Книги Українською Мовою » 💛 Фентезі » Воїн-1. Незвідані світи, Олег Говда 📚 - Українською

Читати книгу - "Воїн-1. Незвідані світи, Олег Говда"

769
0
19.10.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Воїн-1. Незвідані світи" автора Олег Говда. Жанр книги: 💛 Фентезі. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Воїн-1. Незвідані світи, Олег Говда» була написана автором - Олег Говда, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Фентезі".
Поділитися книгою "Воїн-1. Незвідані світи, Олег Говда" в соціальних мережах: 

Поглиблене дослідження, захоплюючі битви та неймовірні відкриття чекають на вас у книзі "Воїн-1. Незвідані світи", написаній талановитим автором Олегом Говдою. Це епічне пригодницьке оповідання розповідає історію головного героя, який сміливо вирушає у подорож невідомим, відкриваючи таємниці та борючись із загадковими силами.

Про книгу: У цій захоплюючій книзі ви знайдете все, що потрібно для незабутньої подорожі: відважних героїв, магію, яка чекає на свої відкриття, та загадки, які виглядають насправді неможливими. Головний герой, обдарований великою силою та сміливістю, стає відправною точкою у світ неймовірних пригод.

Про автора - Олег Говда: Олег Говда - це відомий письменник, який завоював серця читачів своїм унікальним стилем та захоплюючими сюжетами. Його талант підкорює читачів і переносять їх у світ вигадки та пригод.

Чому ReadUkrainianBooks.com - ваш ідеальний вибір: Наш сайт надає вам можливість безкоштовно і без реєстрації насолоджуватися найкращими літературними шедеврами українською мовою. У нашій колекції зібрані бестселери та найпопулярніші твори світової літератури, які розкриють перед вами неймовірні світи та захопляючі історії.

Важливість читання українською мовою: Читання українською мовою - це важлива складова розвитку культури та освіти. Це спосіб зберегти та зміцнити нашу мову. Читання розширює словниковий запас та сприяє розвитку критичного мислення.

Приєднуйтеся до нашої спільноти читачів на ReadUkrainianBooks.com та вирушайте у неймовірні подорожі разом із героєм "Воїн-1. Незвідані світи"! 📚✨


Читати ще книги автора Олега Говда:

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 82
Перейти на сторінку:
Розділ 1

Бажаєте жити спокійно? Не робіть рідним сюрпризів.

Сотні разів я із задоволенням слухав і сам розповідав у колі друзів анекдоти із серії «Повертається несподівано чоловік із відрядження, а вдома…», але ніколи не думав, що сам можу потрапити у схожу ситуацію. Ось тільки не треба цих саркастичних посмішок! Слава Богу, Аллаху та іншим Будам, я ще не одружений і ніякі, непередбачені статутом, кістяні нарости на голові не перешкоджають мені в носінні форменого берета і нормативному надіванні протигазу... Батьки на південь поїхали.

Власне, міг би й сам здогадатися: спека, місто, що смердить розплавленим асфальтом і вихлопними газами, а отже — цілком обґрунтовано прагнення, що виникає у будь-якої розумної істоти, негайно зблизитися з природою. Мій контракт закінчувався лише у вересні, тож сам винен. Потрібно було попередити заздалегідь.

Але я не хотів. Довелося б давати докладні пояснення, розповідати про поранення. Навіщо матір даремно турбувати? Вислуховувати нотації, що якби я їх послухався, і не валяв дурня... Тим більше, що поранення тільки в документах значиться, а насправді — дрібниця, подряпина. І семи днів не минуло, як я його вже не відчував. Натомість зміну погоди, тепер, краще за будь-який метеоцентр можу передбачати.

Коротше, користуючись затишшям у своїй Alma Mater, обидва професори поїхали до моря. Квартиру вони, природно, закрили, а ключі через відсутність тварин, яких треба годувати, і вазонів, які треба поливати, нікому зі знайомих не залишили. Ну, а я — їдучи з дому не менш, як на рік, свій комплект із собою не брав. Такий ось натюрморт, а ля натюрель.

Зателефонувавши батькам і дізнавшись, що відпочивати вони мають намір ще цілих десять днів, я прийняв єдине вірне в цих обставинах рішення. Зачекати на їх повернення у селі.

