Книги Українською Мовою » 💛 Публіцистика » Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі, Рейчел Меддоу 📚 - Українською

Читати книгу - "Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі, Рейчел Меддоу"

В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі" автора Рейчел Меддоу. Жанр книги: 💛 Публіцистика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі, Рейчел Меддоу» була написана автором - Рейчел Меддоу, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💛 Публіцистика".
Поділитися книгою "Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі, Рейчел Меддоу" в соціальних мережах: 
отсутствует

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 134
Перейти на сторінку:

Рейчел Меддоу

ПРОРИВ

Велика нафта і газ проти демократії: переможцю дістанеться все

Blowout: Corrupted Democracy, Rogue State Russia, and the Richest, Most Destructive Industry on Earth by Rachel Maddow

Переклад з англійської Аліни Акуленко

ISBN 9789669485557

All rights reserved. No part of this publication may be reproduced or stored in a retrieval system or transmitted in any form or by any means, whether electronic, mechanical, photocopying, recording or other kind, without the prior permission in writing of the owners.

Усі права застережено. Жодну частину цієї публікації не можна відтворювати, зберігати в системі пошуку інформації чи передавати в будь-якій формі будь-яким способом — електронним, механічним, ксерокопіюванням або іншим способом — без попереднього письмового дозволу власника.

ТОВ «Видавнича група КМ-БУКС»

04060, Київ, вул. Олега Ольжича, 27/22, офіс 3

Свідоцтво про внесення суб’єкта видавничої справи

до Державного реєстру видавців, виготівників

і розповсюджувачів видавничої продукції

ДК № 5006 від 06.11.2015

[email protected]

www.kmbooks.com.ua

© Rachel Maddow, 2019

© Акуленко А., переклад, 2020

© Пономар О., передмова, 2020

© ТОВ «Видавнича група КМ-БУКС», 2020

Зміст

Етюд у газонафтових тонах. Чому цю книгу ніколи не видадуть у Росії?

ВСТУП. У сюрреалістичному пейзажі

РОЗДІЛ 1. Пишнота й пахощі

РОЗДІЛ 2. Джин

РОЗДІЛ 3. Крадене

РОЗДІЛ 4. Аферист

РОЗДІЛ 5. Грими голосніше!

РОЗДІЛ 6. Рекс знизав плечима

РОЗДІЛ 7. Проблема управління ризиками

РОЗДІЛ 8. Яскрава ілюстрація

РОЗДІЛ 9. Справжній стан справ

РОЗДІЛ 10. Хто так робить?

РОЗДІЛ 11. Решта 1%

РОЗДІЛ 12. Украй небезпечна діяльність

РОЗДІЛ 13. Знаменний стратегічний крок

РОЗДІЛ 14. Довіра

РОЗДІЛ 15. Прекрасний герой

РОЗДІЛ 16. Це вам не диско!

РОЗДІЛ 17. Такі народжуються раз на кілька десятиліть

РОЗДІЛ 18. Путін опудився

РОЗДІЛ 19. Найманцям слава!

РОЗДІЛ 20. Його американська ідея

РОЗДІЛ 21. Тому що змогли

РОЗДІЛ 22. «Ми цінуємо наші відносини»

РОЗДІЛ 23. Побєда!

РОЗДІЛ 24. Так, це було щось несусвітне

РОЗДІЛ 25. Висока оцінка

РОЗДІЛ 26. Без неї тут не обійшлося

РОЗДІЛ 27. Це все, що в них є

РОЗДІЛ 28. Виборчий округ б’є всі козирі

РОЗДІЛ 29. Політика стримування

Подяки

Примітки до використаних у книзі джерел

Про авторку

Етюд у газонафтових тонах

Чому цю книгу ніколи не видадуть у Росії?

