Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Закучерявилися хмари, Тичина Павло 📚 - Українською

Читати книгу - "Закучерявилися хмари, Тичина Павло"

98
0
19.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Закучерявилися хмари" автора Тичина Павло. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Закучерявилися хмари, Тичина Павло» була написана автором - Тичина Павло, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Закучерявилися хмари, Тичина Павло" в соціальних мережах: 

Книга "Закучерявилися хмари" - це збірка казок відомого українського письменника Павла Тичини. У кожній казці автор втілює свої філософські погляди та прагне передати читачам певний моральний підтекст.

У першій казці "Квіти на бруківці" Тичина описує красу природи та нагадує нам, що ми повинні дбати про неї. Друга казка "Закучерявилися хмари" - це спроба показати, що наші дії можуть впливати на навколишнє середовище та ставлення людей до нас. У третій казці "Дощ і сонце" автор говорить про взаємини між людьми та важливість терпимості та взаємоповаги. У наступній казці "Листя відлітають вітром" Тичина говорить про невідворотність часу та важливість цінування кожної хвилини життя.

У збірку також увійшли казки "Весняний дощ", "Білі квіти", "Бабине літо" та інші, кожна з яких має свою урокову мораль та прекрасно ілюструє світ, де добро перемагає зло, а людина повинна бути мудрою та чуйною до навколишнього світу. Збірка "Закучерявилися хмари" стане відмінним вибором для тих, хто любить якісну літературу та шукає казки з глибоким змістом.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Закучерявилися хмари. Лягла в глибинь блакить…
О милий друже, — знов недуже —
О милий брате, — розіп'яте —
Недуже серце моє, серце, мов лебідь той ячить.
Закучерявилися хмари…

Женуть вітри, мов буйні тури! Тополі арфи гнуть…
З душі моєї — мов лілеї —
Ростуть прекрасні — ясні, ясні —
З душі моєї смутки, жалі мов квітоньки ростуть.
Женуть вітри, мов буйні тури!

Одбивсь в озерах настрій сонця. Снує про давнє дим…
Я хочу бути — як забути? —
Я хочу знову — чорноброву? —
Я хочу бути вічно-юним, незломно-молодим!
Одбивсь в озерах настрій сонця.

І сміх, і дзвони, й радість тепла. Цвете веселка дум…
Сум серце тисне: — сонце! пісне! —
В душі я ставлю — вас я славлю! —
В душі я ставлю світлий парус, бо в мене в серці сум.
І сміх, і дзвони, й радість тепла.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Закучерявилися хмари, Тичина Павло», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Закучерявилися хмари, Тичина Павло» жанру - 💙 Класика:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Закучерявилися хмари, Тичина Павло"