По-перше, — це дозволяло не напрошуватися на постій до друзів, що за такої аномальної спеки, для людей, які не проживають у царських палатах, загрожує малоприємними наслідками. А по-друге, — чому б не з'їздити в місця, де я проводив усі без винятку канікули, і де, на свій сором, від дня смерті бабусі, більше жодного разу не показувався. Тим паче, що їхати не так вже й далеко. Чотири години на автобусі або шість електричкою.

Розумніше було б електричкою — просторіше, більше за повітря. Але одна лише думка про пару зайвих годин шляху, після двох діб переїздів, перельотів і знову переїздів, викликала нудоту. Ну, а спекою та задухою, після розпеченої броні нас не налякаєш. Хто знає, про що я, той розуміє.

Вирішено — зроблено.

Гроші були. Тому на автовокзал я хвацько підкотив на таксі. Майнула навіть шалена думка: «А чи не підрядити візника прямісінько в село?» Але не пройшла, як не конструктивна. Незабутній Вінні-Пух, пригадую, попереджав, що гроші це дуже дивний предмет — якщо вони є, то їх одразу ж і немає. Нічого смітити даремно, не фантики…

І все ж таки мій нетрадиційний в’їзд на привокзальну площу не залишився непоміченим. Не встиг я розрахуватися з водієм і рюкзак за спину закинути, як біля мене матеріалізувалося щось сильно пахуче, у хвилях червоно-чорних спідниць та живою трояндою у вороненому волоссі. Пишні молочно-білі груди рвалися з корсетного полону на волю так люто, що мені негайно захотілося надати їм у цьому максимально посильну допомогу.

Екстремальних вражень вистачило, щоб я збився з кроку та зупинився. «На місці, стій. Раз два!". Лише мій погляд так і не зміг визначитися, перебігаючи з «раз» на «два» і назад. Обидві півкулі одночасно в полі зору не поміщалися.

— Позолоти ручку, солдатику, всю правду розповім… І що було, і що буде, — передзвін кришталевих дзвіночків склався в доступні для розуміння слова, змусивши мене підняти голову…

Якщо все бачене раніше належало розкішній мрії будь-якої нормальної особи чоловічої статі старше чотирнадцяти років, то пара широко розкритих, волошкових очей дивилася на мене з такою наївністю і дитячою безпосередністю, що я вмить відчув себе старим розпусником і педофілом. Відмовити дівчині в будь-якому проханні, дивлячись у ці бездонні сині озера, не зміг би навіть сфінкс, який остаточно втратив разом із носом і нюх. Звичайно, я відразу ж простяг їй руку, правда, долонею вперед, а не вгору.

Дівчина здогадливо засміялася, від чого білі пагорби прийшли в рівномірно-хитливий рух і звільнили мене з полону її очей. Навіяння схлинуло, і я з подивом відчув, що навіть змок від надлишку почуттів. Оце циганка, куди там всяким Азам та іншим Карменситам. Таку б ухопити впоперек талії та бігом до найближчих зелених насаджень.

  А ворожка тим часом оглянула мою долоню і впевнено промовила.

— Повертаєшся ти з війни, соколику. Та вдома тебе не зустріли. Багато крові ти бачив і свою пролив. Відпочити б тобі, яхонтовий мій, та ніколи. Дуже ти іншим потрібний. Чекають — не дочекаються. Уже й очі все вигляділи, а тебе все нема і немає. Поспішай, рідненький. Не марнуй час… Он і автобус твій відходить. Біжи, соколику! Встигнеш ще!

Якось вона зовсім непомітно зуміла мене розвернути навколо таким чином, що відірвавши погляд від безмежного декольте, я побачив просто перед собою відчинені двері автобуса і без роздумів застрибнув на підніжку.

Двері з шипінням зачинилися, і ми поїхали.

Вивернувшись усім тілом, я оглянув крізь запорошене вікно привокзальну площу, але витонченої та хвилюючої емблеми смутку та кохання так і не побачив. Красуня циганка зникла, наче й не було її ніколи. Чи все це мені тільки примарилося? Від спеки та втоми… Ось такої. Зовсім зголоднів, мабуть за прекрасним...

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 82
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Воїн-1. Незвідані світи, Олег Говда», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Воїн-1. Незвідані світи, Олег Говда"