Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Селянин і його тварини, мексиканська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Селянин і його тварини, мексиканська казка"

131
0
11.07.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Селянин і його тварини" автора мексиканська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Селянин і його тварини, мексиканська казка» була написана автором - мексиканська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Селянин і його тварини, мексиканська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Жив собі бідний селянин, ремеслом якого була заготівля вугілля. Цілими днями блукав чоловік у горах зі своїм вірним собакою, який ні на крок від нього не відходив, і з віслюком-трударем, що перевозив на спині мішки.

Щоб виготовити вугілля, селянин нарізав багато зелених деревинок, складав їх рядочками на купу, доки дрова не підсихали і їх можна було обпалювати у вогні. Кожного тижня чоловік привозив до села повні торби вугляного цурпалля, адже без них жодна господиня не могла б розпалити пічку та приготувати їсти.

За кропіткою роботою минали дні, доки не настав сезон дощів. За кілька днів сильних опадів всі дороги порозмивало, а земля перетворилася на суцільне болото. Віслюк більше не міг із легкістю долати звичайний шлях із гір до села, та ще й з важкими мішками на спині. Одного разу бідолашна тварина застрягала в мокрій землі. Того дня селянин саме поспішав привезти вугілля й не міг гаяти ні хвилини. Він почав підганяти віслюка, але марно – тварина не зрушила з місця ні на крок. Розгніваний хазяїн почав сварити висловухого та підганяти його, погрожуючи палицею. Доклавши великих зусиль, бідолашний віслючок нарешті вибрався з болота.

Відтоді так і повелося – щодня віслюк застрягав у трясовині, а хазяїн, підганяючи, кричав і підштовхував його у боки дрючком.

Якось, коли віслюку було вже не сила вибратися з болота, почувся голос.

– Негайно припини кривдити бідну тварину!

Чоловік ледве не впав від несподіванки, адже крім нього, віслюка і собаки в горах не було нікого.

Та не встиг селянин оговтатися, як озвався віслюк.

– Хазяїне, годі вже нас ображати! – суворим людським голосом промовив висловухий.

– Ми завжди допомагаємо, – додав собака, – а ти зовсім не цінуєш нашої праці.

– Я ще ніколи не чув, щоб тварини говорили як люди, – проскиглив наляканий чоловік.

– Я теж не чула, – озвалася ворона, що сиділа на гілці поблизу. – Тому раджу не зволікати, а допомогти віслюкові й самому понести хоча б один мішок.

Чоловік узяв ношу і прожогом кинувся додому, а його вірні звірі пішли за ним.

– До речі, я б на твоєму місці більше ніколи не кривдила тварин, – каркнула ворона наостанок, пролітаючи над головою селянина.

Удома наляканий господар розповів дружині про свою пригоду в горах. Кмітлива жінка відразу зрозуміла, в чому річ. Вона пояснила чоловікові, що тварини – незамінні помічники людини, що повинна відповідати своїм чотирилапим товаришам взаємністю – доглядати їх, любити та добре годувати. Зрозумівши свої помилки, чоловік назавжди полишив недбале ставлення до тварин, став для них добрим і турботливим хазяїном. Лише одне запитання не давало йому спокою – чи відбувалися гірська пригода насправді?

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Селянин і його тварини, мексиканська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Селянин і його тварини, мексиканська казка"