Книги Українською Мовою » 💙 Класика » Війна, Тичина Павло 📚 - Українською

Читати книгу - "Війна, Тичина Павло"

114
0
19.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Війна" автора Тичина Павло. Жанр книги: 💙 Класика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Війна, Тичина Павло» була написана автором - Тичина Павло, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Класика".
Поділитися книгою "Війна, Тичина Павло" в соціальних мережах: 

Книга "Війна" - це збірка казок відомого українського поета та письменника Павла Тичини, присвячена темі війни та її наслідків. У цій збірці автор розкриває тему війни з різних сторін - від суворої реальності війни на фронті до метафоричного розуміння війни як боротьби з темрявою та злом.

У книзі ви знайдете казки різних жанрів - від історичних та військових до фантастичних та алегоричних. Кожна з них розкриває певний аспект війни - біль, страждання, героїзм, жертовність, але й надію та любов, які здатні перемогти навіть у найтяжчі моменти.

Казки збірки "Війна" вражають своєю емоційною напругою, відтворенням реалій війни та її впливу на людей. Автор показує, як війна змінює внутрішній світ людини, викликає в ній нові почуття та думки, перетворює на героїв або жертви.

Збірка "Війна" стане корисною для всіх, хто цікавиться проблемою війни, її наслідками та впливом на суспільство та індивіда. Книга зможе зацікавити як дорослих, так і підлітків, які шукають відповіді на складні питання людської існування та моральності.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
I

Кладусь я спать.
Три янголи в головах стоять.
Один янгол — все бачить.
Другий янгол — все чує.
Третій янгол — все знає.

І приснився мені
Син.

Наче він сам проти ворога ставає.
А той обступає, просто в груди рубає!
(Перший янгол вид свій закриває.)

І ніби поле рівне, рівне та зелене.
І вітер стеле спів: "Прощайте, нене!"
(Другий янгол із хрестом до мене.)

І вітер стеле: "Не сумуйте, смерти той не знає,
Хто за Вкраїну помирає!"
(Третій янгол серце звеселяє.)

І приснився мені
Син.

II

Праворуч — сонце.
Ліворуч — місяць.
А так — зоря.

— Благословляю, синку, на ворога.
А він: "Матусю моя!
Немає, — каже, — ворога,
Та й не було.

Тільки й єсть у нас ворог —
Наше серце.
Благословіть, мамо, шукати зілля,
Шукати зілля на людське божевілля".
Звела я руку до хреста —
Аж коло мене нікого нема.
Тихо, лиш ворон: кря! кря!..

Праворуч — сонце.
Ліворуч — місяць.
А так — зоря.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Війна, Тичина Павло», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Війна, Тичина Павло"