Книги Українською Мовою » 💙 Сучасна проза » На краю ненависті, Уляна Пас 📚 - Українською

Читати книгу - "На краю ненависті, Уляна Пас"

591
0
23.12.23
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "На краю ненависті" автора Уляна Пас. Жанр книги: 💙 Сучасна проза. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «На краю ненависті, Уляна Пас» була написана автором - Уляна Пас, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Сучасна проза".
Поділитися книгою "На краю ненависті, Уляна Пас" в соціальних мережах: 

Привіт, любителі слова та емоційних подорожей! Запрошую вас у захопливий світ книги "На краю ненависті" від талановитої Уляни Пас.У цій дивовижній книзі переплітаються страсть, втрата і боротьба за власне щастя. Герої на кожній сторінці стають живими, слова автора ллється струмком, залишаючи слід в серці кожного, хто відчинить її обкладинки. Вирушайте у подорож, де на краю ненависті розцвітає кохання.Уляна Пас – творча особистість, чия кожна книга – це окунання в світ почуттів та емоцій. Здатна вразити і пробудити у читачів глибокі роздуми, вона стала справжньою зіркою української літературної сцени.

🌐 Чому читати на ReadUkrainianBooks.com:

На ReadUkrainianBooks.com ви можете безкоштовно та без реєстрації насолоджуватися творами українських та світових авторів. Тут зібрані найкращі та бестселери, щоб кожен міг знайти щось особливе. Читання українською – це не лише розвага, але й сприяння розвитку мови та української культури.

🇺🇦 Важливо читати українською мовою:

Читайте українською, бо слово має силу! Це важливо для розвитку нашої мови та підтримки культурної спадщини. Спільно ми збережемо українську ідентичність та розширимо горизонти світосприйняття. 🌈 Долучайтеся до ReadUkrainianBooks.com – місця, де слово оживає і вас чекають найвлучніші твори від Уляни Пас та інших талановитих авторів. Читайте з задоволенням!

Не пропустіть цю неповторну можливість відкрити для себе нові горизонти у світі слова та емоцій. Будьте частиною спільноти ReadUkrainianBooks.com – де слово стає життям! 📚💫


Читати ще книги автора Уляни Пас у нас на сайті:

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 ... 67
Перейти на сторінку:
1.

Літак. Аеропорт. Рідне місто. 

Я не була тут цілий рік і безмежно скучила за сестрою та батьками. Так вже склалося, що я вирішила не сидіти на одному місці й увесь свій час приділяла подорожам. Навіть навчалася далеко від дому, в зовсім іншій країні. Саме там і здобула освіту й стала професійним фотографом.  

Мій характер схожий на вітер. Я вільна, швидка та впевнена у собі. Я не пасую перед труднощами і не люблю, коли усе занадто просто. У мене багато друзів, але бувають моменти, коли я лечу в іншу країну абсолютно сама, щоб прогулятися визначними місцями та вдихнути дух історії.  

Коротше кажучи, інколи я сама від себе шокована.

Саме сьогодні я поверталася у Київ після довгої відсутності. За минулий рік працювала з кількома відомими виданнями, а також багато подорожувала. Коли сестра повідомила мені, що збирається заміж, я одразу ж зібрала речі. Мені уже  кортіло побачити того чоловіка, що полонив її серце.  

Покинувши будівлю аеропорту, довелося одягнути темні окуляри, щоб заховатися від сонячних променів. Я не попередила родину про своє повернення, тому що хотіла зробити сюрприз. Лише одній людині розповіла і саме зараз чекала на нього біля входу.  

Коли зовсім поряд зупинився чорний позашляховик Тойота, я не змогла втриматись і широко усміхнулася. Мій найкращий друг Іван Макаренко з’явився поряд через мить  й одразу ж стиснув мене в міцних обіймах. З ним я дружу ще зі школи і жодного дня не пошкодувала про те, що він мій друг. 

Звісно, усім дуже дивно, чому друг у мене хлопець, а не дівчина, як у всіх інших. І тут я можу відповісти так: хіба є різниця, якої статі твоя найближча людина? Він - моя споріднена душа, і цього достатньо, щоб довіритись йому повністю.  

