Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Дума матері руської, Устиянович Микола 📚 - Українською

Читати книгу - "Дума матері руської, Устиянович Микола"

109
0
15.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Дума матері руської" автора Устиянович Микола. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Дума матері руської, Устиянович Микола» була написана автором - Устиянович Микола, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Дума матері руської, Устиянович Микола" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Ото дитинка! Як день божий красна,
Як лебідь біла, як зірничка ясна;
В синім єй очку небо вечеріє,
В рум'янім личку цвітка паленіє,
На чолі гладкім ум ся розвиває,
В серцю маленькім світ-утіха грає.

Над дитинкою сидить руська мати,
По сумнім личку, по журбі спізнати.
Сидить, склонившись, як берізка біла,
Над ягідкою й, руки опустила
Та й руську думку стихонька, злегенька,
З щирінькой. груді, з вірного серденька
До сну дитинці так любо, співає,
Мов то весною злегка повіває.

Невісто мила! Печальная мати!
Ой лиши з-руська дитинці співати!
Бо руська думка – сумний хрест на гробі,
А руська мова – сором на подобі,
А руське серце – туга степовая,
А руська доля – сирота німая.

Колись, хто знає, одкине добою
Син твій спросоння, занудить собою,
Занудить світом, заллє ся сльозами
І гадку пустить лісами, вітрами:
Бодай-то руської думочки не знати,
Серця не чути, долю переспати!..

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Дума матері руської, Устиянович Микола», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Дума матері руської, Устиянович Микола» жанру - 💙 Класика:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Дума матері руської, Устиянович Микола"