Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Дух народів горить, Тичина Павло 📚 - Українською

Читати книгу - "Дух народів горить, Тичина Павло"

103
0
19.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Дух народів горить" автора Тичина Павло. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Дух народів горить, Тичина Павло» була написана автором - Тичина Павло, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Дух народів горить, Тичина Павло" в соціальних мережах: 

"Дух народів горить" - це збірка казок від українського поета Павла Тичини, який відомий своєю поетичною та літературною спадщиною. Казки в цій книзі відображають глибинні народні традиції, фольклор та культуру українського народу.

У цій книзі можна знайти казки про мудрих козаків, героїчних воїнів, дівчаток, які протистоять злим чаклунам, та багато інших цікавих персонажів. Кожна казка наповнена мораллю та виховними цінностями, які допоможуть читачам розвинути свою фантазію та духовний світ.

Ця книга може стати прекрасним подарунком для дітей та дорослих, які цікавляться українською культурою та літературою. Казки збірки "Дух народів горить" зачарують вас своєю красою та мудрістю, яка залишається актуальною і дотепер. Придбайте цю книгу та відкрийте для себе унікальний світ української народної мудрості!

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Дух народів горить,
дух народів — “мов жрець”.
Тільки в нас як було: ті ж раби,
ті ж підгінчі…
О прийдіть же, прийдіть, Маккавея мечі!
Спалахніте, вогні Леонардо да Вінчі!

Наша кров на полях, на полях на чужих.
Наша кров, мов душа самогубця голосить.
Заспокойте ж її, заспокойте скоріш.
Чи ви й досі не вчули, чого вона просить?

Наші браття мовчать, бо їм смерть у очах.
Чом же ви мовчите, ви, трагічно-безжурні?
Чи забули ви сміх, чи забули ви глум
Під плачі наші журнії, журні, бандурні?

О нещасні! Мовчіть… занімійте навік.
Хай буяють другі, розквітають хай інчі.
…Як я плачу по вас, Маккавея мечі

Вогні творчі да Вінчі.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Дух народів горить, Тичина Павло», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Дух народів горить, Тичина Павло» жанру - 💙 Класика:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Дух народів горить, Тичина Павло"