Книги Українською Мовою » 💙 Фантастика » Новенька, Мар'яна Доля 📚 - Українською

Читати книгу - "Новенька, Мар'яна Доля"

895
0
01.10.22
В нашій бібліотеці можна безкоштовно в повній версії читати книгу онлайн українською мовою "Новенька" автора Мар'яна Доля. Жанр книги: 💙 Фантастика / 💛 Наукова фантастика. Наш веб сайт ReadUkrainianBooks.com дає можливість читати повні версії улюблених книг на Вашому гаджеті (IPhone, Android) або комп’ютері абсолютно безкоштовно, без реєстрації та СМС. Також маєте можливість завантажити книги на свій гаджет у форматі PDF, EPUB, FB2. Файли електронних книг - це цифрові файли, які призначені для перегляду на спеціальних пристроях, що відомі як читальні пристрої для електронних книг.
Електронна книга українською мовою «Новенька, Мар'яна Доля» була написана автором - Мар'яна Доля, яку Ви можете читати онлайн безкоштовно на телефонах або планшетах. Є можливість скачати книгу у форматі PDF, EPUB (електронне видання), FB2 (FictionBook 2.0) та читати книгу на Вашому гаджеті. Бібліотека сучасних українських письменників "ReadUkrainianBooks.com". Ця книга є найпопулярнішою у жанрі для сучасного читача, та займає перші місця серед усієї колекції творів (книг) у категорії "💙 Фантастика / 💛 Наукова фантастика".
Поділитися книгою "Новенька, Мар'яна Доля" в соціальних мережах: 
Ліза - звичайна десятикласниця, яка переживає не найкращий період у своєму житті. Вона перейшла до нового класу та не може налагодити стосунки з однолітками. А ще їй заважають безліч комплексів щодо власної зовнішності і невпевненість у собі. Але одного разу, коли школярам пропонують протестувати нову віртуальну гру, ситуація може кардинально змінитися...

Шрифт:

-
+

Інтервал:

-
+

Добавити в закладку:

Добавити
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Перейти на сторінку:
1

Ліза розплющила очі і відразу ж міцно замружилася, неначе це допомогло б їй зробити так, щоб новий день не починався, не потрібно було вставати з ліжка і йти до школи. Ніби вона могла завдяки таким дитячим хитрощам відмотати час назад, повернутися у свою невеличку сільську школу, до учителів, що за дев'ять років навчання стали майже рідними, до однокласників, яких вона знала ще з пелюшок і з якими разом було стільки всього пережито… До того простого і невимушеного життя, де вона почувалась у своїй стихії, як риба у воді. 

Тепер же вона теж могла асоціювати себе з рибкою, але такою, яку спіймали, помістили у прозорий акваріум і виставили на загальний огляд. А перед склом товпляться роззяви, тикають у бідолашну пальцями і кидають репліки на кшталт : "Де ти взяла такі окуляри? Бабуся в спадок лишила? "Чому ти така жирна? Менше їсти треба!" "О господи, вона ще й заїкається…"

Дівчина накрила голову подушкою і застогнала. Так починався кожен її ранок впродовж останнього місяця, коли вона почала навчатися у десятому класі міського ліцею. 

Її друзі з сільської школи не пішли до цього навчального закладу — вони вирішили здобувати професійну освіту в училищах чи коледжах. А батьки Лізи наполягали на тому, що донька має спершу здобути повну середню освіту, а тоді вступати до вузу. І так вона опинилася в ліцеї містечка, яке було центром їхньої громади.

Добиратися до нової школи не було проблемою — учнів підвозив комфортний шкільний автобус. У ліцеї було все необхідне для навчання — сучасні комп'ютери та мультимедійне обладнання, новий спортивний зал з тренажерами, бібліотека з великою кількістю книг, навіть власний театр та хореографічна студія.

— Ти ж хотіла навчитися танцювати, — раділа її мама. — От тепер запишешся на гурток і втілиш свою мрію! 

Але Ліза так нікуди й не записалася. Бо на репетиції студії в актовому залі, куди вона випадково зазирнула, побачила чимало дівчат — всіх худеньких, спритних, і жодної такої "пампушки", як вона. Не захотіла бути посміховиськом.

Клас її не чомусь не сприйняв. Невідомо, чому саме її, адже до десятого прийшло кілька новеньких — так само з сільських шкіл, але вони якось швидко порозумілися з міськими ровесниками, а Ліза так і залишилася на самоті.

Спершу вона влаштувала мамі скандал з приводу немодних окулярів, які носила через короткозорість.

— Через ці окуляри з мене всі сміються! — ридала дівчина. — Не одягну їх більше, навіть не проси! 

Врешті вдалося досягти компромісу — мама купила їй контактні лінзи. Також батьки дали їй грошей, щоб Ліза поповнила свій гардероб модними речами, такими, як у міських однокласниць.

Але на її "нестандартній" фігурі той одяг виглядав не дуже гарно. Дівчина сама те бачила, і від того ще більше нервувалася.

Вона стала гірше вчитися ( а в старій школі ж була відмінницею). Хоча вчителі ставилися до неї добре, однокласники продовжували ігнорувати новеньку, посміюючись над її потугами бути не гіршою за інших. З нею навіть ніхто не побажав сидіти за одним столом. 

***

— Лізо, чому ти нічого не їси? —  буквально вчора допитувалася мама за вечерею. — Ти не захворіла?

 — Після дев’ятнадцятої взагалі їсти шкідливо! — дівчина рішуче відсунула від себе тарілку. 

 — Так це ж овочевий суп. Там і калорій майже немає! 

 — Я не хочу бути такою, як ти! Увесь час щось жуєш! Подивися на себе у дзеркало —  ти схожа на колобка! — несподівано сама для себе випалила Ліза, і аж злякалася. Зараз мама розгнівається на неї за такі слова…

Але сталося дивне. Мама не сварилась, узагалі ніяк не зреагувала. Сиділа за столом і мовчки дивилася просто перед собою.

Її обличчя наче закам’яніло. 

Дівчина не знала — можливо, мама теж страждала через недосконалості своєї фігури, через те, що була невисокого зросту і пухкенька? Але ж тато полюбив її такою? І вона, Ліза, дуже любить свою матусю, отже, зовнішність — далеко не головне?

Вона хотіла все це сказати, попросити вибачення за необачні слова, але не наважилась. Впертість не дала цього зробити. 

Ліза мовчки підвелася з-за столу і пішла до своєї кімнати.

А там дістала з шухляди столу пачку чипсів і з’їла її, зневажаючи сама себе і даючи чергову обіцянку з завтрашнього дня вже точно сісти на дієту...

 

‍​‌‌​​‌‌‌​​‌​‌‌​‌​​​‌​‌‌‌​‌‌​​​‌‌​​‌‌​‌​‌​​​‌​‌‌‍
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Перейти на сторінку:

 Увага!

Сайт зберігає кукі вашого браузера. Ви зможете в будь-який момент зробити закладку та продовжити читання книги «Новенька, Мар'яна Доля», після закриття браузера.

Коментарі та відгуки (0) до книги "Новенька, Мар'яна Доля"