Книги Українською Мовою » 💙 Пригодницькі книги » Рука Оберона 📚 - Українською

Читати книгу - "Рука Оберона"

170
0
26.04.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Рука Оберона" автора Роджер Желязни. Жанр книги: 💙 Пригодницькі книги / 💙 Фантастика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Рука Оберона» була написана автором - Роджер Желязни, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Пригодницькі книги / 💙 Фантастика".
Поділитися книгою "Рука Оберона" в соціальних мережах: 

Престол таємничого Бурштинового королівства — приз переможцеві в жорстокій грі відображень. Сталь і вогонь, зрада і підступність, життя і долі людей — усе це ніщо перед грандіозністю великої мети. Адже з дев'яти претендентів — Дев'яти принців Амбера — лише одному судилося зайняти місце на троні.

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 49
Перейти на сторінку:

Роджер Желязни

РУКА ОБЕРОНА

©

  http://kompas.co.ua  — україномовна пригодницька література

Переклад з російської

1

Яскравий спалах осяяння був під стать цьому особливому сонцю…

Він був там… Красувався при світлі яскравого сонця візерунок, який я бачив досі тільки освітленим в темряві: Лабіринт. Великий Лабіринт Амбера, викладений на овальному уступі під дивним небом-морем.

І я знав, завдяки напевно тому, що було всередині мене, що пов'язувало нас, що цей повинен бути справжнім. А це означало, що Лабіринт в Амбері був тільки дублюючим його Відображенням.

А це означало, що і сам Амбер був тільки Відображенням, хоча і особливим, тому що Лабіринт не перенісся за межі царства Амбера, Рембо і Тир-на-Нгота. І тоді, значить, місце, куди ми прибули, було, за законом першості та конфігурації, справжнім Амбером.

Я повернувся до усміхненого Ганелона, з його розплавленим в безжальному світлі видом і нечесаним волоссям.

— Як ти дізнався? — Запитав я його.

— Ти ж знаєш, Корвін, я дуже добре вгадую, — посміхнувся він в бороду, — і я згадав все, що ти коли-небудь розповідав мені про Амбер: як його Відображення та відгомін вашої боротьби відображаються далі і далі по різних світах. Я часто гадав, думаючи про Чорну дорогу, чи не могло що-небудь відкидати таке Відображення на сам Амбер. І як я уявляв собі, що таке щось повинно було бути чимось першоосновним, потужним і таємним. — Він показав на сцену перед нами: — На зразок цього.

— Продовжуй, — кинув я.

Вираз його обличчя змінився, і він знизав плечима.

— Тоді, значить, повинен був бути шар реальності більш глибокий, ніж ваш Амбер, — пояснив він, — де й була зроблена брудна робота. Ваш звір-покровитель привів нас до того, що здається саме таким місцем, і це пляма виглядає саме, як брудна робота. Ти згоден зі мною?

Я кивнув:

— Мене приголомшила, швидше, твоя сприйнятливість, ніж сам висновок, — зауважив я.

— Ти мене в цьому обставив, — зізнався праворуч від мене Рендом. — Але таке відчуття просочилося-таки, делікатно висловлюючись, до моїх печінок. Я чомусь вірю, що там внизу і є основа нашого світу.

— Сторонній спостерігач може іноді краще зрозуміти становище, ніж той, хто є частиною його, — зауважив Ганелон.

Рендом глянув на мене і звернув свою увагу назад на Лабіринт.

— Як ти думаєш, все знову зміниться, якщо ми спустимося подивитися поближче? — Поцікавився він.

— Є тільки один спосіб з'ясувати це, — промовив я.

— Тоді, колоною по одному, — погодився Рендом. — Я — першим.

— Гаразд.

Рендом направив свого коня направо, потім наліво, знову праворуч, довгою серією підйомів і спусків, провівши нас зигзагами через велику частину поверхні схилу. Продовжуючи рухатися в тому ж порядку, який ми зберігали весь день, я слідував за ним, а останнім їхав Ганелон.

