Книги Українською Мовою » Блог » Читати книги українською: чому це важливо? 📚 - Українською

Читати статтю - "Читати книги українською: чому це важливо?"

620
0
19.12.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно читати статті блогу українською мовою "Читати книги українською: чому це важливо?". Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС.
Читати книги українською: чому це важливо? - Читати блог (читати книги) 📘 Онлайн Українською Мовою 💙💛 Безкоштовно. Скачати книги у форматі PDF, EPUB, FB2 українською

0
0
00

ReadUkrainianBooks.com - це унікальний веб-сайт, який пропонує безкоштовний доступ до електронних копій популярних книг українською мовою. Цей сайт працює 24/7 та дозволяє читачам зі всього світу читати будь-яку книгу в будь-який час. Незалежно від того, де ви знаходитесь, ви зможете насолоджуватися українською літературою та знайти книги на будь-який смак. Чи є у вас вже досвід читання українських книг, чи тільки починаєте знайомство з цією мовою, ReadUkrainianBooks.com допоможе вам поповнити свій культурний досвід.
Поділитися статтею блогу "Читати книги українською: чому це важливо?" в соціальних мережах: 

Читати книги українською: чому це важливо?

Сьогодні, коли наша країна відстоює свою свободу та незалежність, ми все частіше чуємо заклики якомога більше читати творів кращих українських письменників, заглибитись у вивчення шедеврів виключно української літератури. І це, інколи, викликає відторгнення, неприйняття, внутрішній протест. Адже справжня література, як і мистецтво загалом, передбачає, насамперед, емоційне сприйняття, отже – не терпить зайвого пафосу, лозунгів, беззаперечного нав’язування чи заборон. Тож варто розібратися, чому саме зараз нам так потрібно частіше звертатися до кращих взірців української прози та поезії.

Читаймо класику!

Читати книжки українською мовою безкоштовно класику на сайті readukrainianbooks.com

Кажете, ота сама класика ще в школі «дістала», після несправедливо низької оцінки за твір по «Енеїді» Івана Котляревського? Що ж, і таке трапляється – з різних причин. По-перше, класики писали твори, орієнтовані на дорослу аудиторію. По-друге – на публіку свого часу, на реалії життя, які нам складно навіть уявити. Але час змінює все – нас самих, наші цінності, наше сприйняття життя. І, можливо, саме зараз, варто перечитати саме Котляревського, який прославився, звичайно ж, не лише бурлескним переказом античного твору, а саме революційним підходом до мови, зміною відношення до неї. Літературознавці підрахували, що саме завдяки легкому та невимушеному оповіданню про «моторного парубка Енея» літературна українська мова отримала більше за тисячу нових слів! Та що там отримала – практично, народилася на світ! От вам і літературний спадок.

А напередодні Різдва та Новорічних свят варто ще раз перечитати безсмертні творіння Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом», «Сорочинський Ярмарок» . Твори пронизані особливою атмосферою іронії, гумору з ноткою таємниці, містики та романтики. В таких творах, талановито перекладених на українську мову, продовжує життя душа нашого народу – щира, смілива, зухвала, відчайдушна.

А аби продовжити ваш ретроспективний курс до «програмної», суто української літератури, пропонуємо затриматися на сторінках «Лісової пісні» Лесі Українки. І що з того, що сторінки – віртуальні? Адже всі емоції, почуття, залишаються справжніми, непідробними, щирими.

Не ігноруйте подорож до класичних творів, знайомих з дитинства: вони можуть стати надзвичайно цікавими, принесуть багато чудових відкриттів та переосмислення свого відношення до літератури, що пройшла серйозне випробовування часом.

