Книги Українською Мовою » 💛 Детектив » Секрет Світлячка, Олена Гуйда 📚 - Українською

Читати книгу - "Секрет Світлячка, Олена Гуйда"

1 071
0
22.09.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Секрет Світлячка" автора Олена Гуйда. Жанр книги: 💛 Детектив. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Секрет Світлячка, Олена Гуйда» була написана автором - Олена Гуйда, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Детектив".
Поділитися книгою "Секрет Світлячка, Олена Гуйда" в соціальних мережах: 

❤️ Коли твій дар поза законом – краще зайвий раз не висуватись, не потрапляти на очі владі та не зв'язуватися з імперськими темними магами.
Я порушила всі три правила за один день. Ледве не видала себе, рятуючи вагітну незнайомку від смерті. Уклала угоду з начальником міської варти. Стала частиною спеціального бойового загону, до обов’язків якого входить знищення таких, як я.
Позбутися їх швидше, поки не видала себе. Але саме це завдання складніше з кожним днем, враховуючи надто пильну увагу командира загону.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 110
Перейти на сторінку:
Розділ 1.1

Анотація

Коли твій дар поза законом – краще зайвий раз не висуватись, не потрапляти на очі владі та не зв'язуватися з імперськими темними магами.

Я порушила всі три правила за один день. Ледве не видала себе, рятуючи вагітну незнайомку від смерті. Уклала угоду з начальником міської варти. Стала частиною спеціального бойового загону, до обов’язків якого входить знищення таких, як я.

Позбутися їх швидше, поки не видала себе. Але саме це завдання складніше з кожним днем, враховуючи надто пильну увагу командира загону.

Розділ 1.1

- О шостій біля ратуші, - вп'яте нагадала мені Мелані, сунувши в руки пакет з булками. – І не кажи, що в тебе знову справи, турботи та обов'язки. У нашому віці потрібні розваги. Інакше постарімо, так і не дізнавшись про всі радощі молодості. Ти коли востаннє просто гуляла? А?

Я важко зітхнула і нагородила подругу таким поглядом, що пристойній дівчині слід було як мінімум зніяковіти. Але це Мелані. Їй у принципі таке поняття як збентеження було невідоме. Вона тільки войовничо склала руки на грудях, готуючись засипати мене аргументами. Хоча, що це я? Вона підготувалася ще до того, як у принципі наважилася завести цю розмову. Тобто ще тиждень тому.

Скандали з Мел, коли вона щось вирішила, безглузді. Тому, приречено зітхнувши ще раз, я прийняла в неї замовлену напередодні Вечора всіх святих здобу і вимушено кивнула:

- Я буду. Обіцяю.

Налаштована на суперечки Мелані хотіла щось ще додати, мабуть, заготовивши ще з десяток аргументів, але промовчала. Вона чудово знала, що свої обіцянки я виконую завжди, тому і даю їх вкрай рідко.

- Це буде чудовий вечір, - гаряче запевнила мене і вмить повеселішала подруга, що вже подумки перенеслась у найближче майбутнє. Її небесно-блакитні, як і в абсолютної більшості цілителів, очі спалахнули і відразу затуманилися, а губ торкнулася мрійлива посмішка. - Я точно складу сьогодні пару. Там будуть усі…

Мого натхнення на такі прояви щастя не вистачило. Я на свято погодилася прийти виключно заради Мел і точно не збиралася складати пару. Хоч і слід було б замислитися про зв'язку, скоро випуск, диплом, практика, а я ще навіть над кандидатурами не думала.

– Нас обов'язково торкнеться благодать, і ми цілуватимемося… – продовжувала ділитися мріями Мелані. – Сунари осипають нас золотим пилом…

- Я не збираюся з тобою цілуватися, - відразу вирішила внести ясність у ситуацію я.

Мелані здригнулася, подивилася на мене, як на ненормальну, скривилася, повертаючись на грішну землю і тепер була її черга свердлити мене докірливим поглядом. У неї, зізнаюся, виходило краще, ніж у мене.

- З хлопцями цілуватимемося, - пояснила вона, але помітивши мою скептичну посмішку, махнула рукою. – Кому я що пояснюю?

Я вирішила тему не розвивати й надалі, вкотре подякувавши льєру Терстону, поспішила покинути лавку булочника, пославшись на те, що не завадило б підготуватися до святкування.

Мене в одну мить прийняла в свої аж ніяк не дружелюбні обійми хуртовина і я, зіщулившись, втягнула голову в комір, щоб хоч сніг за комір не набивався. Не дуже допомогло.
Такої негоди я не пам'ятала вже кілька років. Може, ще більше. У цій частині імперії взагалі сніг приходив за календарем – у перший день зими. Але щоб так рано – за тиждень до Дня святих… ні. Такої аномалії я не пам'ятала у принципі.

Не чекали на неї і жителі Горенгвіля. За останні кілька днів розкупили абсолютно всі теплі речі та аксесуари зі старих запасів, тим самим ощаслививши льєра Стейверсона. І на моє величезне розчарування. Коли своїм гардеробом перейнялася я - мені залишилося задовольнятися коротким заячим дуже пошарпаним кожухом, що давно став притулком молі, і єдиним шарфом, що залишився, який я тепер використовувала і як головний убір теж. Навіть мого утримання адептки магічної академії на закупівлі вистачило з лишком. Ще залишилося на цілком пристойні черевики, яких, очікувано, не було. Можна було б витрусити пилюку з торішнього пальта, як зробила Роуз, але воно було мені безнадійно мале. Як і черевики.

Перехопивши пакет другою рукою вже добряче задубілу я сунула в кишеню, прошепотіла найпростіше заклинання, що зігріває. Зізнатися, рукавички допомогли б набагато краще. Але їх не залишилося в магазині. Обіцяли до кінця місяця нову партію, але через негоду навряд чи довезуть матеріали. І щось мені підказує, що влітку мені ці рукавички будуть вже просто непотрібні.

Залишалося тільки прискорити крок і швидше дістатися «Гірського притулку», доставивши булочки, і потім грітися біля каміна з книжкою та кроком.

- Тріс! Тріссі!

У завиваннях збожеволілого північного вітру я не відразу змогла зрозуміти, звідки оклик. І тим більше не так швидко знайшла поглядом молодого високого хлопця, зірку всього нашого факультету – Теодора Етклонера. Син градоправителя, красень і темний маг, що подає чималі надії, був мрією кожної дівчини у місті. Та що там, я й сама колись мріяла про нього. Зовні він був… мрія. Високий, з великим розворотом плечей і підтягнутою фігурою хлопця, що приділяв багато часу тренуванням, він привертав увагу і підкорював дівочі серця одним поглядом очей, що темніли з кожним днем. Його волосся вже набуло темного відтінку, і судячи з результату останнього виміру незабаром стане ще темнішим. Ось така особливість темних.

Красень Етклонер став моїм першим коханням і першим розчаруванням. Надто вже вдало мені вдалося підслухати його розмову з друзями, де він не соромлячись обговорював дівчат нашого факультету. І мене у тому числі. Напевно, того дня я зрозуміла, що не вмію прощати. Зовсім.

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 110
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Секрет Світлячка, Олена Гуйда», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Секрет Світлячка, Олена Гуйда» жанру - 💛 Детектив:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Секрет Світлячка, Олена Гуйда"