— Здається, тепер все досить стабільне, — крикнув попереду Рендом.

— Поки.

— Нижче в скелях я бачу отвір.

Я нахилився вперед. На одному рівні з овальним плато знаходився вхід в печеру.

Розташування його було таким, що, коли б ми займали позицію вище, він був би прихований з поля зору.

— Ми проїдемо досить близько від нього, — промовив я.

— Швидко, обережно й мовчки, — додав Рендом.

Він вийняв шпагу.

Я витягнув з піхов Грейсвандір, а в одному повороті позаду і вище Ганелон теж оголив свою зброю.

Ми не проїхали повз отвір, а повернули ще раз наліво, перш, ніж під'їхали до нього. Ми рухалися, проте, в десяти-п'ятнадцяти футах від нього, і я відчув неприємний запах, який не зміг упізнати. Коні ж напевно розібралися краще і були по натурі песимістами, тому що вони притиснули вуха до голів, роздули ніздрі і почали видавати тривожне іржання, опираючись повідку. Вони, однак, заспокоїлися, як тільки ми зробили поворот і знову почали рухатися геть від отвору. Вони не страждали від нападів страху, поки ми не досягли кінця нашого спуску і не направилися до ушкодженого Лабіринту. Вони просто відмовилися наближатися до нього.

Рендом спішився. Він підійшов до краю візерунка, зупинився і придивився. Через деякий час він, не обертаючись, промовив:

— З усього, що ми знаємо, випливає, що пошкодження було навмисним.

— Здається, так, — погодився я.

— Також очевидно, що нас привели сюди не без причини.

— Я б сказав, що так.

— Тоді не потрібно занадто великої уяви, щоб зробити висновок, що мета нашого перебування тут — визначити, як був пошкоджений Лабіринт і що можна зробити для його ремонту.

— Можливо. Який же твій діагноз?

— Поки ніякого.

Він рушив уздовж периметра геометричної фігури направо, де починався ефект плями. Я вкинув шпагу в піхви і приготувався спішитися. Ганелон простягнув руку і взяв мене за плече.

— Я й сам можу, — почав було я.

— Але, Корвін, — сказав він, ігноруючи мої слова, — посередині Лабіринту, схоже, є маленька неправильність. У неї вигляд чогось такого, чому тут не місце.

— Де?

Він показав, і я послідував поглядом за його жестом.

Неподалік від центру знаходився якийсь сторонній предмет. Палка?

Камінь? Випадково залетілий шматок паперу? На такій відстані було неможливо точно сказати, що це.

— Я бачу його, — зронив я.

Ми спішилися і попрямували до Ренді, який до того часу пригнувся над крайнім правим кінцем візерунка, вивчаючи знебарвлені камені.

— Ганелон зауважив щось у центрі.

Рендом кивнув:

— І я помітив. Я як раз намагався вирішити, як позручніше підібратися і роздивитися краще. Мені якось не до вподоби проходити зруйнований Лабіринт. З іншого боку, я гадав, що можливо я підставлю себе під удар, якщо спробую пройти через змазану ділянку. А ти що думаєш?

— Проходження того, що тут залишилося від Лабіринту, потребуватиме чимало часу, якщо опір тут схожий на той, що вдома. Нас також учили, що збитися там з шляху — смерть, а це положення змусить мене покинути його, коли я доберуся до плями. З іншого боку, як ти кажеш, я можу, ступивши на чорне, подати сигнал тривоги нашим ворогам. Так що…

— Так що жоден з вас не буде цього робити, — перебив Ганелон. — Я пройду Лабіринт.

Потім, не чекаючи відповіді, розбігшись, він стрибнув у чорний сектор, пронісся через нього до центру, зупинився рівно настільки, щоб підібрати якийсь невеликий предмет, повернувся і побіг назад.

Через кілька секунд він стояв поруч з нами.

— Це була ризикована затія, — буркнув Рендом.

Він кивнув:

— Але якби я цього не зробив, ви б все ще обговорювали,

1 2 ... 49
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Рука Оберона», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Рука Оберона"