Читаємо сучасних авторів

Читати книжки українською мовою сучасних авторів безкоштовно класику на сайті readukrainianbooks.com

А чи давно ви зверталися до поезії? Сьогодні, у наш складний та надто прагматичний час, поезія часто залишається поза увагою. Аби відновити невиправдано порушений баланс, неодмінно перечитайте історичний роман у віршах «Маруся Чурай» від однієї з найталановитіших поетес України, Ліни Костенко. Віршований твір розповість вам чудову легенду про долю народної співачки та поетеси. Герої роману, події якого розгортаються у XVII сторіччі, незламністю духу та вірою у силу свого кохання, надихають нас сьогоднішніх, раціональних та скептичних. Не менш цікавим за любовну лінію твору, є зображення історичних подій того часу та народної боротьби проти польської шляхти за свободу та незалежність.

Якщо є настрій звернутися до більш злободенних тем, пропонуємо вам роман «Амадока» Софії Андрухович, що розповість про долю героя, який на війні, що не один рік нівечить долі людей на сході нашої країни, втрачає все, що пов’язувало його з колишнім життям. Як складеться доля персонажу, що має все потати спочатку? Це досить масштабний твір, що претендує на осмислення змін, які відбуваються не лише у житті певних героїв, але й у житті цілої нації – руйнування культурної традиції, втрати національної пам’яті.

Читаємо дітям

Читати книжки українською мовою читаємо дітям безкоштовно класику на сайті readukrainianbooks.com

Які б трагедії не відбувалися у нашому, дорослому світі, ми, все одно, перед усім намагатимемося захистити найбільш вразливих членів суспільна, наше майбутнє – дітей. Саме вони будуть відновлювати та вдосконалювати країну, коли на нашу землю прийде довгоочікуваний мир. А сьогодні вони потребують звичайних дитячих розваг, вчасно вивчених уроків, і, неодмінно, якомога більше добрих та розумних книжок, що дотепно та доступно, рідною мовою розкажуть про честь та обов’язок, про відвагу та підступність, навчать розрізняти добро і зло, справжні цінності та підробку.

Що робити, якщо уже третю годину поспіль у квартирі темно? Звичайно, слухати казки, яких мама завжди знайде вдосталь ну нашій бібліотеці! Безліч чудових, чарівних, з дитинства відомих історій, як і перлин народної творчості, так і шедеврів світової казкової класики, талановито перекладених на українську мову.

Прочитайте дітям їх улюблені казки про дотепних та сміливих героїв – Козу-Дерезу, Котика, що відчайдушно рятував легковажного Півника або авантюриста Пана Коцького, що підкорив собі лісових звірів. Адже ці казки просто неможливо лишити поза увагою, саме вони, та ще багато інших – теж втілення нашого, українського характеру, сміливого та працьовитого, розсудливого та щирого. А шлях до пізнання себе та своєї національної приналежності починається саме з чудової, чарівної, зворушливої або дотепної казки, прочитаної на ніч. Звичайно, пізніше прийдуть інші, складніші книжки, який діти читатимуть самі – про пригоди англійської дівчинки Аліси у Дивокраї від Льюїса Керола, або оповідання про крихітку Муммі-троля від Туве Янссон.

Читати книжки українською мовою читаємо дітям безкоштовно класику на сайті readukrainianbooks.com

А ось розважити ваших дітей, коли стане сумно, допоможе повість Володимира Нестайка «Тореодори з Васюківки». Начебто, і життя трохи інше, і побут – радикально не схожий, але стільки гумору, сонця, світла, добра та оптимізму, що варто і самим частіше перечитувати – просто для підняття духу!

На сайті нашої електронної бібліотеки – величезна кількість різноманітних книжок українською мовою, які можна скачати на ваш смартфон, планшет, або читати в режимі онлайн – в повному обсязі, цілком безкоштовно. Це просто розкішний вибір книг, що дадуть привід для роздумів, співпереживань, мрій, сподівань. Читати книги необхідно завжди, за будь- якої нагоди – це збагачує наш словниковий запас, дарує можливість тренувати пам’ять, формує свій, яскравий та образний стиль. Але читати книгу рідною мовою – глибинна потреба доторкнутися до найгучніших струн душі свого народу, можливість відчувати себе частиною нації, гордої та непереможної.

Коментарі та відгуки (0) до статті блогу "Читати книги українською: чому це важливо?"