Книги Українською Мовою » 💙 Дитячі книги » Заєць-рятівник, болгарська казка 📚 - Українською

Читати книгу - "Заєць-рятівник, болгарська казка"

167
0
22.08.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Заєць-рятівник" автора болгарська казка. Жанр книги: 💙 Дитячі книги. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Заєць-рятівник, болгарська казка» була написана автором - болгарська казка, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Дитячі книги".
Поділитися книгою "Заєць-рятівник, болгарська казка" в соціальних мережах: 

Бібліотека сучасних українських авторів "ReadUkrainianBooks.com" - це унікальний веб-сайт, що дозволяє знайти популярні книги українською мовою, які охоплюють широкий спектр тем та жанрів. На відміну від традиційних книжкових магазинів, бібліотека працює 24/7 та дозволяє читати будь-яку книгу в будь-який час. Крім того, на сайті можна знайти безкоштовні електронні версії книг, які доступні для завантаження на будь-який пристрій.

Навіть якщо ви знаходитеся далеко від України, "ReadUkrainianBooks.com" дозволяє насолоджуватися українською мовою та літературою, що є важливою частиною культурного досвіду країни. Незалежно від того, чи ви новачок української мови, чи вже володієте нею на рівні носія, "ReadUkrainianBooks.com" пропонує широкий вибір книг на будь-який смак.

Бібліотека також допомагає у популяризації української літератури та авторів, що є важливою роботою відчутної культурної місії. Завдяки "ReadUkrainianBooks.com" можна досліджувати творчість сучасних українських авторів та відкривати для себе нові таланти. Не зважаючи на те, де ви знаходитеся, бібліотека надає можливість переживати світ літератури на новому рівні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити

Якось один чоловік пішов у поле орати. Побачив того чоловіка ведмідь, прийшов, поїв волів, хотів був і його самого з’їсти, та передумав і каже:

– Піди спочатку до річки вмийся, а тоді вже я тебе з’їм!

Злякався чоловік, але що вдієш – треба йти до річки митися. Йде він, плаче. Коли це назустріч йому вистрибує з кущів зайчик і питає:

– Чого плачеш, дядечку?

А той відповідає:

– Ой не питай, дорогенький! Таке лихо на мою голову! Ведмідь поїв моїх волів, а тепер хоче й мене з’їсти, оце послав мене помитися, хоче мене чистого з’їсти.

А зайчик каже:

– Не бійся, дядечку, я тебе врятую! Піди знайди мені дві пшеничні соломинки на пістоль, а ще принеси мені шмат ялинової кори – це буде рушниця. Я піду он на той горбок, що навпроти, і гукатиму тебе, наче кликатиму на полювання, а ти робитимеш так, як буде треба.

– Ой, зайчику, даремна це робота,– каже чоловік.– Де тобі налякати ведмедя!

– Ти про це не турбуйся,– відповідає зайчик.– Знайди мені те, що я тебе просив, а все інше – моя справа.

Чоловік знайшов дві пшеничні соломинки та шмат ялинової кори, заєць отак озброївся, пішов на близький горбок і став чекати чоловіка. А той викупався гарно в холодній воді й повернувся до ведмедя.

Тоді зайчик і гукає:

– Гей, дядьку, а чи нема коло тебе чого вполювати?

А ведмідь питає чоловіка:

– Хто це там гукає з того пагорба?

– То мисливці шукають собі звірину,– каже чоловік.– Питають мене, чи нема тут чого вполювати.

Злякався ведмідь, благає:

– Не кажи їм про мене, то я тебе не з’їм!

А заєць знову гукає:

– Гей, дядьку-у-у, чи ти чуєш мене? Чи нема коло тебе чого вполювати?

– Нема, нема,– відказує чоловік.

А ведмідь налякався ще дужче:

– Чоловіче добрий, сховай мене в мішок, щоб мене ті мисливці не побачили.

Вліз ведмідь у мішок, і тоді чоловік зав’язав мішка мотузкою.

А зайчик загукав ще голосніше:

– Дядьку-у-у, а що то таке чорне біля тебе?

– Та це мішок з насінням,– обізвався чоловік.

А заєць знову кричить:

– Дядьку, вдар його, щоб я побачив, чи то справді мішок.

Узяв чоловік палицю та й ну гатити нею по мішку, бив, бив, доки вбив ведмедя.

Отак зайчик, озброєний двома пшеничними соломинками й одним шматком ялинової кори, врятував чоловіка.

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Заєць-рятівник, болгарська казка», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Заєць-рятівник, болгарська казка"