Відповідь на запитання, чому «Прорив» Рейчел Меддоу ніколи не видадуть у Росії, дуже проста: Росії не потрібен витік інформації. Вона не зацікавлена в детальному висвітленні її неодноразових спроб перетворити нафтогазову галузь на зашморг на шиї світової демократії. Тим паче, її лякає ретельний аналіз того, як і коли цей зашморг зіскочив, і вона з країни з перспективним майбутнім стала країною-вигнанкою. Зрештою, Росія також не в захваті від ідеї привселюдного смакування подробицями її шпигунських провалів і висміювання її неоковирних спроб відновити статус наддержави.

Утім Росія і її фатальне бажання видертися на вершечок світового економічного й політичного панування верхи на трьох сумнівної якості конях — вуглеводнях, корупції й диктатурі — лише вершина величезного нафтогазового айсберга, який описує Рейчел Меддоу.

Головні герої «Прориву» — не Росія і не США, хоча саме цим двом країнам авторка присвячує найбільше сторінок свого журналістського дослідження. Головні герої «Прориву» — нафта й газ, бо саме навколо них розгорталися, розгортаються й, поза сумнівом, розгортатимуться в майбутньому найтрагічніші драми людства і найбільш епохальні бізнесові баталії.

Рейчел Меддоу прискіпливо, ретельно і не без почуття гумору розповідає історію того, як газонафтова індустрія поступово й цілеспрямовано підминала під себе суспільство і його інститути. Відбувалося це не в один момент, але в усіх без винятку куточках світу, бо жодна з держав поки що не винайшла способу, як обійтися без нафти й газу. Щоправда, різні країни підійшли до вирішення цього питання по-різному, тому й нафтогазова промисловість в одних випадках стала просто важелем, а в інших — смертельним зашморгом.

Треба віддати належне Рейчел Меддоу: в описі світових газонафтових воєн вона не ідеалізує жодного учасника цього руйнівного як для планети, так і для економіки, геополітики і суспільних цінностей, протистояння. Зокрема, авторка не залишає каменя на камені від традиційних методів ведення нафтогазового бізнесу по-американськи. Йдеться про вміння великих нафтогазових гравців ухилятися від податків і їхнє абсолютне невміння прибирати за собою, зокрема у випадку великих і маленьких екологічних катастроф.

На окрему увагу заслуговує так зване прокляття ресурсів — економічне явище, коли країни з найбільшим запасом природних ресурсів перебувають на найнижчих щаблях економічного розвитку. Чимало розділів «Прориву» присвячено Екваторіальній Гвінеї та її багаторічному президенту-диктатору Теодоро Обіангу, син якого, Теодорін Обіанг-молодший (імовірний наступний президент Екваторіальної Гвінеї, але поки що один із тамтешніх міністрів), рятується від безпросвітної нудьги шопінгом. Спорткари, маєтки, яхти й катери у нього вже є в незліченній кількості, тому нічого не лишається, як скуповувати на аукціонах особисті речі Майкла Джексона. Усе б нічого, якби в цей час мешканці Екваторіальної Гвінеї не гнили в тюрмах і не потерпали від голоду і браку медичної допомоги. А також усе б нічого, якби в цей час у водах Екваторіальної Гвінеї не видобувалося на мільйони доларів нафти. Видобуток ведуть американські потужні корпорації, які зовсім не зацікавлені в тому, щоб звітувати американському уряду, куди саме йдуть їхні кошти із закордонних контрактів. Тому роблять усе можливе, щоб привести до влади в американському уряді «своїх» людей. Тож одвічне протистояння республіканців і демократів на цьому тлі набуває чітких нафтогазових обрисів.

І питання не

1 2 ... 134
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі, Рейчел Меддоу», після закриття браузера.

Подібні книжки до книжки «Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі, Рейчел Меддоу» жанру - 💛 Публіцистика:


Коментарі та відгуки (0) до книги "Прорив. Корумпована демократія, держава-вигнанка Росія і найбагатша, найбільш руйнівна промисловість на земній кулі, Рейчел Меддоу"