Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Вовк та лиса, Брати Ґрімм 📚 - Українською

Читати книгу - "Вовк та лиса, Брати Ґрімм"

90
0
28.04.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Вовк та лиса" автора Брати Ґрімм. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Вовк та лиса, Брати Ґрімм» була написана автором - Брати Ґрімм, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Вовк та лиса, Брати Ґрімм" в соціальних мережах: 

Книга "Вовк та лиса" - це одна з найвідоміших казок від братів Ґрімм, яка багато років залишається популярною серед дітей та дорослих. Це історія про двох хитрих тварин, які постійно намагаються одна одну обдурити.

У казці головна героїня - лисиця, яка зі своїм другом вовком завжди готова до різних пригод. У них виникають різні проблеми, але завжди знаходять вихід з них за допомогою своєї хитрості та розуму. Казка навчає нас, що найголовніше в житті - це не сила, а розум та вміння знаходити вихід з будь-якої складної ситуації.

Ця книга стане чудовим подарунком для дітей, які люблять казки та пригоди. Вона пропонує читачам цікаву історію, наповнену повчальними моментами та захоплюючими пригодами. І, як завжди, брати Ґрімм не розчаровують своїх прихильників і знову дарують нам світлі, добрі та цікаві історії, які залишаються у наших серцях назавжди.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жила лиса у вовка прислужницею, і що вовк її примушував, те лисі і доводилося робити,– від того, що була вона за нього слабша; і захотілося лисі хазяїна такого позбутися. Трапилося якось іти їм разом лісом, а вовк і каже:

– Лиса руда, дістань мені щось поїсти, а інакше я тебе з’їм!

І відповіла лиса:

– Я знаю одне селянське подвір’я, є там двійко молодих ягнят; якщо хочеш, давай одного вкрадемо.

Це вовку сподобалося, пішли вони туди; і вкрала лиса ягня, принесла його вовку, а сама побігла. З’їв вовк ягня, але цього було йому замало, захотілося йому здобути друге, і пішов він, щоб його вкрасти. Але вовк був такий незграбний, – помітила вовка мати ягняти і почала так сильно кричати і бекати, що збіглися селяни. Знайшли вони вовка і так його побили, що він, кульгаючи і виючи, прийшов до лиси.

– Ти мене, однак, добре підвела, – сказав він, – хотів я було украсти друге ягня, але спіймали мене селяни і сильно мені боки нам’яли.

А лиса каже:

– А навіщо ти такий ненажерливий?

Другого дня пішли вони знов у поле, і кажевовк:

– Лиса руда, дістань мені щось поїсти, а інакше я тебе з’їм.

І відповіла лиса:

– Я знаю одне селянське подвір’я, сьогодні ввечері там хазяйка млинці пече, – давай їх украдемо.

Пішли вони туди, а лиса весь дім навкруги обшарила, все роздивлялася та принюхувалася, доки не дізналася, де горщики стоять, украла потім шість млинців і принесла їх вовкові.

– На тобі, їж, – сказала вона йому, а сама пішла своєю дорогою.

Проковтнув вовк млинці миттю і каже:

– Вони такі смачні, що мені ще хочеться.

Пішов та звалив усю миску на підлогу, – однітільки скалки залишилися. Піднявся галас, і з’явилася хазяйка, помітила вовка, стала людей кликати на допомогу. Збіглися люди, стали бити його хто чим. І побіг він, на обидві ноги кульгаючи й голосно виючи, до лиси в ліс.

– Що це ти мене так сильно підвела? – скрикнув вовк. – Спіймали мене селяни і начесали мені спину!

Відповідає лиса:

– А навіщо ти такий ненажерливий?

Третього дня вийшли вони разом на поле.

Вовк, кульгаючи, ледь встигав за лисицею, і каже їй:

– Лиса руда, дістань-но мені щось поїсти, а інакше я тебе з’їм.

Відповідає лиса:

– Я знаю одного селянина, він зарізав корову, і засолене м’ясо лежить у нього в коморі, в діжці, – давай його вкрадемо!

Сказав вовк:

– Так давай підемо скоріше разом, а ти мені допоможеш, якщо я сам вибратися не зможу.

– Що ж, підемо, мабуть, – сказала лиса і показала йому всі шляхи й лази.

1 ось дісталися вони нарешті до комори. А було там м’яса дуже багато, і вовк миттю взявся за нього й подумав: «Усе з’їм – часу вистачить». Лиса теж як слід наїлася, але все навкруги роздивлялася і часто підбіґала до дірки, через яку вони в комору залізли, і все пробувала, чи достатньо дірка широка, щоб у неї пролізти. А вовк каже:

– Лиса мила, скажи мені, чому ти все взад та вперед бігаєш і все кудись вискакуєш?

– Та треба ж подивитись, чи не йде хтось, – відповідала хитра лиса, – не їж тільки занадто багато.

Вовк каже:

– Я не піду раніше, ніж всю діжку не з’їм.

А між тим приходить у комору селянин,почув він шерех лисячих лап. Як побачила його лиса, одразу ж вискочила назовні і вовк слідом за нею, але він так набив собі живіт, що пролізти не зміг і застряв у дірці. Узяв селянин дубину і вбив його. А лиса в ліс утекла і рада була, що такого ненажери позбулася.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Вовк та лиса, Брати Ґрімм», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Вовк та лиса, Брати Ґрімм"