім. Я вдома. Я вдома…а це лише сон. Знову той клятий сон. Мене теліпало, як в пропасниці. Я навіть не змогла взяти пляшку з водою. І я скрутилася в жалюгідний клубочок на підлозі, стиха підвиваючи від жаху й своєї фізичної неспроможності.

   Й поступово поверхневе дихання стало глибоким, а серце вспокоїлося тільки тіло залишилося дерев’яним та неслухняним. Але змусила себе спочатку сісти притулившись до ліжка, а потім незграбно потягнулася й дістала пляшку з водою. Пляшку в руках я вже могла втримати й поборовшись з корком я змогла зробити такий жаданий ковток води. Я пила й розливала воду на себе, але про акуратність ще не могло й мови бути. Потягнулася до тумбочки, дістала пігулки й відразу кілька закинула до рота й запила водою. Й продовжила сидіти біля ліжка. Тільки коли мокра футболка розпочала дошкуляти я наважилася так-сяк піднятися на свої тремтячі ноги. Й притримуючись за стіну пішла до ванної кімнати. 

   Вода все сполоще…змиє усі жахи й все погане. Й підставивши свою дурну голову я грілася в тих тугих струменях. І поступово мною переставало трусити й трохи попустили усі ті пережиті відчуття заклятого жаху та самотності, що встигла просочитися до кожної клітинки мого тіла. Ті відчуття були занадто гучні, щоб можна було їх проігнорувати й вони ще надовго залишалися зі мною придушуючи своєю важкою, нестерпною темнотою. Проте я вперто машинально робила такі звичні речі, як нанести крем на обличчя, загорнутися в теплий, зручний халат, поповзти в кухню, увімкнути навкруги світло й зробити собі чай. Зробила великий ковток гарячої рідини й тут же обпектися. Й той фізичний біль все ж якось привів мене до пам’яті.

  А ці сни стають все яскравіші, гостріші й більш реальніші чи що? Ще декілька таких снів і я сама піду кудись здаватися. Й тут же булькотючий сміх заглушив цю думку. І я поспішила обійнявши чашку двома руками зробити обережний ковток чаю. Отак добре. Тепло. Після цих снів мене сковував холод який з трудом вдавалося розігнати. Але поки вдавалося. З цим треба було розібратися. Треба було. Й жаліючи себе на кухні за третьою чашкою чаю я й зустріла світанок. Коли на вулиці достатньо розсвіло, тільки тоді я наважилася вимкнути світло й повернутися в спальню. На ліжко з прекрасним ортопедичним матрацом та зазивно розкинутою пуховою ковдрою я дивлюсь як на западню. Про нормальний сон на кілька днів можна забути. Той сон просякнутий жахом, мені ще довго не дасть спокою. Вітаю тебе, моя нова реальність. Ще б знати, як з тобою можна вжитися…

  Від телефонного дзвінка я здригаюсь, але поспішаю відповісти, аби хоч якось розвіяти ту тягучу атмосферу, яка гуляє по квартирі. Не встигаю здивуватися ранньому дзвінку моєї, певно, єдиної подружки й швиденько погоджуюсь з нею зустрітися. До її приїзду займаю себе прибиранням і коли вона заходить я вже являю собою цілком звичну людину, яка вже не думаю до кого її б ще звернутися, щоб її полікували. Прогрес.

  Іринка притягнула з собою цілий пакунок їжі. Мазнула по мені поглядом й потоптала на кухню. Пошкрябала слідом за нею, спробувала проявити чудеса гостинності, та була вмить припечатана поглядом й порадою не заважати.

- Ти мене зараз трохи тривожиш, - поділилася я, спостерігаючи, як вона ретельно сервірує стіл. О, такі напади хазяйновитості в ній бувають коли вона чимось стурбована й не знає, як це розв’язати.

- Дідько! – спинилася вона. Кілька хвилин постояла, обгризаючи губи й сіла до столу.

- І що це означає? – поцікавилася я.

- Що мені незручно і що я тебе буду просити про допомогу, - тяжко зітхнула вона.

- Гм?! Скидай вже що маєш.

- Може пам’ятаєш я розповідала про сім’ю Комарницьких? – з надією поглянула вона на мене.

- Це в якій твоя тітка хатньою працівницею працює? – напружила я мозок.

- Ага! – радісно підтакнула вона.

-  Ну?

- У них над їхньою сім’єю якийсь рок висить. Ой, не роби такий вигляд. Сама знаю як це звучить. Але правда. З чотирьох членів сім’ї залишився тільки один. Й той невідомо, як довго протягне. У них спочатку мати померла. Рік тому батько помер. Пів року тому його брат спочатку зник, а потім знайшли його тіло. І Еміль, тітка каже, що він тане на очах. Він не їсть і не спить.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 87
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Відьми, жерці та інші неприємності, Шаграй Наталія», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Відьми, жерці та інші неприємності, Шаграй Наталія"