Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Вітер з України, Тичина Павло 📚 - Українською

Читати книгу - "Вітер з України, Тичина Павло"

176
0
19.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Вітер з України" автора Тичина Павло. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Вітер з України, Тичина Павло» була написана автором - Тичина Павло, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Вітер з України, Тичина Павло" в соціальних мережах: 

"Вітер з України" - збірка казок відомого українського поета Павла Тичини, яка містить в собі непересічну красу української мови та народної творчості. Кожна казка – це окрема історія про українських народних героїв, зокрема про козаків, лісових чаклунів та різноманітних звірів. У кожній казці автор розповідає про моральні цінності, про життєві принципи та пізнання світу. Ця збірка може стати не тільки відмінним інструментом для вивчення української мови, але й дійсно чудовим підручником для виховання моральних якостей в дітей та дорослих. Читачі зможуть насолоджуватися казками, які передають духовну спадщину українського народу, а також дізнатися багато нового про традиції та звичаї України. Збірка "Вітер з України" - це яскравий приклад української народної творчості, яку варто вивчати та зберігати для наступних поколінь.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
Нікого так я не люблю,
як вітра вітровіння.

Чортів вітер! Проклятий вітер!

Він замахнеться раз —
рев! свист! кружіння!
і вже в гаю торішній лист —
як чортове насіння…

Або: упнеться в грузлую ріллю,
піддасть вагонам волі —
ух, як стремлять вони по рельсах,
аж нагинаються тополі!..

Чортів вітер! Проклятий вітер!

Сидить в Бенгалії Рабіндранат:
нема бунтарства в нас: людина з глини.—
Регоче вітер з України,
вітер з України!

Крізь скельця Захід мов з-за ґрат:
то похід звіра, звіра чи людини? —
Регоче вітер з України,
вітер з України!

Чортів вітер! Проклятий вітер!

Він корчувату голову з Дніпра:
не ждіть, пани, добра:
даремна гра!

Ах,
нікого так я не люблю,
як вітра вітровіння,
його шляхи, його боління
і землю,
землю свою.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Вітер з України, Тичина Павло», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Вітер з України, Тичина Павло» жанру - 💙 Класика:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Вітер з України, Тичина Павло"