- Амінко, ти навіть не уявляєш, який я щасливий побачити тебе! - доводиться випустити валізу, тому що Іван надумав покружляти зі мною просто біля входу. 

Голосно регочу, наче мала дитина, і цілую хлопця у щоку. А він, до речі, ще той красунчик. Високий брюнет із зеленими очима. Раніше нам часто говорили, що ми схожі, адже я також брюнетка, тільки очі у мене карі.  

- І я щаслива! - швидко відповідаю. - Сподіваюся, що ти нікому не розповів про моє повернення? 

- Ображаєш! - хлопець хмуриться, але усмішка все одно проривається назовні. - Я німий наче риба! 

Фиркаю, тому що актор з нього ніякий і, поки хлопець складає мою валізу в багажник, швидко сідаю за кермо. 

- Гей! Ти серйозно? - невдоволено кричить, відчинивши двері з боку водія. - Взагалі-то, це моя машина! 

- Ти ж знаєш, що я не люблю сидіти збоку, - мило йому усміхаюся і точно знаю, що Іван не буде мене проганяти.  

Він лише зітхає приречено й, обійшовши автомобіль, розміщується на пасажирському сидінні.  

Водити автомобілі я люблю. Круто, коли такий величезний залізний монстр піддається тобі й енергійно несеться по шосе. Тільки от я люблю спортивні машинки, щоб у вухах шуміло від швидкості. А ще краще, щоб це був мотоцикл. Так, на ньому я також вмію їздити.  

- Не розкажеш, що привело тебе додому після цілого року відсутності? - питає Іван, коли ми перетинаємо межі міста. - Тільки не говори, що вирішила осісти тут назавжди. Ніколи не повірю.  

- Альбіна повідомила, що збирається заміж. Я ж не можу пропустити таку подію, - швидко відповідаю. - До того ж я справді скучила за усіма. Моя робота в Мілані завершилася, тому можна вважати, що я на канікулах.  

- Сподіваюся, ти хоча б тиждень зможеш всидіти на місці, - фиркає друг. - І знову не втечеш кудись. 

- І я сподіваюся, -  хмикаю і зацікавлено озираюся навколо.  

Усе начебто так само, як було рік тому. Місто зовсім не змінилося, хіба що виросло ще кілька десятків височенних хмарочосів. Цікаво побачити своїх рідних, а особливо їхню реакцію на моє повернення. 

На щастя, батьки у мене хороші. У батька власний бізнес, тому я завжди жила в хороших умовах. Спочатку їм було важко змиритися з тим, що я хочу навчатися закордоном, а тоді залишитися там працювати. Зовсім скоро мені двадцять п’ять і час уже задуматись про сім’ю, але я чомусь вперто відганяю від себе ці думки. 

Не знаю чому так. Можливо, просто не готова осісти десь в одному місці, адже моя душа все ще прагне рухатись вперед. А може, річ у тім, що я не зустріла ще того чоловіка, з яким хотілося б зупинитися.  

Мої батьки живуть за містом, тому до їхнього дому доволі далеко. Та це нічого, адже зараз є можливість поговорити з Іваном, який чомусь не сильно поспішає ділитись зі мною останніми новинами. 

- А як у тебе справи? Уже пів року минуло, як ти розійшовся з Каріною. Нова дівчина з’явилася? 

- Навіщо мені дівчина? Я вирішив бути сам. Тобі ж ніхто не потрібен, - фиркає невдоволено. 

- До чого тут я? - дивуюся. - Ти ж знаєш мій характер. Я не вмію сидіти на одному місці довше хвилини. Рух - це моє життя. А ти інший. І я впевнена, що твоя майбутня дружина буде в захваті від тебе. 

- Ой, досить! - бурчить хлопець і дістає з заднього сидіння букет квітів. Гарний такий і просто величезний. - До речі, це тобі! 

Зупиняю автомобіль біля високих воріт, за якими живуть мої батьки, і здивовано витріщаюся на друга.  

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 ... 67
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «На краю ненависті, Уляна Пас», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "На краю ненависті, Уляна Пас"